Ολυμπιακός – Λαμία 3-0

Ολυμπιακός – Λαμία 3-0

Ωραίο ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να «κρύβουν» την μπάλα και να πετυχαίνουν τρία γκολ με τους Γκερέρο, Φετφατζίδη και Ομάρ, για ένα άνετο και... χορταστικό 3-0 επί της Λαμίας στο Γ. Καραϊσκάκης.

Λίγα 24ωρα πριν «τρέλανε» την Ευρώπη. Απασχόλησε τον ξένο Τύπο και ανάγκασε τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να «υποκλιθούν» στη μεγαλειώδη εμφάνιση και τη νίκη – πρόκριση επί της Μίλαν. Την Κυριακή κόντρα στη Λαμία, έκανε τη δουλειά του. Με ωραίο, επιθετικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας πίσω του κακοδαιμονία και… διαιτησία πήρε καθαρή νίκη κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας (3-0) και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι απουσίες των Λάζαρου, Ποντένσε, Ναουέλ, Βούκοβιτς δεν πτόησαν την ομάδα του Πειραιά που είναι αποφασισμένη να μην κάνει άλλα… δώρα στους συνδιεκδικητές του τίτλου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί ή μάλλον… ήταν στο ματς για περίπου 30 λεπτά. Το αμυντικό πλάνο του Χάβου λειτουργούσε, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στους Ερυθρόλευκους που ναι μεν είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργούν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

Η μέχρι τώρα «παράδοση» ατυχίας όμως, που θα άγχωνε υπό άλλες συνθήκες τους παίκτες του Μαρτίνς, εξαλείφθηκε θαρρείς από τη μαγεία της πρόκρισης επί των Ροσονέρι. Έτσι με υπομονή και καλή κυκλοφορία της μπάλας και χωρίς να επηρεαστεί από τον μη καταλογισμό του πέναλτι στον Ομάρ στο 17′ σε ανατροπή του Καρυπίδη,  ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Νάτχο πήρε την μπαλιά του Μιράντα, «κατάπιε» πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πάσαρε στον Φορτούνη, αυτός στον Γκερέρο δεξιά με τον Ισπανό να μην έχει πρόβλημα να νικήσει τον Σαράνοφ ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του (1-0). Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σισέ σημάδεψε δοκάρι μετά από την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ενώ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Γκερέρο έσπασε ωραία την μπάλα στον Φορτούνη με το πλασέ του αρχηγού των Ερυθρόλευκων να μην βρίσκει στόχο.

Στην επανάληψη, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Η άμυνα της Λαμίας έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της, όταν με το «καλησπέρα» ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-0. Ο Φορτούνης βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν από δεξιά, έκανε και την σέντρα, με τον Γκερέρο να πιάνει την κεφαλιά και τον Φετφατζίδη στο δεύτερο δοκάρι να κάνει το πλασέ για το 2-0 των γηπεδούχων, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη μετά την επιστροφή του στο σύλλογο! Το… τρίγωνο των γκολ, ολοκληρώθηκε στο 51′ όταν ο Μπουχαλάκης πάσαρε στον Φορτούνη, εκείνος βρήκε τον Νάτχο, ο Ισραηλινός πλάσαρε, ο Σαράνοφ απέκρουσε, με τον διερχόμενο Ομάρ γράφει» το 3-0 για τους Πειραιώτες.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο πάντα επικίνδυνος Φορτούνης έκανε ένα ακόμα «σόλο» προσπερνώντας τους αντιπάλους του με τον Σαράνοφ να του λέει «όχι». Στο 66ο λεπτό ο Σα στη μόνη ίσως φάση που χρειάστηκε να επέμβει έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το καλοζυγισμένο σουτ του Δημούτσου και από το 70′ και μετά ο ρυθμός έπεσε στο Φάληρο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον νου τους σε κάποια δοθείσα ευκαιρία που θα τους επέτρεπε να διευρύνουν το προβάδισμά τους και οι φιλοξενούμενοι που πήραν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αναζήτησαν το γκολ της τιμής. Το 3-0 παρέμεινε ως το τέλος με τους Ερυθρόλευκους να ανεβαίνουν στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Το κλειδί: Ο Ολυμπιακός είχε (ξανά) απέναντί του μια πολύ κλειστή άμυνα. Μια ομάδα προσηλωμένη στα ανασταλτικά της καθήκοντα. Το πρώτο του γκολ προήλθε στην πρώτη στιγμή που την βρήκε ανοργάνωτη. Με μια τέλεια «εκτελεσμένη» αντεπίθεση. Όταν βρήκε και το γρήγορο δεύτερο γκολ στο β’ μέρος, όλα πήραν τον δρόμο τους για τους Πειραιώτες που πήραν μετά από καιρό μια νίκη χωρίς άγχος στο πρωτάθλημα.

Το 10άρι: Γκιγιέρμε, Σισέ, Νάτχο και Φορτούνης ήταν οι καλύτεροι απόψε στο Φάληρο. Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων πιστώνεται την ασίστ στο πρώτο γκολ, ενώ ήταν και συνεχείς κίνδυνος με τις εμπνεύσεις του από τα δεξιά, κυνηγώντας το γκολ. Ήταν άψογος δημιουργικά και οργανωτικά. Δικαίως ψηφίστηκε και MVP της αναμέτρησης.

Στον πάγκο: Η άμυνα της Λαμίας ακολούθησε πιστά το πλάνο του προπονητή της μόνο για 30 λεπτά. Μετά έδειξε να αποπροσανατολίζεται.

Γιατί κόουτς: Για ακόμα μία φορά (μετά το ματς με τη Μίλαν) ο Μαρτίνς βάζει τον Φορτούνη ως φορ. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται άκρως επιτυχημένη η επιλογή του Ίβηρα τεχνικού.

Γκολ: 32′ Γκερέρο, 46′ Φετφατζίδης, 51′ Ελαμπντελαουί

Κίτρινες: 39′ Μπερτόλιο, 51′ Μπλάζιτς, 91′ Τσούκαλος

Κόκκινες: –

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Γκερέρο (86′ Μάνος), Φετφατζίδης (76′ Βρουσάι), Γκιγιέρμε, Ομάρ, Κούτρης (67′ Τσιμίκας), Μιράντα και Παπέ Σισέ.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπερτόλιο (64′ Μπουλούλης), Καραμάνος (70′ Τσούκαλος), Δημούτσος, Σκόνδρας, Επστάιν (77′ Καραγκούνης), Βάντερσον και Μπλάζιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ