Tέσσερα «στοιχήματα» με το βλέμμα στο 2019

Tέσσερα «στοιχήματα» με το βλέμμα στο 2019

Άλεφ, Γιακουμάκης, Αλμπάνης και Γιαννιώτας θα πρέπει να παλέψουν πολύ για να μπουν στην εξίσωση της ΑΕΚ για την επόμενη μέρα.

Η ΑΕΚ θα στραφεί στην αγορά του εξωτερικού προκειμένου να ενισχυθεί και να καλύψει τα κενά του ρόστερ της, στοχεύοντας αφενός στο να βελτιωθεί μέχρι το φινάλε της σεζόν και αφετέρου να «χτίσει» τις βάσεις για την επόμενη. Το παραπάνω ζήτημα δημιουργεί μια συνθήκη… κρίσης στο ρόστερ, αναφορικά με τους παίκτες που μπορεί να υπολογίζει η ΑΕΚ για την επόμενη μέρα της.

Στο ρόστερ του Δικεφάλου υπάρχουν αυτή τη στιγμή τέσσερις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δημιουργούν… πονοκέφαλο στους ιθύνοντες της ομάδας ενόψει καλοκαιριού και που το διάστημα που ακολουθεί, θα κρίνει οριστικά την παρουσία τους στους Κιτρινόμαυρους. Αφού μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Άλεφ Σαντάνια

Ο Άλεφ Σαντάνια αποτέλεσε το καλοκαίρι και εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα «στοιχήματα» της ΑΕΚ για τη φετινή χρονιά. Ο 23χρονος παίκτης διαθέτει κάποια στοιχεία που απουσιάζουν από τα υπόλοιπα χαφ της ΑΕΚ. Είναι ένας μέσος με τεχνική, με εξαιρετική σωματοδομή, που ωστόσο στερείται δυναμισμού ενώ ενδεχομένως έχει και ζητήματα συγκέντρωσης στο παιχνίδι του.

Μέχρι τώρα ο Άλεφ δεν έχει καταφέρει πάντως να πείσει με την παρουσία του. Και όταν λέμε να πείσει, εννοούμε να κάνει την ΑΕΚ να δαπανήσει το καλοκαίρι που μας έρχεται περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπράγκα. Μιας και αυτό είναι το ποσό που προβλέπει η ρήτρα μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο Άλεφ θα πάρει τις ευκαιρίες του στο υπόλοιπο της σεζόν, όπου ο ανταγωνισμός στον άξονα δεδομένα θα είναι μεγαλύτερος μετά και τις προσθήκες που θα γίνουν. Όμως θα πρέπει να δείξει πολλά περισσότερα σε σχέση με την μέχρι τώρα παρουσία του, για να βάλει την ΑΕΚ στη διαδικασία να κινηθεί για την απόκτησή του.

Γιάννης Γιαννιώτας

Αβέβαιο μοιάζει ενόψει της νέας σεζόν και το μέλλον του Γιάννη Γιαννιώτα στην ΑΕΚ. Ο 25χρονος άσος ήρθε το καλοκαίρι στην Ένωση με κλειστό τριετές συμβόλαιο προκειμένου να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για τα άκρα. Με κάποιους ανθρώπους εντός ΑΕΚ να εκτιμούν μάλιστα πως ο Γιαννιώτας θα μπορέσει να δείξει στους Κιτρινόμαυρους ένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και να αποτελέσει μια «έξυπνη» μεταγραφή για τον Δικέφαλο.

Οι παραπάνω προσδοκίες δεν έχουν μέχρι στιγμής εκπληρωθεί, με τον Έλληνα άσο να αδυνατεί προς το παρόν να μπει στην αγωνιστική εξίσωση και να μετρά κάποιες σκόρπιες συμμετοχές. Κάτι που αν συνεχιστεί στο προσεχές διάστημα, τότε μάλλον θα βάλει την ΑΕΚ σε σκέψεις για το αν θα παραμείνει ο Γιαννιώτας στο ρόστερ και μετά το καλοκαίρι, παρά του ότι δεσμεύεται με την Ένωση μέχρι το 2021.

Χρήστος Αλμπάνης

Στην ίδια κατηγορία με τον Γιαννιώτα είναι και ο Χρήστος Αλμπάνης. Ο 24χρονος άσος που αποκτήθηκε με μεταγραφή από τον Απόλλωνα ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς, μένοντας εκτός δράσης για περισσότερους από δύο μήνες. Ο Αλμπάνης μετρά μόλις μερικές εβδομάδες όπου προπονείται και πάλι στο 100% και υπολογίζεται από τον προπονητή του, με αυτό το στοιχείο να αποτελεί και το…  ελαφρυντικό για την περίπτωσή του.

Το σίγουρο είναι πάντως πως και για τον Αλμπάνη, το κριτήριο σχετικά με την παρουσία του στην ομάδα και τη νέα σεζόν, θα είναι τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει σκοπό να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του και να του δώσει χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να δείξει αν μπορεί να σταθεί στο επίπεδο της ΑΕΚ και να λογίζεται ως μια σημαντική μονάδα του Δικεφάλου, για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Γιώργος Γιακουμάκης

Σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση του Γιώργου Γιακουμάκη, που επίσης δεν έχει πείσει ακόμα πως μπορεί να αποτελέσει ενεργό μέλος της ΑΕΚ και για την επόμενη σεζόν, τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά. Βλέπετε σε αντίθεση με τους τρεις συμπαίκτες του, ο 23χρονος φορ διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα. Μετά την περυσινή του παρουσία στην Ένωση, η οποία είχε ως κορυφαία στιγμή το γκολ-μισός τίτλος στο Φάληρο, οι απαιτήσεις για τον Γιακουμάκη αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Η πορεία του όμως μέχρι τώρα στη σεζόν είναι μάλλον απογοητευτική. Ο Γιακουμάκης δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει κάποια από τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Ουζουνίδης, δείχνοντας ανά στιγμές πως είναι ένα επίπεδο κάτω από τους υπόλοιπους. Σε σημείο που πλέον το στοίχημα της παρουσίας του στην ομάδα να μοιάζει χαμένο. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα να αποχωρήσει από τώρα από την ΑΕΚ, με την Ένωση να τον παραχωρεί δανεικό μέχρι το καλοκαίρι, είτε σε κάποια ομάδα της Σούπερ Λιγκ είτε σε έναν σύλλογο του εξωτερικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ