Οι 7+1 πιθανοί προορισμοί του Τουρέ

Οι 7+1 πιθανοί προορισμοί του Τουρέ

Ο Γιάγια Τουρέ αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και είναι ελεύθερος να συνεχίσει όπου επιθυμεί την καριέρα του. Η πιθανότητα να επιστρέψει στην Premier League, οι επιλογές μακριά από την Ευρώπη και η Μίλαν.

Ο Γιάγια Τουρέ αποφάσισε το καλοκαίρι να επιστρέψει στον Ολυμπιακό προκειμένου να κάνει τη διαφορά αλλά και να επαναφέρει τους ερυθρόλευκους στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ιβοριανός σουπερ σταρ θυσίασε χρήματα για χάρη των ερυθρόλευκων, όμως ουδέποτε κατάφερε να κερδίσει τον Πέδρο Μαρτίνς. Τρεις μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τους Πειραιώτες αποτελεί κι επίσημα παρελθόν, φεύγοντας ως φίλος από τον Ολυμπιακό και αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο 35χρονος μέσος έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τους ερυθρόλευκους και αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία, όπου μαζί με τον γνωστό ατζέντη του, Ντιμίτρι Σέλουκ εξετάζει τις επιλογές για το μέλλον του. Παρά το γεγονός πως τα χρόνια έχουν περάσει, ο Τουρέ είναι ένας ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου και είναι δεδομένο πως ο Γενάρης θα τον βρει σε κάποιον άλλον σύλλογο, καθώς ο ίδιος δεν προτίθενται να «κρεμάσει» ακόμα τα παπούτσια του. Το ενδιαφέρον για τον Ιβοριανό παραμένει μεγάλο και to10.gr σας παρουσιάζει τους 7+1 πιθανότερους προορισμούς για το μέλλον του.

7. Γουέστ Χαμ

Αποτέλεσμα εικόνας για pellegrini toure

H Γουέστ Χαμ ενδιαφέρθηκε το καλοκαίρι για τον Γιάγια Τουρέ, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του. Τελικά ο Ιβοριανός σταρ προτίμησε την επιστροφή στον Ολυμπιακό, όμως και πάλι είναι ελεύθερος.

Οι δύο τους έχουν κατακτήσει μαζί ένα πρωτάθλημα Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Σίτι και δυο Λιγκ Καπ και είναι δεδομένο πως ο Χιλιανός τεχνικός θα ρωτήσει για τον 35χρονο μέσο. Τα «σφυριά» βρίσκονται στην 11η θέση, το ρόστερ έχει καλούς παίκτες, όμως είναι πιθανό ο Πελεγκρίνι να προσθέσει λίγη περισσότερη εμπειρία, με την επιλογή του Τουρέ να φαντάζει ιδανική μέχρι το τέλος της χρονιάς.

6. Φούλαμ

Αποτέλεσμα εικόνας για fulham

Ο Γιάγια Τουρέ είχε συνδέσει το όνομα του και με τη Φούλαμ το περασμένο καλοκαίρι προτού συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Η επιλογή της Premier League αναμφίβολα εξιτάρει τον Ιβοριανό, ενώ είναι δεδομένο πως θα πάρει και καλά χρήματα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τη Φούλαμ, ο Κλαούντιο Ρανιέρι έχει καταστήσει επιτακτική την ενίσχυση της ομάδας και δη στη μεσαία γραμμή και ο Τουρέ μοιάζει μια καλή επιλογή για την ουραγό του πρωταθλήματος. Η εμπειρία του από το αγγλικό πρωτάθλημα μπορεί να είναι ευεργετική, ενώ αν βρεθεί σε καλή κατάσταση μπορεί να κάνει τη διαφορά στους Λονδρέζους. Σύμφωνα μάλιστα με αγγλικά μέσα ο 35χρονος μέσος εξετάζεται και πάλι από τους νεοφώτιστους.

5. Σέλτικ

Αποτέλεσμα εικόνας για brendan rodgers celtic

O προπονητής της Σέλτικ, Μπρένταν Ρότζερς έχει συνεργαστεί στο παρελθόν στη Λίβερπουλ με τον μεγάλο αδερφό του Γιάγια Τουρέ, Κόλο και φέρεται να ψάχνει στην αγορά για έναν κεντρικό μέσο. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είναι μια καλή επιλογή, ενώ υπάρχει και η σύνδεση μέσω του αδερφού του Γιάγια και στη Σκωτία είναι δεδομένο το ενδιαφέρον για τον παίκτη.

Εξάλλου και για τον ίδιο τον Ιβοριανό η προοπτική της Σέλτικ και της Γλασκόβης είναι πολύ καλή, καθώς θα διεκδικήσει πρωτάθλημα που πιθανότατα στο τέλος θα κατακτήσει, ενώ θα βρίσκεται και στην αγαπημένη του Μεγάλη Βρετανία. Η επιλογή της Σκωτίας δεν είναι καθόλου απίθανη.

4. Σανγκάη 

Αποτέλεσμα εικόνας για Shanghai SIPG

Ο Τουρέ βρέθηκε κοντά (ενώ ήταν στη Μάντσεστερ Σίτι) στη μεταγραφή του στη Σανγκάη. Ωστόσο ο Ιβοριανός απέρριψε την τεράστια πρόταση των Κινέζων διότι ήθελε να αγωνίζεται ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο. Εφόσον όμως τα χρόνια έχουν περάσει και η φυσική του κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή η πιθανότητα να μεταγραφεί στην Κίνα ολοένα και αυξάνεται. Στη Σανγκάη ακόμα και σήμερα τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες, ενώ και τα χρήματα που θα πάρει αν πάει θα είναι πάρα πολλά.

Η Σανγκάη είναι η πρωταθλήτρια στην κινέζικη λίγκα, ενώ διαθέτει τους Όσκαρ και Χουλκ, δύο από τους κορυφαίους παίκτες στη χώρα. Αναμφίβολα η Κίνα μοιάζει η ιδανική επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμή για τον Ιβοριανό τόσο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά.

3. Νιου Γιορκ Σίτι

Το MLS είναι μια περίπτωση ανάλογη με την επιλογή της κινέζικης λίγκας. Το ενδιαφέρον από τη Νέα Υόρκη είναι υπαρκτό για τον Τουρέ, τα χρήματα πολλά, ενώ και η επίδραση που θα έχει ένας σταρ τέτοιου βεληνεκούς στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα τεράστια.

Στο MLS μπορεί να διαπρέψει από όλες τις απόψεις, ενώ δεν είναι τυχαίο ούτε το γεγονός πως ενδιαφέρεται μια ομάδα που έχει πάρει στο παρελθόν τους Φρανκ Λάμπαρντ, Νταβίντ Βίγια και Αντρέα Πίρλο. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Άγγλος μέσος αναφέρθηκε στον Ιβοριανό και τόνισε πως μπορεί να σταθεί στο MLS για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα.

2. Μελβούρνη

Η Μελβούρνη, όπως και η Νέα Υόρκη παραπάνω ανήκουν στον ίδιο όμιλο που έχει τη Μάντσεστερ Σίτι, οπότε είναι λογικό να είναι εύκολη η μεταγραφή του Τουρέ σε μία από τις δύο από όλες τις απόψεις. Η εμπορικότητα μάλιστα που θα έχει το όνομα του 35χρονου στην Αυστραλία θα είναι τεράστια.

Το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο υψηλό όπως το MLS, το οποίο από μόνο του δεν είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά πηγαίνοντας στην Αυστραλία θα μπορούσε να γίνει ένας από τους πιο γνωστούς παίκτες που πάτησαν το πόδι τους στη χώρα. Οι μόνοι που θα μπορούσαν να τον ανταγωνιστούν είναι ο εμβληματικός αρχηγός  της εθνικής ομάδας των κανγκουρό, Τιμ Κέιχιλ και ο σπουδαίος Ρομάριο που έπαιξε στην Αδελαϊδα το 2006.

1.Φενέρμπαχτσε

Το καλοκαίρι υπήρξαν πολλά σενάρια που συνέδεαν τον Γιάγια Τουρέ με τη Φενέρμπαχτσε, όταν έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι.  Η Φενέρ βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση καθώς είναι προτελευταία στο τούρκικο πρωτάθλημα και χρειάζεται ενίσχυση άμεσα για να μην πάθει κανένα σοκ στο τέλος της σεζόν και επανέρχεται στο προσκήνιο η περίπτωση του Ιβοριανού.

Στο ρόστερ της τούρκικης ομάδας υπάρχουν αρκετοί πρώην παίκτες της Premier Leagueόπως οι Σολδάδο, Ίσλα, Σκρτελ, Αντρέ Αγιού και Σλιμανί και η προσθήκη ενός ακόμα θα βοηθούσε αρκετά. Στα θετικά της υπόθεσης είναι ότι η Φενέρ συνεχίζει στους 32 του Europa League, κάτι που ίσως βοηθήσει τον Τουρέ στην επιλογή του.

Και τελευταία αφήνουμε την προοπτική της μεταγραφής στη Μίλαν 

Αποτέλεσμα εικόνας για μιλαν ολυμπιακος to10.gr

Στη μεταγραφική λίστα της Μίλαν φέρεται να βρίσκεται ο Γιάγια Τουρέ ενόψει Ιανουαρίου, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα. Οι τραυματισμοί έχουν αποδεκατίσει τους ροσονέρι που θα ψαχτούν για μεταγραφή, με τις επιλογές να μην είναι πολλές.

Μια από αυτές φαίνεται πως είναι και ο Ιβοριανός που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Ο Τζενάρο Γκατούζο ενδιαφέρεται για έναν παίκτη σαν τον 35χρονο, του αρέσει η προοπτική της μεταγραφής του στους ροσονέρι, όμως εξετάζει κι άλλες επιλογές, με τη Μίλαν να κοιτάζει τον Τουρέ, αλλά να μην έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη κρούση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ