Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-2

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-2

Πέρασε και από την έδρα του Λεβαδειακού ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ (2-1) με τα γκολ των Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ φτάνοντας τις 13 νίκες σε 14 ματς στη Superleague. Σεζόν τέλος για Βέρνμπλουμ που υπέστη ρήξη αχιλλείου.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και από την Λιβαδειά 2-1 φτάνοντας τις 13 νίκες στο πρωτάθλημα αυξάνοντας και πάλι τη διαφορά στους +8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος μετά την ήττα από τη ΜΠΑΤΕ και τα όσα επακολούθησαν, κατάφερε να βγάλει αντιδράσει και να πάρει ένα εύκολο τρίποντο απέναντι στην ομάδα του Λεβαδειακού. Τα γκολ για τους Θεσσαλονικείς πέτυχαν οι Πρίγιοβιτς (41′) και Μπίσεσβαρ (46′), ενώ για τους γηπεδούχους το γκολ της τιμής πέτυχε στο 75′ ο Ζησόπουλος.

Η νίκη αυτή όμως επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός μέσος αγωνίστηκε μόλις για 6λεπτά στην αναμέτρηση καθώς υπέστη ρήξη στον αχίλλειο τένοντα. Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο του Δικεφάλου ο Βέρνμπλουμ θα απουσιάσει από την ενεργό φράση για 4-5 μήνες.

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού Τζουζέπε Σανίνο κατέβασε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-4-1-2, με τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Λιάγκας, Ζησόπουλος και Παντελιάδης. Οι Καραχάλιος και Μητρόπουλος στη μεσαία γραμμή. Στις πτέρυγες οι Τσαμπούρης και Καθάριος. Στον άξονα ο Στανόγιεβιτς και στην επίθεση οι Γιακουμάκης και Ιωαννίδης.

Από τη στιγμή που δεν είχε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη διάθεση του τους Πέλκα και Βιερίνια τα κουκιά ήταν μετρημένα για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό στην αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Super League. Οι «εκλεκτοί» του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν οι Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Τόσκα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Μαουρίσιο – Βέρνμπλουμ με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους. Στις πτέρυγες οι Ουάρντα – Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Ο Δικέφαλος, όπως και στα προηγούμενα 13 παιχνίδια της Super League μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ταυτόχρονα  αναζήτησε ένα γρήγορο γκολ. Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Ιταλός τεχνικός με μια πολυπρόσωπη άμυνα προσπάθησε να κρατήσει έξω από την μεγάλη περιοχή τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ. Με το καλησπέρα ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ  στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μπίσεσβαρ. Ο Σουριναμέζος με φαλτσαριστό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Ρήξη στον αχίλλειο τένοντα ο Βέρνμπλουμ

Στη συνέχεια ήρθε ο τραυματισμός του Πόντους Βέρνμπλουμ στο 6ο λεπτό για να ρίξει κάπως τον ρυθμό του αγώνα. Ο Σουηδός μέσος στραβοπάτησε με δεξί του πόδι να γυρίζει.     Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το ιατρικό επιτελείο ο 32χρονο ποδοσφαιριστή έχει υποστεί ρήξη στον αχίλλειο τένοντα και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 4-5 μήνες. Αύριο (18/12) να υποβληθεί σε μαγνητική για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος. Ο Λουτσέσκου πέρασε στη θέση του όχι τον Κάνιας, όπως θα περίμεναν όλοι, αλλά τον Σάκχοφ, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα ακόμα δημιουργικό χαφ στην ενδεκάδα του.

Μέχρι να προσαρμοστεί ο Ουκρανός στο παιχνίδι πέρασε ένα διάστημα με τους Ασπρόμαυρους να παίζουν συνεχώς από την δεξιά πλευρά, με τον Μάτος ωστόσο να κάνει πολλά λάθη τόσο στις μεταβιβάσεις του, όσο και στα αμυντικά του καθήκοντα. Από δικό του λάθος ο Λεβαδειακός είχε την μοναδική του καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, 21ο λεπτό, με τον Ιωαννίδη. Ο νεαρός επιθετικός που παρακολουθείτε στενά από τον ΠΑΟΚ αφού απέφυγε τον Κρέσπο και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Πασχαλάκη να πέσει και να διώξει τον κίνδυνο.

Μέχρι το τέλος του πρώτο 45λέπτου οι Θεσσαλονικείς ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο περιορίζοντας τους γηπεδούχους στο 1/3 του γηπέδου. Κυρίως από τα άκρα προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα του Λεβαδειακού. Η πρώτη οργανωμένη επίθεση σημειώθηκε στο 34ο λεπτό με τον άτολμο μέχρι εκείνη τη στιγμή Τόσκα. Ο Ρουμάνος αμυντικός έκανε τη σέντρα με τον Πρίγιοβιτς να πιάνει τη κεφαλιά, με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει τη μπάλα.

Γκολάρα από Πρίγιοβιτς και 0-1

Ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ ψηλά με την ομάδα του Λεβαδειακού να μη μπορεί να κρατήσει τη μπάλα. Σε ένα λάθος των γηπεδούχων οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα στο 41ο λεπτό. Ο Ζαμπά βρήκε τον Πρίγιοβιτς σε πλάγια θέση και με ένα δεξί κεραυνό μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς για το 0-1 σε ένα κομβικό σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ για το πρωτάθλημα του Πρίγιοβιτς σε εκτός έδρας παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο έχοντας 10 ευκαιρίες οι τέσσερις προς την εστία του Μπάγιτς με ποσοστό κατοχής της μπάλας που έφτασε το 66%.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Ο Δικέφαλος στην επανάληψη και στο 46ο λεπτό βρήκε πάλι δίχτυα αυτή τη φορά με τον Μπίσεσβαρ. Ο Σουριναμέζος πήρε μέτρα, πλάσαρε ιδανικά με το δεξί λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάγιτς για το 0-2.

Οι Ασπρόμαυροι, έχοντας άλλα δύο παιχνίδια μέχρι το τέλος της εβδομάδες, άρχισαν σιγά-σιγά να κατεβάζουν τον ρυθμό τους όμως και πάλι είχαν τις ευκαιρίες να πετύχουν κι ένα τρίτο γκολ. στο 65′ ο Ζαμπά έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή από πάσα του Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι από τον Μπάγιτς, όμως η επιλογή του ήταν κακή καθώς έστειλε τη μπάλα άουτ.

Μπήκε στο ματς ο Λεβαδειακό με γκολ του Ζησόπουλου

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ο αγώνας έγινε αμφίρροπος από την άποψη ότι ο Λεβαδειακός μείωσε το σκορ σε 2-1 στο 75 μ’ έναν πρώην ΠΑΟΚτσή τον Ζηζόπουλο. Ο αμυντικός του Λεβαδειακού ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά έπιασε το γυριστό σουτ μέσα στην καρδιά της άμυνας του Δικεφάλου, ο Μάτος τον μάρκαρε με τα μάτια,  στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.  Ο Ζησόπουλος σκόραρε μετά από πέντε χρόνια στο πρωτάθλημα της Super League. Ένα λεπτό νωρίτερα είχαμε την τρομερή εκτίναξη του Έλληνα τερματοφύλακα σε σουτ του Καραχάλιου μετά το γύρισμα του Τσαμπούρη.

Το «κλειδί»: Τα τέρματα του Πρίγιοβιτς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και αυτό του Μπίσεσβαρ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν καθοριστικά έτσι ώστε να δούμε ένα πιο ελεύθερο παιχνίδι  και από τις δύο ομάδες.

10άρι: Η επανεμφάνιση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ είναι από μόνο του ένα σημαντικό γεγονός. Ο Σουριναμέζος μέσος είχε κέφια καθώς πέτυχε ένα γκολ, είχε ένα δοκάρι ενώ βοήθησε αρκετά στην ανάπτυξη του Δικεφάλου

Στον πάγκο: Η απόφαση του Λουτσέσκου να προτιμήσει τον Σάκχοφ αντί του Κάνιας, ως αντικαταστάτη του Βέρνμπλουμ που τραυματίστηκε ξάφνιασε. Ο Ρουμάνος τεχνικός όμως ήθελε ένα ακόμα δημιουργικό μέσο και όχι έναν κόφτη για να μπορέσει να ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού. Ορθός λοιπόν πήρε απόφαση να κρατήσει τον Ισπανό στον πάγκο.

Γιατί κόουτς: Για 74 λεπτά ο Λεβαδειακός δεν έκανε ούτε φάση στο ματς και μόνο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα είχε ένα γκολ και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Καραχάλιο. Οι αλλαγές του Σανίνο έδωσαν ρυθμό στην ομάδα της Λιβαδειάς, όμως άργησαν να γίνουν για να έρθει κάτι καλό.

Διαιτητής: Ο ρέφερι της αναμέτρησης, Κουμπαράκης από τη Θράκη είχε ένα εύκολο βράδυ στη Λιβαδειά. Δεν είχε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση στην αναμέτρη.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 1-2

Γκολ: 41′ Πρίγιοβιτς, 46′ Μπίσεσβαρ, 75′ Ζησόπουλος

Κίτρινες: 22′ Λιάγκας, 28′ Μάτος, 28′ Παντελιάδης, 84′ Τσαμπούρης

Κόκκινες: –

Γήπεδο: Λιβαδειάς

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Σίπκας (Σάμου)

Τέταρτος διαιτητής: Φωτίας (Πέλλας)

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Καθάριος (64′ Νάνγκις), Ζησόπουλος, Γιακουμάκης, Καραχάλιος (79′ Μανγκά), Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Ιωαννίδης, Στανόγεβιτς

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ (6′ Σάκχοφ), Μαουρίσιο (81′ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Ζαμπά (85′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ