Γρηγορίου: «Πανηγυρική δικαίωση Ντέμη σχετικά με τα χρέη της ΑΕΚ – Δεν δημιούργησε οφειλή»

Γρηγορίου: «Πανηγυρική δικαίωση Ντέμη σχετικά με τα χρέη της ΑΕΚ – Δεν δημιούργησε οφειλή»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης απαλλάχθηκε από το Εφετείο για τις κατηγορίες σχετικά με τα χρέη της ΑΕΚ και ο επί σειρά ετών νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης, Χάρης Γρηγορίου, μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή για τη δικαίωση του άλλοτε προέδρου της ομάδας.

Στην απόφαση του Εφετείου σύμφωνα με την οποία ο άλλοτε πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για τα χρέη της ΑΕΚ έπειτα από τη διάρρηξη του άρθρου 44 αναφέρθηκε ο Χάρης Γρηγορίου ο επί σειρά ετών νομικός εκπρόσωπος της Κιτρινόμαυρης ΠΑΕ σε ραδιοφωνική εκπομπή, κάνοντας λόγο για πανηγυρική δικαίωση του πρώην προέδρου της ομάδας

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Γρηγορίου στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

«Μετά τη διάρρηξη του άρθρου 44 και το τέλος της ΑΕΚ σαν νομικό πρόσωπο αμέσως κινήθηκε ο ελεγκτικός μηχανισμός του Δημοσίου και όλοι οι διοικούντες από το ’93 και μετά αντιμετώπισαν κατηγορίες σχετικά με την καταβολή χρεών. Η ΠΑΕ πριν τη διάλυσή της δεν ήταν συνεπής στις δυο τελευταίες δόσεις του διακανονισμού.

Η συμφωνία για το 44 έγινε το 2004 από τη διοίκηση του Ντέμη Νικολαΐδη και οι οκτώ πρώτες πληρώθηκαν ακριβόχρονα. Στο τέλος έγινε διάρρηξη του άρθρου 44 και αναβίωσαν τα χρέη των 200 εκατ. ευρώ.

Έχουμε μια πανηγυρική δικαίωση του Νικολαΐδη. Μια ομόφωνη απαλλαγή του από το Εφετείο. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί για τρία χρόνια. Σήμερα στο Α’ Τριμελές Εφετείο έγινε η κατ’ έφεση δίκη του και με πρόταση της κας Ράικου και με ομόφωνη γνώμη των εφετών απηλλάγη από κάθε κατηγορία. Άργησε αυτή η αθώωση. Όλη η ομάδα της διοίκησης Νικολαΐδη σήμερα έκλεισε ο κύκλος και απηλλάγη. Το ίδιο συνέβη και με τον Θωμά Μαύρο, που επίσης απηλλάγη πανηγυρικά.

Το 2004 βρήκε 19 δις. χρέη. Το 2008 που αποχώρησε αφήνει 8 εκατ. ευρώ ρυθμισμένα και πληρώνει μια μέρα πριν αποχωρήσει την πρώτη δόση του 44 που ήταν 1,5 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή άφησε στη μετέπειτα διοίκηση 6,5 εκατ. ευρώ ρυθμισμένα χρέη.

Από μόνα τους τα νούμερα μιλάνε. Παραλαμβάνει 19, αφήνει 6,5 ρυθμισμένα και στη διάρκεια της θητείας του (που υπάρχει ειδική υπαγωγή του νόμου ότι ευθύνεται κάθε διοικούν πρόσωπο για όσα χρέη δημιουργήθηκαν επί της θητείας του) αποδείχθηκε στο Εφετείο ότι από τα 35 εκατ. που λέει το κατηγορητήριο τα χρέη που έγιναν επί εποχής Νικολαΐδη ήταν 1,512 εκατ. ευρώ.

Φεύγοντας λοιπόν ρυθμίζει τα 8 εκατ. και πληρώνει 1,5. εκατ. ευρώ. Μηδέν λοιπόν! Μηδέν και αριθμητικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ