Οριστικά για δύο μεταγραφές ο Ολυμπιακός

Οριστικά για δύο μεταγραφές ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκοι φουλάρουν τις μηχανές για την απόκτηση ενός γκολτζή, αλλά και ενός ακόμη εξτρέμ (εκτός του Μασούρα) με έφεση στο σκοράρισμα! Κλείνουν στον Πανιώνιο, Ανδρούτσος Βρουσάι, ποιοι άλλοι είναι πιθανό να παραχωρηθούν.

Το άφησε να εννοηθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης αμέσως μετά το τέλος του ιστορικού αγώνα με τη Μίλαν. «Είμαστε δίπλα στην ομάδα, η ομάδα θα πάει ακόμα καλύτερα και οπωσδήποτε θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν παίκτη ακόμα ή δύο που κάνει τη διαφορά, θα το κοιτάξουμε σοβαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού. Δίνοντας το στίγμα για τον τρόπο που θα κινηθεί η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, λοιπόν, είναι ειλημμένη απόφαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού να αποκτηθούν δύο ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ενας κεντρικός επιθετικός, με έφεση στο γκολ, που θα έρθει για να κάνει γκολ τις αμέτρητες ευκαιρίες που δημιουργεί (και κατά βάσει σπαταλάει) ο Ολυμπιακός. Αλλά και ένας ακόμη εξτρέμ. Ενας παίκτης που θα αποτελέσει… Ποντένσε από αριστερά.

Η απόφαση έχει παρθεί και η αναζήτηση έχει ξεκινήσει. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη κάνει επαφές και συζητήσεις και γενικώς βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής των βασικών στόχων, αλλά και κατηγοριοποίησης. Καθώς η κάθε περίπτωση διαφέρει από την άλλη. Μία διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει σε ό,τι έχει να κάνει με τους επιθετικούς, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει βάλει στο τραπέζι το όνομα του Φακούντο Περέιρα, τη Γουλβς να έχει θέσει υπόψιν την περίπτωση του Λεονάρντο Μπονατίνι, αλλά και τον Ολυμπιακό να έχει στις υψηλότερες θέσεις (αν όχι στην υψηλότερη) την περίπτωση του Ρομπέρτο Σολδάδο.

Το άλλο νέο στοιχείο που έγινε γνωστό σήμερα είναι ότι ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή που θα τον έχει και για περισσότερο καιρό και όχι μόνο έως το καλοκαίρι. Κάτι που ίσως ξεκαθαρίζει αρκετά το τοπίο σχετικά με τους στόχους. Αν και δεν αποκλείεται, εάν βρεθεί μία εξαιρετική περίπτωση, να γίνει κουβέντα, έστω σε πρώτη φάση, για δανεισμό έως το καλοκαίρι. Αλλά προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι να καλυφθεί και για τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα άκρα της επίθεσης, τώρα, οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να προσθέσουν ποιοτικές λύσεις και να φτιάξουν μια 4άδα-5άδα που θα μπορεί να εναλλάσσεται στα παιχνίδια, χωρίς να υπάρχουν αλλαγές στην απόδοση. Ετσι, δίπλα στους Ποντένσε, Λάζαρο και Ναουέλ, που είναι οι βασικοί εξτρέμ του Ολυμπιακού, αναζητείται ένας ακόμη με διαφορετικά στοιχεία. Ενας παίκτης με καλύτερη επαφή με το γκολ, που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους άλλους ακραίους παίκτες του ρόστερ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η άφιξη τριών ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο (σ.σ. μην ξεχνάμε και τον Γιώργο Μασούρα), αναμένεται να προκαλέσει αρκετές αποχωρήσεις από το ρόστερ. Είτε με μεταγραφή είτε με δανεισμό. Ετσι, πηγές επιβεβαιώνουν πως ο Θανάσης Ανδρούτσος με τον Μάριο Βρουσάι πρέπει να θεωρούν «σίγουροι» για τον Πανιώνιο.

Ο Δημήτρης Νικολάου είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, ως δανεικός με οψιόν αγοράς, για τον Γιάννη Μασούρα υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους (και του εξωτερικού, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει και θέμα παραχώρησης των Δημήτρη Μάνου και Γιάννη Φετφατζίδη, ειδικά εάν φτάσουν ικανοποιητικές προτάσεις. Τέλος, ο Φελίπε Πάρντο αναμένεται, είτε να λύσει το συμβόλαιό του είτε να παραχωρηθεί με μεταγραφή, ενώ Σεμπά επίσης θα παραχωρηθεί.

Κλείνοντας, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η όρεξη των ανθρώπων του Ολυμπιακού από την πρόκριση επί της Μίλαν έχει ανοίξει. Και όχι άδικα. Διότι οι παίκτες των Πειραιωτών έδειξαν ότι έχουν την ποιότητα και την ικανότητα να κάνουν το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Αλλά και να πάνε μέχρι τέλους τη μάχη του πρωταθλήματος. Η διοίκηση, λοιπόν, αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια, με ενέσεις ποιότητας. Και αυτό θα κάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ