Le Parisien: «Ολυμπιακός και Νιούκαστλ παρακολουθούν τον Γουαμανγκιτούκα»

Le Parisien: «Ολυμπιακός και Νιούκαστλ παρακολουθούν τον Γουαμανγκιτούκα»

Δημοσίευμα της Le Parisien αναφέρει πως ο Ολυμπιακός και η Νιούκαστλ κοιτάζουν την περίπτωση του 19χρονου επιθετικού, Σιλάς Γουαμανγκιτούκα που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει εξελίξει πολύ το τμήμα σκάουτινγκ για την ανεύρεση των κορυφαίων ταλέντων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι Κριστιάν Καρεμπέ και Φρανσουά Μοντεστό έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά σε αυτόν τον τομέα με τελευταίο σπουδαίο παράδειγμα την απόκτηση του Μαντί Καμαρά. Τα δύο στελέχη των ερυθρόλευκων ξεψαχνίζουν την αγορά για παίκτες-διαμάντια όπως ο Αφρικανός μέσος, ενώ ως γνώστες του γαλλικού ποδοσφαίρου έχουν ρίξει τα δίχτυα τους εκεί.

Στη Γαλλία κυκλοφορούν αρκετές περιπτώσεις σε πολύ προσιτές τιμές και κυρίως παίκτες τύπου Καμαρά, με τη Ligue 2 να είναι μια κατηγορία παραγωγής ποδοσφαιριστών. Ένας από τους παίκτες που ξεχωρίζει στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας είναι ο Σιλάς Γουαμανγκιτούκα που ανήκει στην Παρί και κατάγεται από το Κονγκό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης Le Parisien, ο 19χρονος επιθετικός, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που αγωνίζονται στη Γαλλία,  απασχολεί τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του και τα πεπραγμένα του στο γαλλικό πρωτάθλημα. Πέρα από τους ερυθρόλευκους, ενδιαφέρον για τον νεαρό Κονγκολέζο έχουν δείξει οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ligue 1, αλλά εσχάτως και η Νιούκαστλ που κοιτάζει την περίπτωσή του

Ο Γουαμανγκιτούκα πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν στη Ligue 2 με την ομάδα του Παρισιού, καθώς έχει αγωνιστεί φέτος σε 7 παιχνίδια και έχει 4 τέρματα. Στα τελευταία 4 μάλιστα έχει βρει δίχτυα 3 φορές, ενώ σκόραρε και στο τελευταίο (χρονικά) παιχνίδι της Παρί απέναντι στην Γκρενόμπλ με γκολάρα από τα 30 μέτρα, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο νεαρός φορ οδηγεί την Παρί στο σκοράρισμα, ενώ αυτή τη στιγμή ο σύλλογος βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά το συμβόλαιο του 19χρονου Κονγκολέζου (τα έκλεισε στις 6 Οκτωβρίου), η Παρί φρόντισε τον περασμένο Σεπτέμβριο να ανανεώσει τη συνεργασία της μαζί του για τα επόμενα τρία χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε πως δεν θα τον χάσει για… ψίχουλα, καθώς το ενδιαφέρον για την απόκτηση του είναι έντονο, ενώ και οι σκάουτερ πλέον εμφανίζονται όλο και συχνότερα για τον Γουαμανγκιτούκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ