Ολυμπιακός – Παναιτωλικός  2-1

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-1

Ένας Ολυμπιακός κυρίαρχος για 90+ λεπτά στο Καραϊσκάκης, έκανε τα εύκολα... δύσκολα, αλλά επικράτησε τελικώς 2-1 του Παναιτωλικού και αναρριχήθηκε στη 2η θέση του πρωταθλήματος!

Όταν ο Ποντένσε με τη «βοήθεια» του Άργκους (κόντραρε η μπάλα στο σώμα του) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 11ο λεπτό, όλοι πίστεψαν ότι η… γκίνια θα φύγει πάνω από το κεφάλι του Ολυμπιακού. Το γκολ του Γκερέρο στο 25′ για το 2-0 προμήνυε μια άνετη επικράτηση. Ωστόσο ο Ολυμπιακός παρότι ήταν κυρίαρχος καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αγχώθηκε στο τέλος, όταν ο Καμαρά μείωσε σε 2-1 (στη μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς), αλλά εν τέλει έκανε το καθήκον του και πήρε τους τρεις βαθμούς που τον ανεβάζουν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυναμικά, είχαν την κατοχή της μπάλας, ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό, έπαιζαν όμορφο ποδόσφαιρο με καλή κυκλοφορία της μπάλας ενώ και η δεξιά πτέρυγα με τις συνεργασίες των Ομάρ – Ποντένσε ήταν συνεχής κίνδυνος για την εστία του Κυριακίδη. Στο 11ο λεπτό η κυριαρχία του Ολυμπιακού μετουσιώθηκε σε γκολ από τον κορυφαίο του αγωνιστικού χώρου Ντανιέλ Ποντένσε που πλάσαρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει και στον Άργκους για να καταλήξει στα δίχτυα του πορτιέρε των Καναρινιών. Τρία λεπτά αργότερα ο Άργκους με φοβερό τάκλιν σταμάτησε την εκτέλεση του Ναουέλ που «άγγιξε» του 2-0.

Το οποίο έγινε τελικά στο 25′, με τον Φορτούνη να εκτελεί φάουλ, να βρίσκει ωραία στην περιοχή τον Βούκοβιτς, ο οποίος με κεφαλιά – πάσα (από οριακή θέση οφσάιντ), έκανε εύκολο το έργο του Γκερέρο, ο οποίος με κοντινή προβολή «έγραψε» το 2-0 για την ομάδα του. Στη συνέχεια, ο Παναιτωλικός που είχε περιοριστεί σε… β’ πρωταγωνιστικό ρόλο, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι επιθετικές του προσπάθειες εκφράζονταν μονάχα από μακρινά σουτ που δεν δυσκόλευαν τον Σα.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με  δέκα παίκτες όταν ο Χαντάκιας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του ρέφερι, κι ενώ έδειξαν κάποια σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι τους, μοιραία έμειναν και πάλι πίσω από την μπάλα.  Ο Ολυμπιακός ήταν μόνιμα σε θέση επίθεσης, περιορίζοντας τα Καναρίνια στο μισό γήπεδο. Μάλιστα λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, είδε τους Σισέ, Κούτρη και Γκερέρο να αστοχούν. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο δαιμόνιος Καμαρά που είχε μόλις περάσει στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε κατά κράτος στο σπριντ Βούκοβιτς και Σισέ και μείωσε για την ομάδα του σε 2-1.

Ο φορ του Παναιτωλικού έχοντας αφήσει πίσω του τα στόπερ των Ερυθρόλευκων, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πλασάρει τον Σα, βρίσκοντας δίχτυα στην πρώτη τελική των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι έψαχναν μανιωδώς το τρίτο γκολ για να μην μπουν σε μπελάδες. Εν τέλει δεν το βρήκαν. Όμως το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να αναρριχάται στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Το «κλειδί»: Ο τρόπος που προηγείται ο Ολυμπιακός, που εμπεριείχε μια δόση τύχης, ήταν άκρως σημαντικός για την ψυχολογία των παικτών του Μαρτίνς σε μια χρονιά που ο παράγοντας καλοτυχία αγνοείται.

10άρι: Ο Ντανιέλ Ποντένσε ήταν ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου. Δεν ήταν μόνο το γκολ (2ο στο πρωτάθλημα) αλλά και το γεγονός ότι οι εμπνεύσεις του τον καθιστούσαν μόνιμη απειλή.

Στον πάγκο: Ο Κώστας Φορτούνης έμεινε μακριά από τα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει.

Γιατί κόουτς: Απόλυτα συνετές οι επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς και η τοποθέτηση του Νάτχο στο «10» μετά την αποχώρηση του Κώστα Φορτούνη.

Γκολ: 11′ Ποντένσε, 25′ Γκερέρο / 70′ Καμαρά

Κίτρινες: 21′ Σισέ / 27′ & 53′ (2η κίτρινη – κόκκινη) Χαντάκιας

Κόκκινες:

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης)

Βοηθοί: Χασάν Κούλα (ΕΠΣ Ξάνθης), Χρήστος Μπαλτάς (ΕΠΣ Αχαΐας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (64′ Νάτχο), Φορτούνης (87′ Μπουχαλάκης), Ποντένσε, Ναουέλ (73′ Τοροσίδης), Γκερέρο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Ρότσα, Χαντάκιας, Άργκους, Ντίας, Λουσέρο, Μάζουρεκ, Μανά (83′ Γιαννιώτης), Ουίλιαν (56′ Μαλής), Μοράρ (68′ Καμαρά).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ