Η μεγάλη διαφορά Ολυμπιακού και ΑΕΚ φαίνεται ακόμα και στο «αντίο»

Η μεγάλη διαφορά Ολυμπιακού και ΑΕΚ φαίνεται ακόμα και στο «αντίο»

Οι τίτλοι τέλους του Γιάγια Τουρέ σε συνδυασμό με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην ΑΕΚ και το φινάλε ειδικά του Σιμόες αλλά και των Μπακασέτα, Λαμπρόπουλου φέρνουν στο προσκήνιο μια πολύ μεγάλη αντίθεση η οποία εν πολλοίς φωτογραφίζει και τη φιλοσοφία και τον τρόπο διοίκησης των δύο συλλόγων

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι έκανε μια επένδυση. Πόνταρε σε έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας. Έναν ποδοσφαιριστή που πέρασε στο παρελθόν από το σύλλογο πριν χαράξει τη δική του λαμπρή πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι έκανε μια επένδυση που έφτασε συνολικά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.  Η «έλευση» του Γιάγια Τουρέ συνοδεύτηκε με επιφυλάξεις αλλά και αισιοδοξία ότι ο εκ των κορυφαίων Αφρικανών παικτών όλων των εποχών, θα χάριζε λίγη από την «αίγλη» του και στη Superleague. Ξανά, όπως έκανε και στο μονοετές πέρασμά του, τη σεζόν 2005/2006.

Μετά από περίπου τέσσερις μήνες συνεργασίας, οι ιθύνοντες των Πειραιωτών γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Τουρέ δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν. Η πρώτη πιθανή σκέψη. Η πρώτη πιθανή επιλογή, λοιπόν, θα ήταν δεδομένου ότι ξέρουν καλά και έχουν αποδείξει πως γνωρίζουν τον μηχανισμό, να βγάλουν οι ίδιοι τον παίκτη στην αγορά. Με σκοπό να πάρουν ένα κομμάτι της επένδυσής τους πίσω.

Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο πολύπειρος μέσος θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του σε οποιαδήποτε ομάδα της Αμερικής, της Κίνας ή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Εν τέλει, αποφάσισε να λύσει φιλικά το συμβόλαιό του. Να καταστήσει σαφές ότι ο παίκτης θα παραμείνει σημαντικό μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας, να το ανακοινώσει από κοινού με τον παίκτη και να αφήσει τις πόρτες της ομάδας ανοιχτές για εκείνον, στην πιθανότητα μια μελλοντικής συνεργασίας.

«Ο Γιάγια είναι και θα παραμείνει ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και έχει σημαδέψει την ιστορία του Συλλόγου. Ο Ολυμπιακός τον ευχαριστεί για όλα όσα προσέφερε στην ομάδα. Ο Γιάγια θα παραμείνει αφοσιωμένος στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και εύχεται στην ομάδα να επιτύχει όλους τους στόχους της. Φεύγει ως φίλος και οι πόρτες του Συλλόγου θα είναι πάντα ανοιχτές γι’ αυτόν. Οι δρόμοι μας σίγουρα θα ξανασυναντηθούν».

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ έχει εδώ και λίγο καιρό χαράξει άκρως αντίθετη πορεία σε ότι αφορά τα συμβόλαια τριών παικτών της. Ο Αντρέ Σιμόες, ο Τάσος Μπακασέτας και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δεν ήταν… Γιάγια Τουρέ. Δεν ήταν τρεις παίκτες – επενδύσεις, τρεις παίκτες – ρίσκα. Ήταν για την Ένωση παίκτες – πρωταγωνιστές στο πλάνο του νέου προπονητή της ομάδας, ήταν ποδοσφαιριστές που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην πορεία της ΑΕΚ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρυσι. Είναι παίκτες που συνολικά κοστίζουν στην ΑΕΚ περίπου 2 εκατομμύρια ετησίως.

Κι όμως, η διοίκηση των Κιτρινόμαυρων, αφορμώμενη από αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας αποφάσισε να τους «τελειώσει». Αποφάσισε να τους ανακοινώσει, ότι πλέον δεν συνυπολογίζονται στα πλάνα της παρούσας σεζόν. Το έκανε πριν από έναν ευρωπαϊκό αγώνα και στη συνέχεια το «επισημοποίησε» αφήνοντάς τους εκτός αποστολής. Μάλιστα συνεχίζει να εφαρμόζει το πλάνο της με τρόπο τέτοιο, που θα της επιφέρει έσοδα. Οι διοικούντες την ΑΕΚ βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες με ομάδες της Σαουδικής Αραβίας για τον Αντρέ Σιμόες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ήδη (έστω σε φιλολογικό επίπεδο)  ενδιαφέρον συλλόγων της Ευρώπης και για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Ελάχιστη σημασία έχει να καταλήξουμε τελικώς στο ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Ο κάθε παράγοντας λαμβάνει τις αποφάσεις του, ιεραρχεί τα «θέλω» του και διοικεί τελικώς όπως θέλει. Ωστόσο οι δύο αυτές εν πολλοίς παρόμοιες καταστάσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν Ολυμπιακός και ΑΕΚ, καταδεικνύει το ποιος σύλλογος από τους δύο διέπεται από μια φιλοσοφία μεγάλου κλαμπ και ποιος διοικείται με τρόπο σχεδόν «μπακαλίστικο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ