Παναθηναϊκός : Καμία κινητικότητα για άρση του αποκλεισμού

Παναθηναϊκός : Καμία κινητικότητα για άρση του αποκλεισμού

Οι «πράσινοι» τρέχουν για τους διακανονισμούς, αλλά έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ετοιμάζονται για… παράσταση στην ΟΥΕΦΑ μήπως και αρθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός.

Ο Δεκέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας για τη διαδικασία της αδειοδότησης. Εκεί έχει ρίξει η διοίκηση του Παναθηναϊκού όλο το βάρος. Προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με δεκάδες πιστωτές, καταβάλλοντας έστω κι ένα μικρό μέρος των οφειλομένων στον καθένα.

Στόχος φυσικά ν’ αποσπάσει συναίνεση για νέους διακανονισμούς και να μπορέσει να παρουσιάσει στην επιτροπή αδειοδότησης όταν έρθει η ώρα, ότι πλέον ο σύλλογος μπαίνει σε μία τάξη ρυθμίζοντας τα χρέη του. Έχει μειώσει, παράλληλα, το μπάτζετ, διαθέτει πηγές χρηματοδότησης (η τρέχουσα ΑΜΚ 10 εκατ. ευρώ κλείνει στις 21 Γενάρη και είναι άγνωστο λόγω Πιεμπονγκσάντ σε τι ποσοστό θα καλυφθεί) από τηλεοπτικά, χορηγούς και δίνει βάση στην Ακαδημία, κάτι που το επιζητεί η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Σίγουρα, όμως, υπάρχουν μέχρι στιγμής θέματα με αρκετούς πιστωτές, ενώ όλα τα παραπάνω δεν είναι βέβαιο ότι εξασφαλίζουν την άδεια. Ακόμα κι αν αυτή δοθεί, δεν είναι καθόλου σίγουρο αν αρκεί για να πειστεί η ΟΥΕΦΑ να άρει τον αποκλεισμό ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πάντα φυσικά στην περίπτωση που η ομάδα του Δώνη κερδίσει την τρέχουσα σεζόν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για να μπει, όμως, στη διαδικασία η ΟΥΕΦΑ να συζητήσει πιθανή άρση, θα πρέπει να το κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός.

Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μοιάζει, βέβαια, να έχει τύχη ο Παναθηναϊκός, αλλά μία προσπάθεια θα την άξιζαν ο Δώνης και οι παίκτες και αν πετύχαινε θα είχε πολλά οφέλη για τον σύλλογο. Αν θ’ αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον είναι άγνωστο, ωστόσο, τώρα δεν γίνονται συντονισμένες ενέργειες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ