Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ: «Τσάκας»… εξωτερικού!

Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ: «Τσάκας»… εξωτερικού!

To10.gr βάζει στη ζυγαριά τον Πιεμπονγκσάντ και τον Τσάκα, θυμάται τις εντυπωσιακές ομοιότητες στους χειρισμούς και των δύο υποψήφιων... επενδυτών και αναρωτιέται.

Θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο για ένα κακόγουστο αστείο. Για μια κακόγουστη φάρσα. Οταν όμως μιλάμε για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, τα αστεία… απαγορεύονται. Ιδιαίτερα τα αστεία που έχουν να κάνουν με το μέλλον του. Σε μια περίοδο που ο σύλλογος βρισκόταν στα πρόθυρα ακόμα και του υποβιβασμού, λόγω χρεών, εμφανίστηκε ένας Ταϊλανδός άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Το όνομά του, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εμφανίστηκε ένα ωραίο πρωί, είπε πως θα επενδύσει στον Παναθηναϊκό 47 εκατομμύρια ευρώ με το «καλημέρα», ανέφερε ότι έχει πίσω του ανθρώπους πανίσχυρους οικονομικά και ξεκίνησε να τάζει. Και να τάζει πολλά. Πως θα αλλάξει επίπεδο τον Παναθηναϊκό, πως ενδιαφέρεται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, πως θα επαναφέρει τον σύλλογο στο υψηλότερο επίπεδο, πως θα πείσει μεγάλους παίκτες να έρθουν, πως θα ρίξει βάρος στην ακαδημία. Πως, πως, πως. Και «θα». Πολλά «θα». Σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι έφτασαν να τον παρομοιάζουν με τον αξέχαστο Βλάση Τσάκα, που θα έφερνε τους πρίγκιπες για να σώσουν τον Παναθηναϊκό.

Το 10.gr επιχειρεί να ρίξει μια ματιά σε ορισμένα απ’ όσα έταξε πριν από μήνες ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, βάσει όσων ο ίδιος είχε πει πριν εξαφανιστεί. Υποσχέσεις που φυσικά έχουν μείνει στα λόγια και μόνο. Και που κανείς πλέον δεν περιμένει ότι θα βγουν αληθινές.

Οι «48 ώρες» και τα χρέη προς τρίτους

Ο Ταϊλανδός μίλησε για πρώτη φορά επίσημα στην εφημερίδα Sportime στις 18 Απριλίου. Εκεί όπου μεταξύ άλλων είχε πει πως έχει σκοπό να βοηθήσει τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, πως η προοπτική της Pan Asia είναι εξαιρετική για τον σύλλογο και «ικανή να του αλλάξει επίπεδο».

Τι άλλο είπε; «Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση του συλλόγου, όμως θέλουμε να μελετήσουμε λεπτομερώς τις επόμενες 48 ώρες κάποια στοιχεία και θα μιλήσουμε εκ νέου το προσεχές διάστημα». Οι 48 ώρες έχουν γίνει… εφτά μήνες και ο Παϊρότζ είναι πλέον εξαφανισμένος ακόμα και από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ταϊλανδός είχε αναφέρει ότι «τα χρέη προς τρίτους θα είναι πλέον μια υπόθεση που θα υπάγεται στον νέο ιδιοκτήτη». Προφανώς με το «νέο ιδιοκτήτη» δεν εννοούσε τον εαυτό του…

Η επένδυση, οι μεταγραφές και το επίπεδο

Λίγες μέρες αργότερα, στις 5 Μαΐου, ο Παϊρότζ μιλά στην ιστοσελίδα gazzetta.gr. Μιλάει για επενδύσεις, για παίκτες που θα έρθουν, για το επίπεδο που θα αλλάξει.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική χώρα στην Ευρώπη κι αν δουλέψεις σωστά και με ακρίβεια, μπορείς να χτίσεις κάτι που θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και να το ανεβάσεις σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Θα κάνω το καλύτερό μου για να το υποστηρίξω όλο αυτό. Ξέρετε όλοι… εκπλήσσονται γιατί έδειξα ενδιαφέρον να επενδύσω στην Ελλάδα, ενώ συνήθως οι επενδύσεις που κάνουμε είναι στη Μεγάλη Βρετανία. Ομως σαν επαγγελματίας και με όλη την καλή διάθεσή μου, βλέπω ότι ένα κλαμπ σαν τον Παναθηναϊκό έχει ένα μεγάλο όνομα και αν γίνει η σωστή, η κατάλληλη επένδυση και έρθουν και καλοί παίκτες στην ομάδα, μπορούμε να τον επαναφέρουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο».

«Θα έρχομαι σε κάθε ματς»

Η τελευταία του συνέντευξη ήταν τον Μάιο στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6. Τα όσα είπε, σήμερα, μοιάζουν… ξεκαρδιστικά. «Προσπαθούμε να ετοιμάσουμε τα πάντα μέσα στον Ιούνιο. Αν μπορούμε να το ολοκληρώσουμε αυτό πριν απ’ τα μέσα Ιουνίου, αυτό θα ήταν ιδανικό», έλεγε ο Ταϊλανδός, ο οποίος είχε υποσχεθεί πως θα έρχεται σε κάθε ματς του Παναθηναϊκού.

«Θα προσπαθώ ειλικρινά να είμαι εκεί, στο γήπεδο σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι Εκτιμώ πως με το δικό μας μάνατζμεντ και με τους εγχώριους συνεργάτες μας θα μπορέσουμε να φτιάξουμε κάτι καλό το οποίο οι φίλαθλοι θα καταλάβουν»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ