Μαρτίνς: Να λειτουργήσουμε με το ένστικτο

Μαρτίνς: Να λειτουργήσουμε με το ένστικτο

Κουβέντα για… το γκολ από τον Πορτογάλο τεχνικό χθες στον Ρέντη. Ξεκίνησε και κύκλος τετ α τετ. Στο… νήμα για τη Μίλαν, Λάζαρος και Ναουέλ

Δύο ιστορίες που δεν θα μπορούσε να είναι παράλληλες. Μόνο στη μια, χώρος ευθύνης του Πέδρο Μαρτίνς. Σε εκείνη που σχετίζεται αποκλειστικά με το παιχνίδι. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός σκοράρει με το σταγονόμετρο, σε σχέση με τις ευκαιρίες που παράγει. Εκεί όπου οι Ερυθρόλευκοι πετάνε τον ιδρώτα τους σε μια περίοδο που παίζουν καλύτερα από όλους, αλλά που σε σχήμα οξύμωρο απομακρύνονται από την κορυφή.

Για την άλλη ιστορία, ο Πορτογάλος δεν είπε τίποτα. Τι θα μπορούσε άλλωστε να κάνει; Διάλογο με τους ποδοσφαιριστές του για τον Ευαγγέλου και τον Τζήλο; Για τα πρωτοπαλίκαρα της ΕΠΟ του Γραμμένου; Αυτή την υπόθεση προσπαθεί να την κρατήσει όσο πιο μακριά μπορεί από τα αποδυτήρια. Μια κατάσταση που φέρνει εκνευρισμό, που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση, ακόμη και στην παραμικρή αναφορά της.

Για την υπόθεση «γκολ» όμως άνοιξε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση χθες στον Ρέντη. Ο 48άχρονος προπονητής θέλησε να μιλήσει για το θέμα αυτό στην ομάδα. Και κατ επέκταση να επιχειρήσει να αποφορτίσει τους πάντες, εν όψει Μίλαν. Εκεί που τα γκολ θα αποφασίσουν για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

«Δεν έχω παράπονο από την απόδοση σας, στην Ξάνθη. Για ακόμη μια φορά ακολουθήσατε το πλάνο μας και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχατε πολύ καλή απόδοση. Πρέπει όμως να τελειώνουμε τα παιχνίδια. Συνεχίζουμε να σπαταλάμε μεγάλες ευκαιρίες, αντί να κάνουμε τα ματς εύκολα για εμάς. Είχαμε φοβερό πρώτο ημίχρονο και… καταφέραμε να μην σκοράρουμε» προλόγισε ο Πορτογάλος.

«Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι όταν φτάνουμε στην τελική προσπάθεια. Να είμαστε πιο αποφασιστικοί στις εκτελέσεις μας. Να λειτουργήσουμε και λίγο παραπάνω με το ένστικτο. Είμαι βέβαιος ότι τα γκολ θα έρθουν. Δεν πρέπει όμως να πηγαίνουμε χαλαρά στις εκτελέσεις μας. Σας θέλω πιο αποφασιστικούς» πρόσθεσε.

Η προσέγγιση του: Εύστοχη. Γιατί από ένα σημείο και έπειτα, ίσως τελικά το πρόβλημα να είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι…καταλαβαίνουν ως πρόβλημα το θέμα γκολ. Ίσως το σκέφτονται περισσότερο από όσο πρέπει. Δεν επικαλέστηκε τυχαία… το ένστικτο, ο Πορτογάλος.

Για την ιστορία; Ο τεχνικός του Ολυμπιακού επένδυσε και σε αρκετά τετ α τετ χθες το απόγευμα στον Ρέντη. Μίλησε ξεχωριστά με τον Ποντένσε (προφανώς για την ιστορία της αποβολής του στα Πηγάδια, εκεί που όπως διαχειρίστηκε την κατάσταση έχασε το δίκιο του), τον Γκερέρο, τον Σισέ (που είχε επίσης πολλά νεύρα στο φινάλε και λίγο έλειψε να αποβληθεί και αυτός). Αντίστοιχες συναντήσεις ενημέρωσε πως θα έχει και σήμερα με αρκετούς παίκτες της ομάδας. Σήμερα που επί της ουσίας θα ξεκινήσει και η προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης με τη Μίλαν.

Μες την ημέρα, και με τεστ την προπόνηση θα φανεί αν ο 48άχρονος μπορεί να υπολογίζει για την αναμέτρηση με τους Ιταλούς στη βοήθεια του Χριστοδουλόπουλου και του Ναουέλ. Και οι δύο χθες έκαναν θεραπεία. Το αν θα είναι διαθέσιμοι θα κριθεί στο… νήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ