Τζήλος – Ολυμπιακός 1-1

Τζήλος – Ολυμπιακός 1-1

Σε ένα απόγευμα ντροπής για την Σούπερ Λιγκ, οι Ερυθρόλευκοι τα έβαλαν... με 12 αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν μια ακόμη ανατροπή. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει εκτός πρωταθλήματος. Και το σύστημα της Εξυγίανσης βάζει όλες τις δυνάμεις του για αυτό. Έκανε τα πάντα στη Ξάνθη (1-1) και σχεδόν τα κατάφερε.

Τον έχρισαν διεθνή και με την βούλα μέσα στην εβδομάδα. Και αυτός φρόντισε να κάνει το καθήκον του. Να υπηρετήσει πιστά την εξυγίανση που έχει ως στόχο να «εξουδετερώσει» τον Ολυμπιακό και να οδηγήσει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Ο Τζήλος, περί ου ο λόγος, ήρθε να προστεθεί στους δεκάδες πλέον πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένου, του Περέιρα, του Θόδωρου Θεοδωρίδη και όλων όσων έφεραν τις Κυριακές μας πίσω…

Ο Τζήλος λοιπόν κατάφερε να σταματήσει τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια. Μαζί με τους παίκτες της Ξάνθης που είχαν το ελεύθερο να τραβάνε και να ανατρέπουν σε στημένες φάσεις και να κλωτσάνε αβέρτα κερδίζοντας ως μπόνους μάλιστα και την αποβολή του Ποντένσε.

Έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 στην Ξάνθη και ο Τζήλος πέτυχε το θεάρεστο έργο της εξυγίανσης δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πάει την διαφορά στους 8 βαθμούς και να είναι το απόλυτο αφεντικό για το πρωτάθλημα του Γραμμένου, του Περέιρα, του Θεοδωρίδη και όλων των «πρωταγωνιστών» του ποδοσφαίρου τους…

Τι έκανε εν ολίγοις ο Τζήλος στην Ξάνθη; Δεν… είδε δύο παραβάσεις σε μια μόλις φάση! Στο 41΄στην εκτέλεση κόρνερ ο Κασάδο ανατρέπει τον Τοροσίδη και την ίδια ώρα ο Λισγάρας τον Σισέ. Ο Τζήλος… προφανώς δεν μπορεί να αποφασίσει πιο από τα δύο να δώσει πέναλτι και λέει παίζεται…

Στην επανάληψη το ξύλο πάει σύννεφο από τους παίκτες της Ξάνθης έχοντας «σημαδέψει» τον Ποντένσε. Και τελικά αφού συνήθως δεν παίρνει ούτε φάουλ στα σκληρά μαρκαρίσματα της Ξάνθης ο Ποντένσε, τελικά αποβάλλεται με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 9 λεπτά αφήνοντας στο 78΄(και με 10 λεπτά καθυστερήσεις να δίνονται) με 10 παίκτες. Και στις καθυστερήσεις δεν… είδε ξανά την παράβαση μέσα στην περιοχή του Κασάδο (και πάλι) πάνω στον Μάνο. Κερασάκι στην τούρτα η υπόδειξη του βοήθου στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Φορτούνη να γεμίζει στην μικρή περιοχή με δύο παίκτες του Ολυμπιακού και τον βοηθό να σηκώνει οφσάιντ για να ξεμπερδεύουν… Κανένα οφσάιντ βεβαίως δεν υπήρχε.

Τι έγινε στο ματς; Στο ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία, ειδικά όταν παίζει ο Ολυμπιακός πολλά δείχνουν να είναι προαποφασισμένα κατά κάποιο τρόπο.
Ο Ολυμπιακός πάντως ήταν και πάλι πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, μπόρεσε και πάλι να κάνει του κόσμου της ευκαιρίες, να έχει δύο δοκάρια αλλά να μην σκοράρει.

Στην επανάληψη ο Βούκοβιτς σκόραρε δύο φορές, την μια και πάλι στην εστία της ομάδας του, στο 54΄ όταν στο σουτ του Σαρπονγκ πήγε να διώξει με κεφαλιά αλλά έστειλε την μποάλα στα δίχτυα του Σα. Την δεύτερη από πολύ κοντά στο 76΄ μετά την έξοχη συνεργασία Γκιγιέρμε-Φορτούνη, την αλλαγή της πορείας της μπάλας από παίκτη της Ξάνθης και την κεφαλιά στην σωστή εστία αυτή την φορά για το 1-1.

Λίγο αργότερα ο Τζήλος βλέποντας προφανώς πως ακόμη και έτσι ο Ολυμπιακός ήταν ζωντανός και πίεζε για την ανατροπή απέβαλλε τον Ποντένσε κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των ερυθρολεύκων. Στα 10 λεπτά καθυστερήσεις ζήτημα να παίχτηκε 3-4 λεπτά μπάλα με το 1-1 να παραμένει και τον Σα να προσθέτει δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις στο ενεργητικό του.

Το κλειδί: Ξεπερνώντας τον καθοριστικό ρόλο του Τζήλου, το αυτογκόλ του Βούκοβιτς έφερε την Ξάνθη σε θέση ισχύος σε έναν αγώνα που μέχρι τότε είχε μόλις μια ουσιαστική επίθεση με τον Ολυμπιακό να είναι κατά πολύ ανώτερος και να πιέζει για το γκολ.

Το10αρι: Εδώ δεν ξεπερνιέται εύκολα ο Τζήλος. Έκανε μεγάλο ματς…

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς έπαιξε και κόντρα στην γκίνια του Ολυμπιακού. Παρά τις σοβαρές απουσίες βρήκε την χημεία να παρουσιάσει έναν πολύ καλό Ολυμπιακό όσο παιζόταν μπάλα. Δεν είχε και πολλά περιθώρια στις αλλαγές καθώς η πρώτη ήταν αναγκαστική ενώ μέτα ήρθε και η αποβολή έχοντας ήδη βάλει και δεύτερο επιθετικό.

ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Σκόρερ: 54΄αυτ. Βούκοβιτς/78΄Βούκοβιτς

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Οκάν, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά (52′ Ντουρίτσκοβιτς), Σαρπόνγκ (57′ Κάστρο), Καντά, Μπρίτο (90+ Μελιόπουλος), Γέντρισεκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (59′ Μάνος), Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (90′ Νάτχο), Ομάρ, Φορτούνης, Ναουέλ (30′ Ποντένσε), Γκερέρο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ