Πασχαλάκης: Όταν ο τερματοφύλακας δίνει βαθμούς στην ομάδα του

Πασχαλάκης: Όταν ο τερματοφύλακας δίνει βαθμούς στην ομάδα του

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, είναι με όλη της σημασία της λέξης ο «φύλακας άγγελος» της εστίας του ΠΑΟΚ. Είναι από τα βασικά γρανάζια της άμυνας του Δικεφάλου και από τους λίγους παίκτες που έχει δώσει φέτος με τις εμφανίσεις του βαθμούς στην ομάδα του.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ήρθε στον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2017 γνωρίζοντας ότι δε θα αποτελεί την πρώτη επιλογή για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, και πως θα έπρεπε να μείνει πίσω από το Ροδρίγο Ρέι. Μετά από τέσσερις περίπου μήνες ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον εμπιστεύτηκε σε μια χρονική στιγμή που η ομάδα του «καιγόταν» και έψαχνε απεγνωσμένα μια εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Κάθισε για πρώτη φορά ως βασικός σε αναμέτρηση για το πρωτάθλημα στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη. Ο Έλληνας γκολκίπερ κράτησε το μηδέν στο ματς με την ακριτική ομάδα και ο Δικέφαλος άρχισε να πατάει γκάζι και να σαρώνει τους πάντες στο πέρασμά του.

Από τότε μέχρι και σήμερα έχει καθίσει σε 29 συνεχόμενες αναμετρήσεις στον πάγκο του ΠΑΟΚ γράφοντας της δική του ιστορία. Φέτος, κι ενώ βρισκόμαστε στον προθάλαμο της 13ης αγωνιστικής, ο Πασχαλάκης έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ. Δηλαδή 0,3 τέρματα ανά παιχνίδι. Είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό ρεκόρ για τον ίδιο και φυσικά για τον Δικέφαλο που ουδέποτε στο παρελθόν είχε ένα τόσο πολύτιμο όπλο κάτω από τα δοκάρια του.

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Δικεφάλου έχει δώσει φέτος αρκετούς βαθμούς στην ομάδα του. Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ κάνει δύο πολύ καλές επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν στην άμυνα του πριν βάλει ο Πρίγιοβιτς το πρώτο από τα δύο τέρματα του ΠΑΟΚ. Στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Πασχαλάκης, κατέβασε τα ρολά στην εστία του μην επιτρέποντας από τις 23 φάσεις (!) που έβγαλαν οι Ερυθρόλευκοι να γίνει κάποιο γκολ. Στην αναμέτρηση με τον Άρη απέκρουσε το πέναλτι του Γιουνές όταν το σκορ ήταν στο 1-1 και η τελευταία ήταν χθες στο παιχνίδι με τη Λαμία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ