Αρης – Παναιτωλικός 1-2

Αρης – Παναιτωλικός 1-2

Δεληζήσης και Σιώπης έκαναν... επικές γκάφες, με τον Παναιτωλικό να τις εκμεταλλεύεται και να φεύγει από το Βικελίδης με την πρώτη νίκη της ιστορίας του! Με δέκα ποδοσφαιριστές για μία ώρα έπαιζαν οι γηπεδούχοι.

Για μία ακόμη φορά ο Αρης δεν  απέφυγε τα τραγικά λάθη στην άμυνα του, τα οποία αυτή τη φορά πλήρωσε πολύ ακριβά. Έτσι είδε τον Παναιτωλικό να φεύγει με μια τεράστια νίκη από το Βικελίδης (πρώτη στην ιστορία του στην έδρα των κίτρινων!), επικρατώντας με 2-1 για την 14η αγωνιστική.

Στους 21 βαθμούς η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα που «έπιασε» 5άδα, πανηγυρίζοντας την 2η εκτός έδρας νίκη της φέτος.

Για τον Αρη αυτή ήταν η 7η ήττα συνολικά φέτος και 3η εντός. Να σημειώσουμε πως οι κίτρινοι αγωνίστηκαν για πάνω από μία ώρα με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κουέστα στο 28′

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Αλλαγμένη κατά τα 3/4 η άμυνα
Με τρεις από τους τέσσερις παίκτες της άμυνας να έχουν αλλάξει και με δύο νέα πρόσωπα στη μεσαία γραμμή σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο, παρέταξε τον Αρη ο Σάββας Παντελίδης.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας τεχνικός επέλεξε Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τους Κωνσταντινίδη και Βαλεριάνο για το δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, αντί των Τζανακάκη και Μενέντεθ, ενώ ο Δεληζήσης ήταν ο παρτενέρ του Βέλεθ στα στόπερ, παίρνοντας τη θέση του Μάβραϊ. Ο Ματίγια αγωνίστηκε αντί του Μπάσα στα χαφ μαζί με τον Σιώπη, ενώ στις πλευρές παρέμειναν οι Γκαρσία και Γκάμα, με τον Ντιγκινί να επιστρέφει πίσω από τον προωθημένο Γιουνές.

Ιδιο σύστημα και από τον Τραϊανό Δέλλα, με τον Κυριακίδη κάτω από την εστία, τους Τσοκάνη, Μάλη, Αργκους και Λιάβα στην 4άδα της άμυνας (από αριστερά προς τα δεξιά), τους Λουσέρο-Ντίας στα χαφ, τους Μοράρ, Μάζουρεκ, Μπαρμπόσα (από αριστερά προς τα δεξιά) και τον Καμαρά στην κορυφή.

Ο τραυματισμός του Καμάρα
Ο Καμαρά ωστόσο δεν έμελλε να αγωνιστεί πολύ, καθώς στο 10’ σε μια προσπάθειά του μέσα στην περιοχή γλίστρησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο. Όπως ανέφερε η πρώτη γνωμάτευση, η βγήκε η επιγονατίδα του Αφρικανού, με τον Μανά να παίρνει τη θέση του. Μετά από αυτή την αλλαγή, στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μοράρ, ενώ ο Μανά δεξιά.

Κι άλλο δοκάρι ο Γιουνές
Μπορεί στο πρώτο μέρος να μην είχαμε γκολ, ωστόσο είχαμε… όλα τα υπόλοιπα! Εξαιρετικό ρυθμό, φάσεις (κυρίως από τον Αρη), πέναλτι, αποβολή, μέχρι και χαμένο πέναλτι.

Οι κίτρινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 6’ (κεφαλιά Δεληζήση), ενώ στο 14’ η… κατάρα των δοκαριών για τον Γιουνές χτύπησε και πάλι, με τον Τυνήσιο τη μία από τις δυο κορυφαίες φάσεις για την ομάδα του στο πρώτο μέρος.

Γκάφα Δεληζήση, τραγική εκτέλεση Μάζουρεκ
Στο 27’ ο Δεληζήσης έκανε τραγικό γύρισμα προς τον Κουέστα, με Μοράρ να βγαίνει τετ α τετ με τον Ισπανό τερματοφύλακα να τον πιάνει από το σορτσάκι και τον διαιτητή Ευαγγέλου να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Μάλιστα απέβαλλε τον Κουέστα με απευθείας κόκκινη, με τους ανθρώπους του Άρη να διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι ο παίκτης τους έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη.

Ο Μάζουρεκ ωστόσο εκτέλεσε το πέναλτι κάκιστα με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Αναγνωστόπουλου που είχε περάσει στο ματς αντί του Γιουνές που… θυσιάστηκε από τον Παντελίδη.

Η ευκαιρία του Γκαρσία
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Αρης συνέχισε να έχει καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλό του, έχοντας μια σπουδαία ευκαιρία για το 1-0. Στο 39’ ο Ματέο Γκαρσία με ένα σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή έστελνε συστημένη τη μπάλα στην εστία του Κυριακίδη, ο οποίος όμως εκτινάχθηκε για να πραγματοποιήσει σπουδαία επέμβαση!

Στο καλό ματς που είδαμε στο πρώτο μέρος, συνέβαλε και ο Παναιτωλικός, ο οποίος μπορεί να είχε τη μπάλα στην κατοχή του στο 35%, ωστόσο παίζοντας έξυπνα τις αντεπιθέσεις είχε και αυτός 1-2 καλές ευκαιρίες (πλην φυσικά του πέναλτι) για να σκοράρει.

Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 19’ (διπλή φάση με Μανά, Μάζουρεκ) και στο 23’ όταν ο Βαλεριάνος έκανε σωτήριο τάκλιν στον Μανά που έβγαινε μόνος με τον Κουέστα.

Οπισθοχώρησε ο Αρης, γκολ ο Παναιτωλικός
Στο Β’ μέρος ο Παναιτωλικός, εκμεταλλευόμενος και την κούραση των γηπεδούχων, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, φτάνοντας με αρκετή άνεση έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ο Αρης όσο περνούσε η ώρα κλεινόταν όλο και πιο πίσω, κάτι που πλήρωσε στο 63’. Σε εκτέλεση κόρνερ με τον Μοράρ, ο 21χρονος Μαλής, ανενόχλητος, έπιασε την προβολή μέσα από την καρδιά της κίτρινης άμυνας για πετύχει το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Άμεση απάντηση με Ντιγκινί
Οι περίπου 10.000 οπαδοί του Άρη άρχισαν να… βράζουν στις κερκίδες με την αρνητική εξέλιξη, όμως μόλις οκτώ λεπτά αργότερα (71’) η ομάδα τους έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μενέντεθ που είχε περάσει στο ματς έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά για τον Ντιγκινί, με τον Γάλλο να ακουμπάει τη μπάλα με το «μυτάκι» και να κάνει το 1-1 μέσα σε ξέσπασμα πανηγυρισμών!

Νέα γκάφα, νέο προβάδισμα για τον Παναιτωλικό
Κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα πάνω τους, μια νέα γκάφα, αυτή τη φορά από τον Σιώπη (75′) ήρθε να αλλάξει και πάλι τα δεδομένα στο ματς. Ο Λουσέρο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιώπης άφησε τη μπάλα να περάσει αδικαιολόγητα ανάμεσα από τα πόδια του, με τον Αναγνωστόπουλο να αιφνιδιάζεται και να τη βλέπει να καταλήγει στα δίχτυα του (1-2)!

Στον χρόνο που απέμενε το ματς απέκτησε χαρακτήρα… ροντέο με τον Αρη των δέκα παικτών να βγαίνει μπροστά για να ισοφαρίσει και να έχει δύο καλές στιγμές. Στο 81’ παραλίγο να σκοράρει από αυτογκόλ του Μαλή και στο 87’ από κεφαλιά του Βέλεθ, αλλά τον Κυρακίδη να κάνει τεράστια επέμβαση με τα πόδια!

To 1-2 παρέμεινε ως το τέλος, με τον Παναιτωλικό να φεύγει από το Βικελίδης με ένα ιστορικό αποτέλεσμα, και τους οπαδούς του Άρη να αποδοκιμάζουν μαζικά παίκτες και διοίκηση.

Το κλειδί: Παρότι έχασε το πέναλτι, ο Παναιτωλικός δεν πτοήθηκε μέσα σε μια δύσκολη έδρα και εκμεταλλευόμενος τα λάθη των γηπεδούχων πήρε τεράστια νίκη.

Το 10άρι: Ο Κυριακίδης έκανε 3-4 σπουδαίες επεμβάσεις, σώζοντας την εστία του από σχεδόν βέβαια παραβίαση.

Στον πάγκο: Η άμυνα του Άρη. Εκτός από τις προσωπικές γκάφες των Δεληζήση και Σιώπη, γενικότερα η άμυνα των κίτρινων δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Γιατί κόουτς: Ο Παντελίδης δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να βελτιώσει την εικόνα του Άρη. Ούτε στην αμυντική λειτουργία, ούτε στην αποτελεσματικότητα στο επιθετικό κομμάτι.

Γκολ: 71’ Ντιγκινί – 63’ Μαλής, 75’ Λουσέρο
Χαμ. Πέναλτι: 31’ Μάζουρεκ
Δοκάρια: 14’ Γιουνές
Κίτρινες: 56’ Κωνσταντινίδης, 79΄Ντιγκινί – 58’ Μαλής, 59’ Λιάβας, 78’ Μαρμπόσα, 90+3’ Κυριακίδης, 90+4 Τσιγγάρας
Κόκκινες: 28΄Κουέστα
Διαιτητής: Αγγ. Ευαγέλλου
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Ιορδάνης Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (55’ Μενέντεθ), Σιώπης, Ματίγια, Γκάμα, Ματέο Γκαρσία (82’ Ναζλίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (30’ Αναγνωστόπουλος).

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης, Λιάβας, Τσοκάνης, Μαλής, Άργκους, Ντιας (88’ Χαντάκιας), Λουσέρο, Καμαρά (13’ Μανά), Μάζουρεκ (83’ Τσιγγάρας), Μπαρμπόσα, Μοράρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ