Ξεφτίλισαν το πρωτάθλημα στη Λαμία (0-1)

Ξεφτίλισαν το πρωτάθλημα στη Λαμία (0-1)

Τα πιστόλια της Εξυγίανσης... σημάδεψαν τρίποντο για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Γέλασε όλη η Ελλάδα με το πέναλτι που δεν έδωσε ο Τσαμούρης στη... χερούκλα του Βιεϊρίνια (11΄). Εννέα λεπτά καθυστερήσεις στο φινάλε ο Τσαμούρης και η παρέα του τα έκαναν... έξι. Ο Βαρέλα το γκολ της νίκης (55΄).

Με το έτσι θέλω τα πιστόλια της εξυγίανσης σημάδεψαν το ματς στην Λαμία και ξεφτίλισαν το πρωτάθλημα! Ο ορισμός της αλητείας! Τα νέα ήθη και έθιμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο «δικός μας» πρόεδρος της ΕΠΟ, οι «δικοί μας» διαιτητές, το «δικό μας» πρωτάθλημα με όποιον τρόπο. Η λέξη πρόκληση έχει χάσει πια την αξία της στα χρόνια της… εξυγίανσης. Ούτε καν ξεφτίλα. Απλά αλητεία.

Με το έτσι θέλω οδήγησαν το ματς στην Λαμία οι… εξυγιαντές σε μια από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρωταγωνιστής, στους πολλούς από τα «κοράκια» που έχει στα χρόνια της εξυγίανσης ο ΠΑΟΚ, ο Τσαμούρης. Μακράν ο κορυφαίος στον δρόμο του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Μια φάση στο 11ο λεπτό που προκαλεί εμετό!

Ο Βιειρίνια ως νέος… Ρομπέρτο Κάρλος μπροστά στα μάτια του Τσαμούρη αποκρούει με το χέρι του υψωμένο ψηλά το σουτ του Επστάιν. Ο Τσαμούρης το βλέπει, αλλά ακολουθεί πιστά τις εντολές της… εξυγιαντικής ΚΕΔ, της ΕΠΟ του «δικού μας» Γραμμένου.

Ένα ματς που η Λαμία ξεφτίλισε στο χορτάρι τον ΠΑΟΚ, είχε ευκαιρίες, δοκάρι, τον έπαιξε στο μισό γήπεδο αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσαμούρη και την… εξυγίανση. Το γκολ του Βαρέλα από μια στημένη φάση στην επανάληψη (54΄) έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ. Τρίποντο που ήταν προφανώς αποφασισμένο από το… κάρμα βεβαίως, να το πάρει με κάθε τρόπο.

Ένας ματς που ο Τσαμούρης δεν… περιορίστηκε να κλείσει τα μάτια στο πέναλτι του Βιερίνια, έκανε τα πάντα για να μην αφήσει την Λαμία να απειλήσει, έργο δύσκολο καθώς οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί ενώ τα 9 λεπτά των καθυστερήσεων έγιναν 6 για να ξεμπερδεύουμε νωρίτερα…

Όπως και το… κάρμα της εξυγίανσης «χρωστάει» το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ και κάνει τα πάντα για να του το δώσει. Συγχαρητήρια, πόσο εξυγίανση αντέχετε άραγε;

Έτσι ξεκίνησαν την αναμέτρηση

Ο Μάκης Χάβος για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, είχε όλα του τα όπλα στη διάθεση του με αποτέλεσμα να παρατάξει μια ομάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Σαράνοφ, κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Βασιλαντωνόπουλος, Αντέντζο, Πλιάτσικας και Ασίγκμπα. Στη μεσαία γραμμή οι Μπλάζιτς και Δημούτσος, στον άξονα ο Μπερτόλιο, στις πτέρυγες οι Καραμάνος και Επστάιν και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπαράλες.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνωστή συνταγή που εφαρμόζει ο Λουτσέσκου στα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιερίνια. Στη μεσαία γραμμή οι Μαουρίσιο και Κάνιας, στον άξονα ο Πέλκας, στις πτέρυγες οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Η Λαμία πάτησε τον ΠΑΟΚ με την φάση βεβαίως του 11ου λεπτου και το κραχτό πέναλτι που δεν έδωσε ο Τσαμούρης να αλλοιώνει την πορεία του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου να ανοίξουν το σκορ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο με τον Πασχαλάκη να βρίσκει τη μπάλα και με την βοήθεια του δοκαριού να φεύγει ο κίνδυνος από την εστία του.

Από το πουθενά 0-1

Όπως σε κάθε αναμέτρηση, έτσι και σε αυτό, στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μεταμορφώνεται αγωνιστικά. Ο Δικέφαλος κατάφερε να βρει τους διαδρόμους και να γίνει απειλητικός στο 48ο λεπτό μετά από γύρισμα του Πέλκα από τα αριστερά, ο Πρίγιοβιτς έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Σαράνοφ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 51′ με τον Επστάιν να φτάνει στην περιοχή του ΠΑΟΚ και χωρίς πίεση από τον Μάτος έπιασε το δυνατό συρτό σουτ με τον Πασχαλάκη να διώχνει με τα πόδια. Το ματς ήταν και πάλι… Λαμία όμως στο 55ο από το πουθενά ήρθε το 0-1 με την προβολή του Βαρέλα μετά από εκτέλεση φάουλ.

Στην… τέταρτη κάρτα αποβλήθηκε ο Κάνιας

Προσπάθησε πολύ να κρατήσει στο ματς τον Κάνιας ο Τσαμούρης αλλά ο Ισπανός δεν τον βοήθησε. Του χαρίστηκε δύο φορές, με την δεύτερη να βγάζει κόντρα για τον ΠΑΟΚ και να μην δίνεται καθαρό φάουλ σε καλή θέση για την Λαμία. Στο 63΄όμως ο Τσαμούρης δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια και στο χτύπημα του Κάνιας που του στοίχισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ούτε τα προσχήματα στις καθυστερήσεις

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ταμπούρι μέχρι το φινάλε, σε κάθε ευκαιρία έπεφταν κάτω οι παίκτες του για καθυστερήσεις με την Λαμία να πιέζει αλλά να μην βρίσκει την ισοφάριση. Ο Τσαμούρης ξανά έκανε αυτό που… έπρεπε με τα 9 λεπτά καθυστερήσεων να μετατρέπονται σε έξι…

Το «κλειδί»: Θέλει και ερώτημα; Ο Τσαμούρης και το… κάρμα της εξυγίανσης. Στο κανονικό ποδόσφαιρο θα ήταν ο Βαρέλα, αλλά για πιο ποδόσφαιρο μιλάμε;

10άρι: Ο Τσαμούρης και πάλι κερδίζει και αυτόν τον τίτλο. Θα μπορούσε να είναι ο Πασχαλάκης που έπαιξε πληγωμένος απλά γιατί δεν υπήρχε δικαίωμα αλλαγής. Αλλά είπαμε… εξυγίανση.

Στον πάγκο: Ο Αμρ Ουάρντα για δεύτερο συνεχόμενο πήρε χρόνο συμμετοχής προερχόμενος από τον πάγκο. Ωστόσο τόσο ο Αίγυπτιος, όσο και οι Ακπομ δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν επιθετικά.

Γιατί κόουτς: Για ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει κακό πρόσωπο. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε απόψε αρκετούς ξεκούραστους ποδοσφαιριστές από τους οποίους όμως δεν πήρε απολύτως τίποτα.

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-1

Γκολ: 54′ Βαρέλα

Κίτρινες: Κάνιας, Βαρέλα, Μπαράλες

Κόκκινες: Κάνιας

Γήπεδο: ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Βοηθοί: Δημήτρης Φίλος, Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος

Τέταρτος διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας

Λαμία: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο, Καραμάνος, Δημούτσος, Επστάιν (85′ Μαστούρ), Μπλάζιτς και Ασίγκμπα (68′ Ρόμανιτς).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας (72′ Ακπομ), Λημνιός , Μπίσεσβαρ (53′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (65′ Βερνμπλουμ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ