Σε εφαρμογή το πράσινο πλάνο χωρίς τον Πιεμπονγκσάντ

Σε εφαρμογή το πράσινο πλάνο χωρίς τον Πιεμπονγκσάντ

Ο Παναθηναϊκός λειτουργεί και κινείται έχοντας... ξεχάσει την ύπαρξη του Ταϊλανδού, σε όλα τα επίπεδα!

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός τελούσε εν αποσυνθέσει. Τα οικονομικά βάρη είχαν πνίξει την ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ανακοινώσει «πάγωμα» των πληρωμών και ο ένας παίκτης μετά τον άλλον αποχωρούσαν, είτε με προσφυγή είτε με τυπικές προτάσεις. Ενώ και αγωνιστικά το ρόστερ των 10+ εκατομμυρίων που είχα φτιάξει ο Ουζουνίδης πήγαινε από τη μία αποτυχία στην άλλη.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μία ανάσα από την καταστροφή. Τιμωρήθηκε από την UEFA, ξεκίνησε τη χρονιά με -6 και γενικώς δεν υπήρχε κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Τίποτα. Η εμφάνιση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ άλλαξε το κλίμα και προσέφερε ένα χρονικό σκαλοπάτι για να γίνουν οι αλλαγές που είχαν προγραμματιστεί.  Ο Ταϊλανδός εμφανίστηκε, ξαναεμφανίστηκε, συμμετείχε στις συζητήσεις για την πρόσληψη του Γιώργου Δώνη και του Νίκου Νταμπίζα, αλλά και στη δραστική περικοπή του μπάτζετ σχεδόν στο 1/3 σε σχέση με πέρυσι. Εν συνεχεία ανακοινώθηκε η είσοδός του στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ, με τον Αλαφούζο να δείχνει πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο.

Κι όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην τους τελευταίους μήνες. Ο Πιεμπονγκσάντ, που υποτίθεται θα είχε ήδη ξεκινήσει να βάζει χρήματα, είναι άφαντος. Η μόνη του εμφάνιση έγινε με ένα sms, το οποίο διέρρευσε η Πράσινη ΠΑΕ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος περίμενε κάποια χρήματα, όπως είχε συμφωνηθεί με την πλευρά της Pan Asia, ωστόσο βλέπει τον χρόνο να κυλά και λεφτά να μην μπαίνουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Την ίδια ώρα που οι υποχρεώσεις «τρέχουν» και από τη στιγμή που μπαίνει ο Δεκέμβρης, είναι υποχρεωμένος ο σύλλογος να τηρήσει συμφωνίες και διακανονισμούς.

Στις πρώτες μέρες κάθε μήνα η ΠΑΕ οφείλει να τηρεί τους διακανονισμούς που έχει συνάψει με τους πιστωτές και παράλληλα να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στα όποια έξοδα προκύψουν.

Από τη στιγμή που ο Αλαφούζος δεν βλέπει τον Παϊρότζ να είναι διατεθειμένος να βοηθήσει, παρά το γεγονός πως υπολόγιζε στη συνεισφορά του, είναι αναγκασμένος να καλύψει εκείνος το ποσό που απαιτείται, το οποίο φτάνει στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Με την καλοκαιρινή «σμίκρυνση» του κόστους της ΠΑΕ, ωστόσο, να διευκολύνει προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ