Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: ρεκόρ, σερί και παραδόσεις

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: ρεκόρ, σερί και παραδόσεις

Το ματς του Δικέφαλου στη Λιβαδειά έχει τη δική του ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να διασκεδάσει (όσο γίνεται…) τις εντυπώσεις και την απογοήτευση της ήττας από τη Μπάτε Μπορίσοφ και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη στη Λιβαδειά. Ο Δικέφαλος στο πρωτάθλημα συνεχίζει την επέλασή του, είναι ήδη πρωταθλητής χειμώνα αλλά θέλει μια ακόμα νίκη στη Λιβαδειά, την έκτη του φετινή εκτός έδρας.

Έως τώρα φέτος, ο ΠΑΟΚ καθαρίζει τα παιχνίδια του στο δεύτερο ημίχρονο, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός έδρας.

Έχει προηγηθεί μόνο τέσσερις φορές στο ημίχρονο στα 13 παιχνίδια του πρωταθλήματος, τη μία μάλιστα στο μοναδικό παιχνίδι που δεν νίκησε, στο Περιστέρι. Έχει δηλαδή εννέα νίκες από ισόπαλα ημίχρονα.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πίσω στο σκορ σε όλο το πρωτάθλημα μόλις 50 λεπτά, στο Ηράκλειο 14 λεπτά και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» άλλα 36’!

Τέλος ένα από τα πολλά ρεκόρ που «τρέχει» ο ΠΑΟΚ είναι ότι έχει σκοράρει και στα 16 τελευταία εκτός έδρας για τη Super League Σουρωτή, και σκοπεύει να το επεκτείνει. Τελευταία φορά που δεν σκόραρε ήταν στις 5 Νοεμβρίου 2017, στην ήττα από την ΑΕΚ με 1-0. Και φυσικά το αήττητο ξεκίνημα 13 αγώνων είναι ήδη ρεκόρ στην ιστορία του.

Ο Λεβαδειακός είναι μόλις η δεύτερη ομάδα, πέρα από τον Απόλλωνα, που έχει μείνει με μονοψήφιο αριθμό βαθμών στο πρωτάθλημα. Δεν μπόρεσε στη Νέα Σμύρνη να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο στο τέλος και έτσι έμεινε με τις δύο νίκες στην έδρα του επί Απόλλωνα και ΟΦΗ, ενώ έχει τρεις ήττες στην έδρα του. Μάλιστα μετά τον ΠΑΟΚ οι επόμενοι επισκέπτες κατά σειρά είναι Ολυμπιακός, Άρης και Παναθηναϊκός…

Με δεδομένο ότι μετά τον ΠΑΟΚ ακολουθεί η ΑΕΚ στο κλείσιμο του γύρου και μετά ο Ολυμπιακός, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει πολύ πίσω, ο Λεβαδειακός θέλει να πάρει βαθμούς από όπου μπορεί.

Την τελευταία φορά που ο Λεβαδειακός νίκησε τον ΠΑΟΚ ήταν στις 13 Απριλίου 2014, με 3-2. Μπορεί να ήταν τελευταία αγωνιστική, οι ομάδες να μην είχαν βαθμολογικές βλέψεις, ωστόσο για τον Λεβαδειακό είναι ένα παιχνίδι που του δημιούργησε ένα ρεκόρ. Ήταν ή έκτη νίκη στη σειρά εντός έδρας, που είναι ρεκόρ στην ιστορία του στην κατηγορία.

Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει φύγει με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες από τη Λιβαδειά, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια. Εντυπωσιακό είναι ότι από τις έξι εντός έδρας νίκες του Λεβαδειακού επί του ΠΑΟΚ, οι τρεις τελευταίες είναι μήνα Απρίλιο.

Από εκείνο το 3-2 ο ΠΑΟΚ είναι οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς ήττα από τον Λεβαδειακό, έχοντας δεχτεί ένα γκολ σε αυτά.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Νίκες ΠΑΟΚ: 21

Νίκες Λεβαδειακός: 7

Ισοπαλίες: 6

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Νίκες Λεβαδειακός: 6

Ισοπαλίες: 5

Νίκες ΠΑΟΚ: 6

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ