Οι λόγοι της απόκτησης του Αρμενάκα

Οι λόγοι της απόκτησης του Αρμενάκα

Η απόφαση απόκτησης του 20χρονου ομογενούς εξτρέμ ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό για στον Παναθηναϊκό.

Ο Πάνος Αρμενάκας εξαρχής, όπως είχαμε αναφέρει στο to10.gr είχε έρθει ουσιαστικά για να επιβεβαιώσει τη μεταγραφή του…

Τα δοκιμαστικά στο Κορωπί ήταν περισσότερο για να τον δει και ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος δεν τον γνώριζε πολύ καλά ως παίκτη. Ο Αρμενάκας ήρθε στις 7 Νοεμβρίου, έμεινε στο «Γ. Καλαφάτης» περίπου 20 μέρες και κατόπιν αναχώρησε για την Αγγλία με τον Παναθηναϊκό να υποστηρίζει ότι οι πιθανότητες απόκτησής του είναι 50%-50%. Όλες οι πληροφορίες, όμως, ανέφεραν ότι είναι σχεδόν ειλημμένη απόφαση η υλοποίηση της μεταγραφής. Και έγινε γνωστό το απόγευμα της Κυριακής με τον Αρμενάκα να υπογράφει έως το 2021. Τα περισσότερα συμβόλαια, άλλωστε, των παικτών που έφερε ο Νταμπίζας το περασμένο καλοκαίρι λήγουν τη συγκεκριμένη χρονιά.

Ο Αρμενάκας αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για απλούς λόγους, που συνάδουν με το πρότζεκτ που έχουν ξεκινήσει και τρέχουν οι Νταμπίζας, Δώνης. Είναι ένα ελληνόπουλο, μεγαλωμένο φυσικά μεταξύ Αυστραλίας, Αγγλίας και Ιταλίας. Ο κύριος λόγος είναι, βέβαια, πως οι Νταμπίζας, Δώνης διέκριναν ότι έχει τρομερά προσόντα. Εκπληκτική τεχνική κατάρτιση και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Μειονέκτημά του ότι δεν έχει μπει σε καλούπια. Χρειάζεται αρκετή δουλειά για να γίνει τακτικά ένας πειθαρχημένος παίκτης, αλλά αυτό δεν προβληματίζει τον Δώνη. Ο 49χρονος τεχνικός εκτιμά πως απλώς είναι θέμα θέλησης. Αν το επιθυμεί ο Αρμενάκας, τότε με τα προσόντα που έχει, σαφώς και θα μπορέσει να αποτελέσει μία αξιόπιστη μονάδα.

Επιπλέον, έχει τεράστιο κίνητρο. Από τους κύριους λόγους που ο Νταμπίζας προχωρά σε μία μεταγραφή. Ο Αρμενάκας έπαιξε στους Νέους της Ουντινέζε, αλλά ποτέ στην πρώτη ομάδα.  Έπαιξε δανεικός την περασμένη σεζόν στη β’ κατηγορία του Βελγίου με τη φανέλα της Τουμπίζ, αλλά μέτρησε μόνο έξι ματς. Αν μη τι άλλο, ένα αποτυχημένο πέρασμα. Η δίψα του, λοιπόν, να σταθεί σε έναν σύλλογο και να δείξει την αξία του είναι τεράστια. Κι ο Παναθηναϊκός φαντάζει ως το απόλυτο όνειρο γι’ αυτόν. Στο χέρι του είναι να το πραγματοποιήσει.

Φυσικά σε κάθε μεταγραφή υπάρχει το οικονομικό. Ο Αρμενάκας έρχεται ως ελεύθερος. Ο Παναθηναϊκός θα ανακοινώσει τη μεταγραφή μετά τα Χριστούγεννα, αφού πρώτα η πλευρά του ποδοσφαιριστή τακτοποιήσει ορισμένα θέματα με την Ουντινέζε. Οι Ιταλοί δικαιούνται τροφεία (σ’ αυτούς ανήκε από το 2014, έως το περασμένο καλοκαίρι) και γίνεται προφανώς προσπάθεια να μειωθεί το ποσό. Σε κάθε περίπτωση δεν θα αποτελέσει  πρόβλημα. Ο Αρμενάκας, λοιπόν, έρχεται ως ελεύθερος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα 2,5 χρόνια του συμβολαίου του δεν θα λάβει περισσότερα από 150.000-200.000 ευρώ. Το οικονομικό ρίσκο είναι μικρό. Αντίθετα, αν ο παίκτης πιάσει στον Παναθηναϊκό, τότε σίγουρα θα ανοίξει και η πόρτα της Εθνικής και η μεταπωλητική του αξία θα εκτοξευτεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το «τριφύλλι». Απλώς να σημειώσουμε ότι ο Αρμενάκας έχει το δικαίωμα να επιλέξει και να παίξει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, διότι με την Αυστραλία αγωνίστηκε μόνο με την Κ17. Όπως έχει παίξει και με την Κ17 της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2014 σε δύο φιλικά με τους Τούρκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ