Παναθηναϊκός – Ατρόμητος: Τα στατιστικά και η προϊστορία

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος: Τα στατιστικά και η προϊστορία

Τα δεδομένα της σημαντικής αναμέτρησης ανάμεσα στους πράσινους και τους Περιστεριώτες, όπως τα καταγράφει η Σούπερ Λίγκα.

Απόψε στις 19:00 ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ατρόμητο για την 14η αγωνιστική και η Σούπερ Λίγκα μας παρουσιάζει τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Αναλυτικά:

«Πριν από ένα μήνα και κάτι ο Ατρόμητος θριάμβευσε επί της ΑΕΚ στο «Σπύρος Λούης» και τώρα δοκιμάζει τις δυνάμεις του και πάλι στο ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό.

Την πρώτη ήττα από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία στη Ριζούπολη, διασκέδασε με το εντυπωσιακό 4-2 επί του Άρη, που τον επανέφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Είναι έξι παιχνίδια αήττητος εκτός έδρας, και απειλεί το ρεκόρ του, που είναι οκτώ από το 2012. Μάλιστα τότε το όγδοο παιχνίδι ήταν με τον Παναθηναϊκό, τώρα θα είναι το έβδομο, αν τα καταφέρει.

Μόνο αυτός και ο ΠΑΟΚ είναι αήττητοι στην έδρα τους ακόμα.

Οι πράσινοι έχουν υποχωρήσει αρκετά, αλλά κρατάνε την πέμπτη θέση έστω με συγκατοίκηση. Η μία νίκη σε έξι αγώνες, και αυτή επί του Απόλλωνα δεν είναι και η καλύτερη συγκομιδή.

Βέβαια σε αυτή την εξάδα είναι οι εκτός έδρας ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Άρη. Τέλος πάντων ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στη φόρμα που του χάρισε το πολύ καλό ξεκίνημα.

Ο Γιώργος Δώνης αντιμετωπίζει την ομάδα που οδήγησε σε δύο τελικούς Κυπέλλου, το 2011 και το 2012. Μετά την πετυχημένη τριετία του εκεί, τον αντιμετώπισε την επόμενη σεζόν με τον ΠΑΟΚ, χωρίς να τον νικήσει. Και από το 2013 ξαναβρίσκεται απέναντί του τώρα.

Ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει και τις πέντε τελευταίες φορές που υποδέχτηκε τον Ατρόμητο, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ. ο Ατρόμητος έχει νικήσει μόλις πέντε φορές τον Παναθηναϊκό σε 40 παιχνίδια και δύο εκτός έδρας. Το Μάρτιο του 2007 κα τον Δεκέμβριο του 2013.

Η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ατρόμητο ήταν στις 22 Απριλίου 1973. Η πρώτη σεζόν της ομάδας του Περιστερίου στην Α’ Εθνική ήταν δύσκολη και υποβιβάστηκε παρά την προσπάθεια. Στο παιχνίδι αυτό στη Λεωφόρο ο Ατρόμητος πάλεψε ένα ημίχρονο και ο Γιώργος Κάχρης ισοφάρισε στο 45′ με κεφαλιά το γκολ του Χάρη Γραμμού από το 35′ επίσης με κεφαλιά.

Οι παίκτες του Σάββα Παπάζογλου πίστεψαν ότι κάτι μπορούσαν να πάρουν, αλλά οι πράσινοι μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχαν σε 33 λεπτά επτά γκολ για να νικήσουν 8-1! Τρία ο Αρακέν Ντε Μέλο, τα δύο με φάουλ, δύο ο Αντώνης Αντωνιάδης, ένα ο Χουάν Βερόν και ένα ακόμα ο Γραμμός.

Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 25

Ισοπαλίες: 10

Νίκες Ατρόμητου: 5

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 14

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Ατρόμητου: 2»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ