Σάκχοφ :  «Μόνο με καθαρό μυαλό θα έρθει το διπλό»

Σάκχοφ : «Μόνο με καθαρό μυαλό θα έρθει το διπλό»

Σύμφωνα με τον Εβγέν Σακχοφ το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι το άγχος που κυριεύει την ομάδα, όταν δέχεται κάποιο γκολ

Ο Ουκρανός μέσος, που ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση με τον Αιγινιακό κατέθεσε την άποψή του για το μεγάλο θέμα που υπάρχει με τα εκτός έδρας παιχνίδια. Εκεί όπου ο Δικέφαλος δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη. Ο Εβγέν Σάκχοφ επισήμανε ότι το πρόβλημα εκτός έδρας είναι περισσότερο στο μυαλό των παικτών και της ομάδας, και θεωρεί ότι ένα διπλό στο πρωτάθλημα θα ξεκολλήσει τον Δικέφαλο από το παράλογο φετινό του κώλυμα.   

Ο ΠΑΟΚ έκανε το δεύτερο φετινό του διπλό αλλά και αυτό ήταν μέσα στη Θεσσαλονίκη. «Ναι, αυτό είναι γεγονός, αλλά δεν παύει να είναι ένα καλό αποτέλεσμα για μας, ακόμη και απέναντι σε μια σαφώς πιο αδύναμη ομάδα. Κάθε νίκη είναι σημαντική και η συγκεκριμένη μας προετοιμάζει καλύτερα για το επόμενο παιχνίδι μας. Μας δίνει καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη».

Τι συμβαίνει και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει φέτος μακριά από τη Θεσσαλονίκη; «Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι μόνο στο μυαλό και στο κεφάλι μας. Είναι σημαντικό να αντιδρούμε καλύτερα όταν χάνουμε την μπάλα εκτός έδρας. Στο ματς με τον Πανιώνιο κάναμε σαν… τρελοί όταν δεχθήκαμε το γκολ της ισοφάρισης, παρότι είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Χάσαμε το μυαλό μας, χάσαμε την ισορροπία μας και αρχίσαμε να παίζουμε κάτι διαφορετικό από το κανονικό μας παιχνίδι. Αν δείτε το ματς πριν δεχθούμε το γκολ της ισοφάρισης, ήταν ένας διαφορετικός αγώνας».

Γιατί στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ήταν συγκριτικά καλύτερος από τους αντιπάλους του σε όλα τα ματς, κι όμως ακόμη δεν έχει διπλό;

«Σε κάποια ματς δημιουργήσαμε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να βάλουμε τα γκολ που θέλαμε. Αντίθετα οι αντίπαλοί μας έκαναν γκολ τις ελάχιστες ευκαιρίες που είχαν. Ο Πανιώνιος έκανε δύο φάσεις, και μας έβαλε δύο γκολ. Η ΑΕΚ μας έβαλε γκολ στην πρώτη φάση που έκανε. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Είναι πολύ παράξενο αυτό μας συμβαίνει φέτος. Εμείς όμως πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Σίγουρα θα πρέπει να παίξουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Επίσης πρέπει να παλεύουμε σε κάθε ματς μέχρι το τέλος για τη νίκη. Ίσως να αρκεί ακόμη και μόνο ένα διπλό για να πάρουμε μπρος».

Το ματς με την Ξάνθη, ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσει ένα σερί νικών μακριά από την Τούμπα; «Αυτό ελπίζουμε όλοι στον ΠΑΟΚ! Όλοι θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη μέσα στην Ξάνθη, για να μείνουμε κοντά στην κορυφή».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ άργησε να βρει ρυθμό έχει να κάνει με την παρουσία αρκετών νέων παικτών στην ομάδα; «Ίσως κάποιοι παίκτες να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα και στις ιδιαιτερότητες που έχουν κάποια εκτός έδρας παιχνίδια. Υπάρχει και έξτρα πίεση στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή είναι λογικό να υπάρχει σε κάθε μεγάλη ομάδα που θέλει να διεκδικήσει τίτλους. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και πρέπει όλοι να καταλαβαίνουν σε ποια ομάδα παίζουν».

Τι δώρο θα ήθελε για τα γενέθλιά του; «Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς ώστε να μπορούμε να κυνηγάμε τους προσωπικούς και συλλογικούς στόχους με όλες μας τις δυνάμεις».

Τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει ο Σάκχοφ στον κόσμο του Δικέφαλου; «Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο μας είναι ότι σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για την ομάδα, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Πρέπει όλοι να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν τον ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουν μόνο νίκες, κι εμείς οι παίκτες το ίδιο. Ωστόσο δεν πρέπει να χάνουμε το μυαλό μας. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και ψύχραιμοι όταν κάτι δεν πάει καλά. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια μπροστά μας τη φετινή σεζόν. Δεν τελειώνει η χρονιά στο επόμενο παιχνίδι. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά και γι’ αυτό δεν πρέπει να χάνουμε την ψυχραιμία μας. Να μην κάνουμε σε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τέλος του κόσμου ή ότι είναι κάθε ματς το πιο αποφασιστικό της χρονιάς. Νομίζω ότι όταν γίνεται αυτό επιβαρύνεται έξτρα η ομάδα και δε μας κάνει καλό».

Για το γεγονός ότι φέτος ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ στην πρώτη προσπάθεια των αντιπάλων του είπε:  «Πάντα αναλύουμε τους αγώνες μας μετά από κάθε ματς που παίζουμε. Πάντα προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να κρατήσουμε τα σωστά για να βελτιωνόμαστε. Έχουμε δει πως έχουμε χάσει μεγάλες ευκαιρίες, όπως και ότι δεχθήκαμε αρκετά γκολ που μπορούσαμε να αποφύγουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί χάνουμε το μυαλό μας. Χάνουμε την ισορροπία μας κάποιες στιγμές στο παιχνίδι και επίσης κάποιες φορές όλη η ομάδα μοιάζει να κινείται λάθος. Αυτό συμβαίνει όταν χάνουμε την μπάλα και όλοι αρχίζουν να κάνουν σαν τρελοί! Αυτό είναι λάθος. Πρέπει να παίζουμε με μυαλό και να κυνηγάμε τις νίκες ως το τέλος. Κάθε παίκτης οφείλει να κάνει σωστά τη δουλειά του στην περιοχή της ευθύνης του. Τότε παίρνουμε αυτό που θέλουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ