Η αποκάλυψη του Ματέο Γκαρσία

Η αποκάλυψη του Ματέο Γκαρσία

Ο παίκτης – κλειδί του φετινού Αρη μίλησε για την απόφασή του να αγωνιστεί στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο και προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη για το μέλλον του.

Είναι ένας από τους παίκτες – κλειδιά του φετινού Αρη, αλλά και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει τραβήξει δικαιολογημένα πάνω του όλα τα βλέμματα, μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και δήλωσε δικαιωμένος για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Αρη. O 22χρονος άσος τόνισε ότι είναι χαρούμενος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές στην Ελλάδα.

Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους του Αρη και δήλωσε έτοιμος  να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, προκειμένου να βοηθήσει τους Κίτρινους να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Στη συνέντευξη που παραχώρησε μάλιστα τόνισε ότι έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να βγάλει ιταλικό διαβατήριο, κάτι που αν συμβεί θα του δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως κοινοτικός. Αυτό πρακτικά του ανοίγει όλες τις πόρτες και τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη μεταγραφή του στον Αρη: «Στην αρχή ήταν λίγο πολύπλοκη η κατάσταση. Ηταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά με το πέρασμα του χρόνου μπορώ να πω πλέον ότι είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω δικαιωμένος για την απόφαση που πήρα. Έχω προσαρμόσει πολύ γρήγορα. Δεν έμαθα ακόμα τη γλώσσα, γιατί είναι πολύ δύσκολη, αλλά μπορώ να επικοινωνήσω στα αγγλικά. Είναι μια ωραία εμπειρία και επιπλέον είναι καλό να γνωρίζεις άλλες χώρες, άλλους πολιτισμούς. Ημουν τυχερός που άρχισα να σκοράρω από νωρίς. Ξεκίνησα πάρα πολύ καλά και μέχρι στιγμής έχω αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια. Τα πηγαίνω πολύ καλά», είπε αρχικά.

Για τον Αρη: «Είναι ένας ιστορικός σύλλογος. Πραγματικά μια πολύ μεγάλη ομάδα με πάρα πολλούς φιλάθλους. Οι Ελληνες μοιάζουν πολύ σε εμάς. Στην Ισπανία είχα παρατηρήσει  πολλές διαφορές στους φιλάθλους. Μοιάζει πολύ η Ελλάδα με την Αργεντινή. Οι φίλαθλοι έχουν τον ίδια φανατισμό και ακολουθούν παντού την αγαπημένη τους ομάδα. Ο Αρης είναι ένα ένας πολύ καλός σύλλογος και από την πρώτη μέρα με υποδέχθηκαν πολύ καλά».

Για το πέρασμά του από το ισπανικό ποδόσφαιρο: «Τον πρώτο χρόνο ένιωθα πολύ καλά. Είχα υπερβεί τις προσδοκίες μου. Από τη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής ήρθα να παίξω στην Ισπανία. Η αλλαγή ήταν πολύ απότομη. Σκόραρα τέσσερα γκολ στην Λας Πάλμας. Περισσότερα από όσα πίστευα. Λόγω του προβλήματος που υπάρχει με το διαβατήριό μου πιάνομαι ακόμα σαν ξένος, ωστόσο, προσπαθώ να πάρω ιταλική ιθαγένεια. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια και γίνεται από έναν δικηγόρο στο Μπουένος Άιρες. Στην Λας Πάλμας λόγω του προβλήματος με το διαβατήριό μου είπαν ότι έπρεπε να με δώσουν δανεικό. Στην Ισπανία μπορούν να παίξουν μέχρι τρεις ξένοι. Μου είπαν ότι μέχρι να βγει το χαρτί θα πρέπει να πάω να παίξω δανεικός σε άλλη ομάδα. Σήμερα, πιάνομαι ακόμα ως ξένος, αλλά όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Νιώθω πολύ καλά στην Ελλάδα».

Για τους στόχους του: «Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Θέλω να παίζω σε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. Θέλω να βελτιωθώ ως παίκτης και από εκεί πέρα τα υπόλοιπα έρχονται».

Για την πρώην ομάδα του την Ινστιτούτο: «Βλέπω όλα τα παιχνίδια της Ινστιτούτο. Πάντα ζητάω να μου δώσουν τα links των παιχνιδιών. Μερικές φορές κάθομαι μέχρι τις 2-3 τα ξημερώματα για να παρακολουθήσω τα παιχνίδια της. Είμαι φίλαθλός της. Εχω πολλούς φίλους στην ομάδα. Είχα πολλές προσδοκίες από τον από τον Ντάριο Φράνκο. Μίλησα με τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα και μου είπαν όλοι ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ελπίζω με τον Ντιέγκο Κάνια να βελτιωθούν τα πράγματα. Η β’ κατηγορία είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά ελπίζω στο δεύτερο γύρο να βελτιωθούν τα πράγματα για την ομάδα και να διεκδικήσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ