«Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον τη στόφα του Πρωταθλητή»

«Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον τη στόφα του Πρωταθλητή»

Ο Τάσος Τασιόπουλος μίλησε με πολύ καλά λόγια τον φετινό Δικέφαλο

Ο Τάσος Τασιόπουλος διαπιστώνει ότι η παραμονή του Ράβζαν Λουτσέσκου για δεύτερη χρονιά στον ΠΑΟΚ, βοήθησε την ομάδα να χτίσει μέταλλο νικητή.

Ο παλαίμαχος άσος του Δικέφαλου μίλησε για τη φετινή πορεία των ασπρόμαυρων, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη, την πιθανή κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ αλλά και τη διατήρηση του ίδιου κορμού.

Για τη δήλωση του Γιαννούλη πως έμεινε στον Ατρόμητο για να επιστρέψει πιο έτοιμος στον ΠΑΟΚ είπε: «Είναι εντυπωσιακό αυτό που δήλωσε, αλλά ταυτόχρονα είναι και ρεαλιστικό. Από την άλλη όμως ένας ποιοτικός παίκτης σαν τον Γιαννούλη θα ήταν πολυτέλεια ως αλλαγή για μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ που έχει μπροστά της τόσα πολλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για την απόφαση του Γιαννούλη να παραμείνει στον Ατρόμητο: «Είναι εντυπωσιακό πως ένα νεαρό παιδί είναι τόσο ώριμο. Όταν πας κάπου δανεικός, θέλεις να γυρίσεις ακόμα καλύτερος στην ομάδα σου. Επίσης όταν υπάρχουν δανεισμοί συνοδεύονται από κάποιες ρήτρες. Όταν μία ομάδα θέλει να πάρει πίσω έναν παίκτη που τον έχει στείλει δανεικό θα πρέπει να πληρώσει κάποια λεφτά στην άλλη ομάδα».

Για τη μελλοντική επιστροφή του Γιαννούλη στον ΠΑΟΚ: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και πραγματοποιεί μία εκπληκτική χρονιά. Βλέπουμε πως είναι έτοιμος να πάρει θέση και στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας, οπότε θα είναι μία σημαντική προσθήκη για τον ΠΑΟΚ».

Για τις πιθανότητες κατάκτησης του Πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ: «Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ. Είχαμε πει ωστόσο από το καλοκαίρι ότι η ομάδα μπαίνει στο Πρωτάθλημα ως το πρώτο φαβορί και μέχρι στιγμής δικαιώνει αυτές τις προβλέψεις. Όταν τελειώσει ο πρώτος γύρος και αν ο ΠΑΟΚ έχει διατηρήσει αυτή τη διαφορά, δε βρίσκω τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να χάσει το Πρωτάθλημα».

Αν θα μπορούσε κάτι να βγάλει εκτός τροχιάς τον ΠΑΟΚ: «Πολύ δύσκολα θα χάσει ο ΠΑΟΚ τη συγκέντρωσή του και παράλληλα το στόχο του. Μέχρι στιγμής μόνο ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορεί να κοντράρει τον ΠΑΟΚ, αλλά ακόμα δεν έχει λύσει το πρόβλημα της δυστοκίας του. Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια σοβαρότητα, δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λάρισα: «Ο ΠΑΟΚ ήταν ισοπεδωτικός. Είναι πολύ θετικό που παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο γκολ διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που δεν πανικοβάλλεται και σου δίνει τη σιγουριά πως ότι κι αν γίνει θα κερδίσει. Μόλις μπήκαν οι δύο αλλαγές ο ΠΑΟΚ γύρισε το παιχνίδι, κάτι που δείχνει ότι έχει πολύ ποιότητα στο βάθος του ρόστερ του. Από την άλλη έχει επίσης και έναν προπονητή, ο οποίος έχει βάλει πλέον τη στάμπα του».

Για τον Πρίγιοβιτς: «Ο Πρίγιοβιτς είναι ο παίκτης που μπορεί να σε βγάλει από το άγχος. Ξέρεις ότι αν δώσεις τη μπάλα στον Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή θα πετύχει σίγουρα γκολ. Βγάζει μια μεγάλη σιγουριά».

Για τη γενικότερη εικόνα του Δικέφαλου: «Ο ΠΑΟΚ πλέον βγάζει τη στόφα του Πρωταθλητή που δεν την είχε πριν. Ακόμα και στην άσχημή του μέρα σου δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι. Δεν υπάρχει κανένας Πρωταθλητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που να παίζει και στα 30 παιχνίδια καλό ποδόσφαιρο».

Αν η πίεση ενισχύει τον χαρακτήρα μιας ομάδας: «Ο ποδοσφαιριστής χτίζει χαρακτήρα μέσω των παιχνιδιών. Οι συνθήκες των αγώνων είναι αυτές που δένουν τους παίκτες μεταξύ τους. Η ομάδα έκανε κάποια άσχημα αποτελέσματα στην Ευρώπη, όμως αυτά την έκαναν ακόμα πιο δυνατή».

Για τη διατήρηση του ίδιου προπονητή για δεύτερο χρόνο: «Η ομάδα έχει χτίσει πλέον ένα κορμό και παράλληλα κράτησε για δεύτερη χρονιά τον ίδιο προπονητή. Έχω πει και στο παρελθόν πως μόνο έτσι γίνεται να χτίσεις μια πραγματικά καλή και σταθερή ομάδα. Δε γίνεται να κάνεις 10 μεταγραφές και να πετύχεις. Η διατήρηση του κορμού είναι το μυστικό της επιτυχίας για όλες τις ομάδες. Είναι πολύ θετικό για την ομάδα να γνωρίζονται καλά οι παίκτες μεταξύ τους και να μπορούν να αντιμετωπίζουν μαζί τις δύσκολες στιγμές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ