ΠΑΟΚ : Στον αστερισμό του Πρίγιοβιτς

ΠΑΟΚ : Στον αστερισμό του Πρίγιοβιτς

Τι συμβαίνει με τον Σέρβο που για μια ακόμη φορά βρίσκεται στην κορυφή της συζήτησης –και όχι της επίθεσης- του ΠΑΟΚ!

Το τελευταίο σφύριγμα στο παγωμένο Καυτανζόγλειο, τροφοδότησε την follow up ποδοσφαιροκουβέντα με δύο θέματα ημέρας.

Αφ’ ενός, το ρεκόρ του 16χρονου Γιώργου Βρακά ως ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο αγώνα, μετά τα χρόνια του ηρωϊκού, Απόστολου Τσουρέλα – από τότε, που ο μέσος έφηβος άκουγε Wham, διάβαζε «Αγόρι», μασούλαγε Fofico και κόλλαγε αφίσα στο δωμάτιο την αστραφτερή καράφλα του Κώστα Μαλουμίδη.

Αφ’ ετέρου, τα δύο γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Καθώς τα πρώτα του μετά τα μέσα Οκτωβρίου (το 4-0 με τη Λαμία).

Κάπως έτσι, ένα γεγονός που σ’ άλλη περίπτωση θα είχε special ενδιαφέρον μόνο για την αριθμό-μανία του Γαλάνη, εξελίχθηκε σε (περίπου) viral. Και η εύκολη, εμπορική προσέγγιση, είχε έτοιμο τον τίτλο – μανιέρα: «Ξεμπούκωμα!». Μέχρι τουλάχιστον το σημερινό «μπούκωμα». Τον τραυματισμό στην τελευταία προπόνηση πριν την Ξάνθη, που άφησε τον Σέρβο εκτός αποστολής από το σημαντικότερο ίσως ματς για τον Δικέφαλο, ως το τέλος του 2017.

Ως ξερή καταγραφή, συνεπές. Για την προαιώνια ρητορική του σέντερ φορ, το γκολ ήταν ανέκαθεν το παντεσπάνι του. Σκοράρει; Όλα καλά. Δεν σκοράρει. Θέμα. Λένε πως, στο δεύτερο σενάριο, ένα γκολ ξεμπλοκάρει. «Ένα γκολ θέλει, να πάρει μπρος, και… θα δείτε!» Πόσες φορές το έχετε ακούσει για τον (κάθε) Πρίγιοβιτς; Επίσης δεν είν’ λάθος. Στην περίπτωση, όμως, που η «αφλογιστία» έχει ως βάση της αιτιολογική το (αγωνιστική ή ψυχολογικό) ντεφορμάρισμα (συμβαίνει, κάποια στιγμή, σε κάθε παίκτη). Το (απλά) κακό φεγγάρι. Εδώ; Ας μη γελιόμαστε… Εβδομάδες τώρα, πληροφορίες, διαπιστώσεις, εκτιμήσεις, off the record εκμυστηρεύσεις, εύκολα (καφενειακά ή όχι) συμπεράσματα έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό ερμηνευτικό υπόβαθρο για την «αφλογιστία» του Σέρβου φορ, που επαναλαμβάνουμε πως αύριο και όλας το ματς με την Ξάνθη θα το δει από την τηλεόραση.

Στο… τραπέζι -καλώς ή κακώς, επιπόλαια ή μη- έχουν πέσει (επίσημά ή ανεπίσημα) πολλά.

Κάποιοι εξέφρασαν την εκτίμηση πως ένας φορ με τα χαρακτηριστικά του, δε βολεύεται απ’ τον τρόπο παιχνιδιού του Λουτσέσκου (θεωρία ακμαία π.χ., στην ήττα απ’ την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ). Άλλοι είπαν πως ο παίκτης κάπου «χάθηκε» (αποπροσανατολίστηκε) μέσα στα απόνερα της ιστορικής πρόκρισης της Σερβίας στα τελικά του Μουντιάλ. Με τον ίδιο, θυμίζουμε, σκόρερ – hero κι εν μέσω μιας καθημερινότητας με μπόλικο αποθεωτικό «λούσο» και άλλο τόσο lifestyle (το «προσέχει για… να έχει» ενόψει τελικών, επίσης δεν ξέφυγε, ως ψιθυρισμός τινών, απ’ την τσιμπίδα). Ώσπου στο «κάδρο» μπήκε η πιο hot παράμετρος: «Το Γενάρη φεύγει. Γι’ αυτό…»

Κατεγράφη ως η κατάληξη (;) μιας ιστορίας που άρχισε μετά το (ήδη, απ’ τον Οκτώβρη) καταγεγραμμένο ενδιαφέρον για τον Σέρβο φορ από Αγγλία (περίπτωση Κρίσταλ Πάλας), Κίνα και όχι μόνο – γράφτηκε, π.χ., για Ιταλία και Τουρκία. Ασχέτως αν προ ημερών ο ίδιος ο παίκτης πάτησε, τυπικά, μια στάλα φρένο («ρίσκο η Αγγλία, ο ΠΑΟΚ είναι ενθουσιασμένος από εμένα κι εγώ από τον ΠΑΟΚ», είπε), η «πολιορκία» του δεν αμφισβητείται. Όπως και το (έστω, υπό προϋποθέσεις) «ανοικτός» του ίδιου του ΠΑΟΚ.

Προκύπτει κι απ’ τα όσα δήλωσε πρόσφατα, σε συνέντευξή του, ο Λούμπος Μίχελ, αφήνοντας να εννοηθεί την ήδη επεξεργασία ενός πλάνου ρευστοποίησης ενδεχόμενης πώλησης του παίκτη: «Ένας παίκτης», είπε, «μπορεί μέσα σε έξι μήνες να χάσει την μισή αξία του, εάν ο σύλλογος περιμένει πάρα πολύ για να τον πουλήσει. Εάν λάβουμε μία πολύ καλή προσφορά για κάποιον ποδοσφαιριστή και μπορούμε να βγάλουμε το μέγιστο οικονομικό κέρδος, πρέπει να την αποδεχθούμε» Θυμίζοντας, παράλληλα, την περίπτωση του Γκάρι Ροντρίγκες. Που πωλήθηκε.

Εν πάση περιπτώσει, το εάν, τελικά, ο «Πρίγιο» θα φύγει ή όχι απ’ την Τούμπα θα το δείξει, σύντομα, ο καιρός (ούτως ή άλλως, τις ιστορίες μεταγραφικής τρέλας, στην pre φάση τους, είναι να τις εμπιστεύεσαι ισότιμα με τον όρκο νταρντάνας καλντεριμιτζούς για αιώνια συζυγική πίστη). Το παρατεταμένο του, ωστόσο, no goal έχει ήδη συνδεθεί με το όλο, τρέχον κλίμα. Και ήρθε και ο σημερινός τραυματισμός να κάνει την ατμόσφαιρα ακόμη πιο μυστήρια.

Mόλις προ ημερών, σε ένα ενδιαφέρον θέμα του εδώ, στο to10.gr, ο Λευτέρης Δούκας σκιαγραφούσε χαρακτηριστικά: «Στον ΠΑΟΚ χρεώνουν αδιαφορία στον παίκτη, υποστηρίζουν πως το μυαλό του βρίσκεται στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ενώ ο ίδιος μιλώντας σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του, δηλώνει καθαρά πως το Γενάρη δε θα βρίσκεται στον ΠΑΟΚ…».

Σχετικά, σε μια ευρύτερη ανάλογη συζήτηση (εντός ή εκτός Θεσσαλονίκης), έχουν συνδεθεί το τελευταίο διάστημα και ορισμένα υπόλοιπα σημάδια: η μη χρησιμοποίησή του στους δύο τελευταίους αγώνες Πρωταθλήματος στο βασικό σχήμα (όπως και να ‘χει, είναι ο πρώτος σκόρερ μιας ομάδας Πρωταθλητισμού, δίχως άλλες ισοβαρείς λύσεις στη γραμμή κρούσης). Η επιλογή του Κουλούρη να εκτελέσει το πέναλτι στον αγώνα με τον Πανιώνιο («για να πάρει», ερμηνεύτηκε, «ψυχολογία βασικού»). Αλλά κι αυτό: οι παρτίδες που άνοιξε εσχάτως ο «Πρίγιο» μ’ έναν απ’ τους πλέον δυνατούς μάνατζερ στην πιάτσα, τον Βλάντο Λέμιτς. Αν δεν… γιατί;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ