Ολυμπιακός: Οι οδηγίες του Μαρτίνς  και το… 2018 πρόσημο

Ολυμπιακός: Οι οδηγίες του Μαρτίνς και το… 2018 πρόσημο

Όσα είπε ο Πορτογάλος στο «κόκκινο δωμάτιο» του Ρέντη για την Ξάνθη. Όσα παίζονται αύριο στα Πηγάδια για τον Ολυμπιακό

Δύσκολο. Από την δεδομένη ικανότητα του αντιπάλου πίσω από τη μπάλα και την προσαρμογή του σε τέτοια αγωνιστικά σενάρια. Την χρονική συγκυρία που θέτει παίκτες-κλειδιά (Καμαρά, Ποντένσε, Λάζαρος) σε αμφίβολη αγωνιστική κατάσταση. Την πίεση που δημιουργεί αυτό το πινγκ πονγκ με τον ΠΑΟΚ, το οποίο δεν επιτρέπει δικαίωμα στο λάθος.

Στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του στα Πηγάδια της Ξάνθης ένα από τα Σούπερ Λιγκ εμπόδια που μπορεί κάλλιστα να σου δημιουργήσουν μπελάδες. Ένα ματς σαν αυτά που πέρασαν στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη, στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. «Μπλόκα» που επιβάλλεται να τα σπάσεις.

Μπλόκα ικανά να σε εκτροχιάσουν: Ειδικά αν δεν δείξεις την απαραίτητη προσαρμογή στις συνθήκες. Αν δεν μπεις στο ματς όπως πρέπει. Αν συνεχίσεις να σπαταλάς κλασικές ευκαιρίες. Αν επιτρέψεις στον αντίπαλο να μείνει στο… κόλπο ως το τέλος. Ότι συμβαίνει με δύο λόγια, ως τώρα, σε όλα τα εκτός έδρας ματς των Ερυθρόλευκων στο φετινό πρωτάθλημα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Μια διαρκής δοκιμασία. Αγωνιστική και πνευματική.

Αυτό έγινε και στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Με τον ΟΦΗ στη Κρήτη. Στο Βικελίδης με τον Άρη. Στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Συνήθεια που προφανώς και πρέπει να αλλάξει, αν στο ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού δεν έχουν αποφασίσει κάποια στιγμή να προσθέσουν και κάποιον… καρδιολόγο!

Στα πέντε εκτός έδρας ματς που προηγήθηκαν, οι Πειραιώτες έχουν σκοράρει μόλις πέντε γκολ. Ένα ανά ματς δηλαδή. Πολύ μικρή συγκομιδή. Πολλώ δε μάλλον αν ταιριάξεις στο πλάι και τις τελικές τους: Ακριβώς 59! Χρειάζονται σχεδόν δώδεκα εκτελέσεις για να βρουν δίχτυα. Τα ποσοστά τους είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να βελτιωθούν. Και μάλιστα άμεσα. Γιατί ο χρόνος σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σύμμαχος.

Η Ξάνθη έρχεται από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων: Ήττες από Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Δέχτηκε πέντε γκολ σε αυτά τα τρία ματς. Είχε παθητικό μόλις 4 στα προηγούμενα εννέα του πρωταθλήματος. Μια πολύ καλή αμυντική ομάδα. «Αυτό είναι το δυνατό της στοιχείο. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους αφήσουμε να έχουν μεγάλα ποσοστά κατοχής γιατί ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο αμύνονται. Αυτός είναι ο προσανατολισμός τους. Να κρατούν τη μπάλα, να ρίχνουν τον ρυθμό. Αυτό τους αρέσει και όταν το καταφέρνουν, έχουν πολύ καλή ανταπόκριση. Θέλουμε τη κατοχή λοιπόν. Θέλουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο» έλεγε στον Ρέντη ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος που κατά την προβολή του «βίντεο» στο περίφημο «κόκκινο δωμάτιο», και αφού έδειξε μπόλικες φάσεις από τα τελευταία ματς της Ξάνθης (απομονώνοντας ειδικά τις μεγάλες μπάλες από την πίσω ζώνη της ομάδας του Ράσταβατς με αποδέκτη τον Γέντρισεκ) στάθηκε σε κάτι αυτονόητο. Στο γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να καταλάβουν ότι στην Ξάνθη εν πολλοίς παίζεται το… 2018 πλασάρισμα τους στο πρωτάθλημα. Είναι η αναμέτρηση που ενδεχόμενη νίκη θα εξασφαλίσει ως «μάξιμουμ» διαφορά από την κορυφή στη λήξη του πρώτου γύρου τους έξι βαθμούς. Που θα εξασφαλίσει την… ανάγκη του ΠΑΟΚ να κοιτάζει πίσω του. Διόλου τυχαίο λοιπόν ότι πήρε μαζί του ο Μαρτίνς και Καμαρά, Λάζαρο, Ποντένσε. Μια απόδειξη… συναγερμού είναι και αυτή.

Μετά την Ξάνθη, ο Ολυμπιακός υποδέχεται Λαμία και ΑΕΛ. Ο ΠΑΟΚ θα πάει στη Λιβαδειά που έχει μπλέξει για τα καλά στα χαμηλά του πίνακα, και θα τελειώσει τον πρώτο γύρο με τον ΠΑΣ. Σήμερα και στην τελευταία αγωνιστική οι Ερυθρόλευκοι αγωνίζονται πριν τον Δικέφαλο. Ενδεχόμενες νίκες, σαφώς και του προσθέτουν πίεση. Λεπτομέρειες θα πείτε. Ναι, αλλά με τις λεπτομέρειες μπορούν οι Πειραιώτες να παλέψουν σε αυτή την μάχη. Με ποδόσφαιρο μπορούν να απαντήσουν σε αυτό που συμβαίνει. Στην ιστορία που τους φέρνει αύριο ξανά αντιμέτωπο με τον Τζήλο.

Στον Τζήλο που πέρσι ήταν στο Περιστέρι. Στην Ξάνθη ήταν ο… Καλογερόπουλος. Εκείνος που δεν είδε τον Λισγάρα να κάνει τον… Σούπερμαν.

 

   

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ