Αρης – Παναθηναϊκός 1-1

Αρης – Παναθηναϊκός 1-1

Ο Αρης προηγήθηκε στο 15’ με τον Γιουνές, έχασε πολλές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός τον τιμώρησε στις καθυστερήσεις και με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη ισοφάρισε σε 1-1.

Αλύγιστος ο Παναθηναϊκός και στο Κλεάνθης Βικελίδης έφυγε με χρυσό βαθμό σαν… νίκη στο 1-1 με τον Άρη! Οι πράσινοι του Γιώργου Δώνη κατάφεραν να σταθούν όρθιοι ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις σε ένα ματς που τα είχε όλα. Τρία πέναλτι, δοκάρι, αποβολή (Μακέντα), χιτσκοκικό φινάλε και φυσικά πολύ κουβέντα για την διαιτησία του Τζοβάρα που τα έκανε μαντάρα, αλλά παραδόξως με… ισορροπία. Ναι με ισορροπία όσο και αν αυτό μοιάζει ειρωνικό ακόμη και στην ανάγνωση. Γιατί κανένα από τα δύο πέναλτι που κατέληξαν στα δίχτυα (Γιουνές 15΄/Χατζηγιοβάνης 92΄) δεν ήταν πέναλτι. Ισοπαλία και στις… γκάφες του σα να λέμε.

Δεν ήταν πέναλτι η φάση του 15΄όταν ο Μενέντεθ σέντραρε και ο Γιόχανσον σε δύο χρόνους έκοψε (πρώτα με το γόνατο και στη συνέχεια άθελα του με τη μπάλα να βρίσκει και στο δεξί του χέρι). Δεν ήταν πέναλτι και στη βουτιά του Μπουζούκη στο τάκλιν του Σιώπη στην φάση που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο λάθος, ο Τζοβάρας την «πατά» από τον επόπτη του (Νικολακάκης) που παίρνει πάνω του την απόφαση. Στην δεύτερη την πάτησε μόνος του. Είπαμε όμως, με έναν μαγικό τρόπο ο ρέφερι από τη Φθιώτιδα (που οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως προτιμά Χαλίφη του… νότου) έφερε μια ισορροπία. Κάτι είναι και αυτό, στο χάλι που παρουσιάζει το ποδόσφαιρο της Εξυγίανσης.

Και όλα αυτά σε ένα ματς που ξεκίνησε ιδανικά με τον Άρη με τον Γκάμα να χάνει όμως στο 6ο λεπτό το πέναλτι (απέκρουσε ο Διούδης) για να σκοράρει στο 15΄ ο Γιουνές. Ο Άρης κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με τον Κάτσε να μην μπορεί από κοντινή απόσταση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (τον έκοψε υπέροχα τελευταία στιγμή ο Μενέντες) και τον Μπουζούκη να σουτάρει χωρίς δύναμη στην επαναφορά.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν σε καλή βραδιά τους Χατζηγιοβάννη, Μπουζούκη και Μακέντα, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να γίνουν επικίνδυνοι στο πρώτο μέρος, με τον Άρη να έχει τον Μπάσα σε εξαιρετική μέρα. Ο Αλβανός «πάτησε» όλο το γήπεδο, βοήθησε τον Άρη πάρα πολύ τόσο ανασταλτικά, όσο και οργανωτικά, φτιάχνοντας ένα καταπληκτικό δίδυμο αμυντικών μέσω με τον Σιώπη.

Δικαίωση στις καθυστερήσεις με «Πανένκα» Χατζηγιοβάννη

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε πολλές διαφορές με το πρώτο, με τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, αλλά να μη δημιουργεί ευκαιρίες. Αντίθετα, ο Άρης στις αντεπιθέσεις έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Ντιγκινί να αστοχεί σε τετ α τετ και τον Διούδη να κρατάει όρθιους τους πράσινους σε δύο περιπτώσεις.

Ινσούα και Μακέντα είχαν τις δύο καλές στιγμές για τον Παναθηναϊκό για να φέρουν το ματς στα ίσια, χωρίς να τα καταφέρουν, ο Μακέντα είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τους «πράσινους» με δέκα παίκτες και ο Τζοβάρας σε ένα ματς με τουλάχιστον πέντε λεπτά καθυστερήσεις, έδειξε μόλις τρία.

Ο Μπουζούκης στο 91’ κέρδισε το πέναλτι και ο Χατζηγιοβάνης με εκτέλεση… αλά Πανένκα σε ένα σημείο που η μπάλα έκαιγε, λύτρωσε τον Παναθηναϊκό, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις.

Το «κλειδί»: Ο Διούδης ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσει τον Παναθηναϊκό όρθιο στις κρίσιμες στιγμές. Ο Άρης θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας όρθωσε ανάστημα.

Το 10αρι: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης με την εκτέλεση που δοκίμασε στα χασομέρια του αγώνα, δικαιούται τον τίτλο. Θέλει πολλά… καρύδια για να εκτελέσεις έτσι ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις ενός αγώνα.

Στον πάγκο: Ο Τζοβάρας και οι βοηθοί του. Για όλους τους λόγους που εξηγούμε παραπάνω.

Γιατί κόουτς: Ο Δώνης ρίσκαρε στο φινάλε, τα έπαιξε όλα για όλα, έπαιξε με δύο φορ, βάζοντας και τον Καμπετσή δίπλα στον Μακέντα και δικαιώθηκε. Ο Παντελίδης είχε υπέροχη τακτική, αλλά και πάλι «προδόθηκε» από ένα πέναλτι στο φινάλε.

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1

Διαιτητής: Τζοβάρας

Γκολ: 15’ Γιουνές (πεν.) – 93’ Χατζηγιοβάνης (πεν.)

Αποβολές: Μακέντα

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντες, Μπάσα, Σιώπης, Γκάμα, Ντιγκινί (73’ Ματίγια), Γκαρσία (79’ Μάβραϊ), Γιουνές.

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (74’ Χατζηθεοδωρίδης), Γιόχανσον (33’ Δώνης), Κάτσε (74’ Καμπετσής), Κουρμπέλης, Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Μπουζούκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ