ΑΕΚ – Λαμία 2-0

ΑΕΚ – Λαμία 2-0

Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστές τους Μπογέ και Πόνσε επικράτησε 2-0 της Λαμίας, αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο και σημειώνοντας το δεύτερο διαδοχικό της «τρίποντο» για το πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ ήθελε απέναντι στη Λαμία να δώσει συνέχεια στο καλό πρόσωπο που έδειξε απέναντι στην Ξάνθη και να συνεχίσει με νίκες την πορεία της στο πρωτάθλημα. Κάτι που κατάφερε με πειστικό τρόπο ο Δικέφαλος, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Έκι Πόνσε και Λούκας Μπογέ. Ο πρώτος ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ διατηρώντας την επαφή του με τα δίχτυα, ενώ ο δεύτερος ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, κάνοντας εντυπωσιακές ενέργειες και αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνων για τη αντίπαλη άμυνα. Αυτό το 2-0 που διαμορφώθηκε με το αυτογκόλ του Αθανασιάδη ίσως μάλιστα να αδικεί την ΑΕΚ, που είχε δύο δοκάρια και ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να πετύχει πολλά περισσότερα τέρματα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κράτησε τον σχηματισμό που είχαμε δει απέναντι στη Λαμία, με τον Μάνταλο να έχει ξανά ρόλο οργανωτή, τον Μπογέ να είναι αριστερά και τον Κλωναρίδη πίσω από το Πόνσε. Οι Κιτρινόμαυροι χρειάστηκαν περίπου 10 λεπτά για να βρουν ρυθμό και τους τρόπους για να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Διάστημα στο οποίο πάντως η Λαμία έδειξε επικίνδυνη, έχοντας μια καλή στιγμή με τον Μπαράλες στο 2’, που ωστόσο έλεγξε ο Τσιντώτας.

Η ΑΕΚ αναπτυσσόταν τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα. Με κινητήριο μοχλό τον Λούκας Μπογέ που ήταν σε μεγάλα κέφια αλλά και τον Πέτρο Μάνταλο, που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Στο 13’, στην πρώτη τους καθαρή φάση στο ματς, οι παίκτες της Ένωσης κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας, παίρνοντας με το… καλημέρα κεφάλι στο σκορ.

Ο Μάνταλος έκανε ένα ωραίο γύρισμα από δεξιά και ο Πόνσε, με ένα τρομερό βολέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, βάζοντας την Ένωση από νωρίς σε θέση οδηγού. Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ ανέβασε για τα καλά ταχύτητα, με τις φάσεις για τους πρωταθλητές Ελλάδας να διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο 21’ ο Μάνταλος τροφοδότησε και πάλι τον Πόνσε, που αυτή τη φορά όμως νικήθηκε από τον Σαράνοφ, ενώ στο 35’ ο Μπογέ «χόρεψε» από τα αριστερά την αμυντική γραμμή της Λαμίας και έστρωσε στο Αργεντινό φορ, που είδε ξανά τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να του λέει «όχι».

Δύο λεπτά ήταν η σειρά του Λούκας Μπογέ να μετρήσει τις δυνάμεις του με τον Σαράνοφ, που όμως και πάλι αντέδρασε σωστά, διώχνοντας με τις γροθιές το δυνατό σουτ του Αργεντινού εξτρέμ της ΑΕΚ.

Ότι δεν κατάφεραν μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες της ΑΕΚ ήρθε στην επανάληψη ωστόσο από τα πόδια των φιλοξενούμενων. Ο Μάνταλος κινήθηκε από αριστερά, προσπάθησε να βρει τον Κλωναρίδη και ο Αναστασιάδης στην προσπάθειά του να κόψει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Με την ΑΕΚ να φτάνει έτσι στο 47’ στο 2-0.

Η Ένωση είχε από εκείνο το σημείο και μετά τη δυνατότητα να αναπτυχθεί με μεγαλύτερη υπομονή και να κυκλοφορήσουν την μπάλα με μεγαλύτερη άνεση. Στο 60’ ο Δικέφαλος λίγο έλειψε να ανεβάσει κι άλλον τον δείκτη του σκορ, όμως ο Πόνσε από το ύψος της μικρής περιοχής, σημάδεψε το οριζοντιο δοκάρι της Λαμίας!

Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν και να κυνηγήσουν ένα γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Η Λαμία φάνηκε να «αδειάζει» μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και τα πράγματα έμοιαζαν πλέον να έχουν απλοποιηθεί αρκετά για τους Κιτρινόμαυρους.

Στο 77’ ο Αλμπάνης που είχε αντικαταστήσει τον Μάνταλο έκανε ένα ωραίο σουτ με το αριστερό που πέρασε δίπλα από την εστία της Λαμίας, ενώ στο 81’ ο Πόνσε νικήθηκε σε ένα μοναδικό τετ-α-τετ από τον Σαράνοφ. Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών για τον Δικέφαλο ολοκληρώθηκε στο 90’, με τον Αλμπάνη να βλέπει το δοκάρι να του στερεί την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο του γκολ με τα Κιτρινόμαυρα.

Το κλειδί: Το γκολ του Πόνσε στην πρώτη ουσιαστικά φάση της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός άνοιξε τον δρόμο

Το 10άρι: Ο Λούκας Μπογέ. Η ποιότητα του Αργεντινού άσου έκανε τη διαφορά για την Ένωση στο σημερινό ματς, με τον 22χρονο άσο να δείχνει πως είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες για την Ένωση.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Μάκη Χάβου να παρατάξει την Λαμία με τόσο αμυντικούς προσανατολισμούς έκανε τα πράγματα πολύ εύκολα για την ΑΕΚ, που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του ματς και έκανε με άνεση το παιχνίδι της.

Στον πάγκο: Ο Επστάιν. Δεν εδωσε στη Λαμία τις βοήθειες που θα περίμενε και ήταν από τους παίκτες που απογοήτευσαν από πλευράς φιλοξενούμενων,

AEK-Λαμία 2-0

Γήπεδο: OAKA

Διαιτητης: Τάσος Παπαπέτρου

Βοηθοί: Αντώνιος Σινιοράκης, Νίκος Δημόπουλος

Γκολ: 13’ Πόνσε, 47’ Αθανασιάδης αυτ.

Δοκάρια: 60’ Πόνσε, 90’ Αλμπάνης

Κίτρινες: Τσόσιτς (85’), Σκόνδρας (67’) / Μπαράλες (72’).

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (83’ Τσόσιτς), Αλεφ (56’ Μοράν), Κλωναρίδης, Μάνταλος (71’ Αλμπάνης), Μπογέ, Πόνσε

Λαμία (Μ. Χάβος, 4-2-3-1): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας (18’ Αναστασιάδης), Αντέτζο, Ασίγκμπα (73’ Παπαργυρίου), Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επστάϊν, Μπαράλες (54’ Ρόμανιτς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ