Γιαννιώτης: «Όνειρο η κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Γιαννιώτης: «Όνειρο η κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης μίλησε για το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, την ώθηση του Ερυθρόλευκου κόσμου εν όψει Μίλαν και τον ανταγωνισμό «που σε βελτιώνει».

Στο περιθώριο του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στα Πηγάδια για τη 13η αγωνιστική της Super League (09/12, 15:30), ο Ανδρέας Γιαννιώτης μίλησε για το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, την ώθηση που δίνει ο κόσμος των Ερυθρόλευκων στην ομάδα για το ματς με τη Μίλαν και τον ανταγωνισμό με τον Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια των Πειραιωτών.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παιχνίδι της Κυριακής με τους Ακρίτες, τη μετάβαση του Ολυμπιακού από ευρωπαϊκές σε εγχώριες υποχρεώσεις και το αντίστροφο, αλλά και τη νοοτροπία νικητή που διακατέχει την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της Nova:

Για τα παιχνίδια με Ξάνθη και Μίλαν: «Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε την Ξάνθη, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό, είναι πάρα πολύ καλοί σε αυτό. Τα παιδιά παίζουν χρόνια μαζί και γνωρίζονται καλά, ο προπονητής είναι εκεί από πέρσι, οπότε ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Εμείς τους έχουμε διαβάσει και αν κάνουμε το παιχνίδι μας και κρατήσουμε ό, τι μας έχει πει ο προπονητής, όλα εξαρτώνται από εμάς».

Για το αν σκέφτονται τη Μίλαν: «Αν ασχοληθούμε με τη Μίλαν θα μας κάνει κακό, πρώτα να παίξουμε με την Ξάνθη και μετά από την Κυριακή να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε για τη Μίλαν ώστε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το πόσο σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να πετυχαίνει γκολ νωρίς, σε ματς με αντιπάλους θεωρητικά κατώτερης δυναμικότητας: «Είναι το κυριότερο σε αυτά τα ματς να σκοράρεις νωρίς, ώστε να ανοιχτεί ο αντίπαλος, γιατί όσο περνά η ώρα και δεν σκοράρουμε οι αντίπαλοι το πιστεύουν περισσότερο και συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο. Ένα γρήγορο γκολ θα μας λύσει τα χέρια. Έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες νωρίς στα ματς και πιστεύω ότι είναι δεισιδαιμονία, θα γυρίσει κάποια στιγμή, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα».

Για το αν η δυστοκία μπροστά προκαλεί άγχος στην αμυντική γραμμή: «Σίγουρα θα δεχτούμε λιγότερες φάσεις από τους αντιπάλους μας και αν έχουμε σκοράρει είμαστε λίγο πιο ελεύθεροι. Μας επηρεάζει αν δεν μπαίνει γκολ νωρίς, αλλά πρέπει να συνεχίζουμε το παιχνίδι μας και όποτε έρθει το γκολ ας έρθει, αυτή είναι η ουσία. Το θέμα είναι ότι σιγά – σιγά αξιοποιούμε περισσότερο τις ευκαιρίες».

Για τη δουλειά με τον προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Αγριογιάννη: «Πάμε πάρα πολύ καλά, νιώθω ότι βελτιώνομαι μαζί του, το κλίμα είναι εξαιρετικό, βοηθά ο ένας τον άλλον και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται».

Για τη μάχη του τίτλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Θα έλεγα ότι ακόμα είναι νωρίς, έχει ακόμα πολύ δρόμο και θα υπάρξουν δύσκολα ματς και για τις δύο ομάδες, δεν έχει κριθεί τίποτα, ειδικά όσο υπάρχει και η Ευρώπη. Στόχος μας είναι ξεκάθαρα το πρωτάθλημα και πρέπει να συνεχίσουμε για την πρώτη θέση».

Για το αν το ματς θα κριθεί στα ντέρμπι ή στην επαρχία: «Και στα δύο, θα κριθεί και στα ντέρμπι αλλά και σε κάποιο στραβοπάτημα σε επαρχιακό παιχνίδι».

Για τη ζήτηση των εισιτηρίων του αγώνα με τη Μίλαν: «Μας δίνει μεγάλη ώθηση, στο ματς με τη Μίλαν το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, ο κόσμος θα μας βοηθήσει και το θέλουμε. Το γεμάτο »Καραϊσκάκη» μας δίνει ώθηση για να κερδίσουμε».

Για το αν είναι δύσκολη η μετάβαση από τα παιχνίδια πρωταθλήματος στα ευρωπαϊκά: «Σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο το να παίζεις μία φορά την εβδομάδα, αλλά στο επίπεδό μας είναι φυσιολογικό. Έχουμε έμπειρους παίκτες, μεγάλο ρόστερ και αυτό βοηθάει για να ξεκουραζόμαστε και να έχουμε ίδια αποτελέσματα και στις δύο διοργανώσεις. Έχουμε πολύ καλό ρόστερ και αρκετούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις. Το να έχεις καλούς ανταγωνιστές σε βελτιώνει, κάθε μέρα πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου στην προπόνηση γιατί ξέρεις ότι υπάρχει πίεση από πίσω και αυτό σε βοηθάει να γίνεσαι καλύτερος και να έχεις πρόοδο».

Για το όνειρό του με τον Ολυμπιακό: «Η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το έχω ξανακάνει, απλά δεν είχα τόση συμμετοχή και αυτό είναι που θέλω πραγματικά».

Για τον διπλό στόχο του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Είναι σημαντικά αυτά τα παιχνίδια που έρχονται, δεν υπάρχουν εύκολα ματς από εδώ και πέρα, σαν Ολυμπιακός πρέπει να παίζεις για τη νίκη, να έχεις αυτή τη νοοτροπία και να μη μένεις ποτέ με κάτι λιγότερο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ