Οι συγκρίσεις δείχνουν την υπεροχή του ΠΑΟΚ

Οι συγκρίσεις δείχνουν την υπεροχή του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα είναι οι μοναδικοί μονομάχοι και στον δεύτερο μισό του πρωταθλήματος για τον τίτλο. Το10.gr αναλύει το ρόστερ και των δύο ομάδων και σας βγάζει τον τελικό νικητή της αναμέτρησης.

Το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίσει για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα σαφές προβάδισμα +8 βαθμούς από τον δεύτερο Ολυμπιακό, όμως όχι ικανό για να του δώσει από τώρα τον τίτλο. Οι δύο ομάδες στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα «μονομαχήσουν» σκληρά δείχνοντας στο φίλαθλο κοινό ποια είναι η καλύτερη στην Ελλάδα. Στο «to10.gr» αποφασίσαμε να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες και να σας παρουσιάσουμε τα δυνατά τους όπλα, αλλά και που υστερούν.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ VS ΖΟΣΕ ΣΑ               1

Η «μάχη» αρχικά ήταν ανάμεσα στον Πασχαλάκη και τον Γιαννιώτη, αλλά στην μέση του πρώτου γύρου ο Σα έγινε αυτός που ανταγωνίζεται τον «Πάσχα» για τον καλύτερο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης σε 14 εμφανίσεις έχει δεχτει μολις έξι τέρματα, ενώ ο Πορτογάλος «συνάδελφος» του σε επτά συμμετοχές, έχει μαζέψει τέσσερις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. Οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ΠΑΟΚ υπερέχει στην θέση του τερματοφύλακα έναντι του Ολυμπιακού, με τον Έλληνα γκολκίπερ να δέχεται ένα γκολ ανά 20 σουτ (!) έχοντας το σχετικό ρεκόρ στην Σούπερλιγκ, ενώ ο Σα είναι στο ένα γκολ ανά 15,7 σουτ.

Στα συν του Πασχαλάκη είναι ότι έχει και μια απόκρουση πέναλτι, ενώ μετράει μόλις επτά λάθη σε 14 παιχνίδια, σε σχέση με τον Πορτογάλο που έχει χρεωθεί με πέντε λάθη σε επτά συμμετοχές.

ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ VS ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ Χ

Αναμφίβολα ο Βραζιλιάνος αποτελεί έναν από τους καλύτερους ξένους όχι μόνο στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και φέτος οι αριθμοί του δεν έχουν σχέση με τις δυο περασμένες σεζόν του. Ο Λέο Μάτος παραμένει πληθωρικός με τα ανεβάσματα του, αν και μέχρι στιγμής ο Νορβηγός από πλευράς στατιστικής κάνει καλύτερη χρονιά.

Μπορεί από πλευράς αριθμών ο Μάτος να μην είναι στα… πάνω του, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι κάποια στοιχεία που δεν μετρώνται με την στατιστική. Είναι από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από τον Λουτσέσκου, που προσπαθεί να τον ηρεμήσει, αφού μετράει ήδη πέντε κίτρινες κάρτες.

Πιο ποιοτικός ο Μάτος, σε καλύτερη κατάσταση ο Ελαμπνελαουί… σημειώσατε Χ μέχρι στιγμής στην σεζόν.

ΑΝΤΡΕ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ VS ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ-ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ        1

Οι δυο αριστεροί μπακ του Ολυμπιακού που έχουν μοιραστεί τα ματς του πρωταθλήματος, δεν μπορούν να συγκριθούν σε επίπεδο παραστάσεων και εμπειρίας με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Ακόμα και αν ο Πορτογάλος πρωταθλητής Ευρώπης δεν έχει ανεβάσει «στροφές» ακόμα, η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο αναγκάζει τον εκάστοτε αντίπαλο να προσαρμόσει τα πλάνα του, πάνω στις κινήσεις που κάνω από την πίσω ζώνη.

Στα δυο ματς που δεν αγωνίστηκε ο Βιεϊρίνια, ο Δικέφαλος είχε φανερό θέμα στην δημιουργία και είναι αναμφισβήτητα από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην Σούπερλιγκ. Στον αντίποδα, ο Μαρτίνς είναι λογικό να ψάχνει λύσεις στα άκρα δοκιμάζοντας ακόμα και τον Τοροσίδη με ανάποδο πόδι, ωστόσο οι δυο νεαροί ακραίοι μπακ δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες λύσεις για ομάδα πρωταθλητισμού.

ΒΑΡΕΛΑ-ΚΡΕΣΠΟ VS ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ-ΣΙΣΕ        1

Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη άμυνα στην Σούπερλιγκ, δύσκολα… να μην έχουν ρόλο σε αυτό το επίτευγμα οι δυο κεντρικοί αμυντικοί του. Το δίδυμο των Βαρέλα και Κρέσπο αποτελείται από δυο παίκτες που συνδυάζουν τον δυναμισμό και την ταχύτητα, ενώ πλέον βρίσκονται με κλειστά μάτια μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Άλλωστε η ομοιογένεια είναι ένα από τα «όπλα» του Δικεφάλου, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που μόλις τις τελευταίες αγωνιστικές έχει βρει ένα συγκεκριμένο σχήμα στην άμυνα του.

Ο Δικέφαλος υπερτερεί ξεκάθαρα στην θέση των στόπερ και πέραν πάσης αμφισβήτησης διαθέτει το καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο στην Ελλάδα.

ΚΑΝΙΑΣ-ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ VS ΚΑΜΑΡΑ-ΓΚΙΓΕΡΜΕ            2

Ο Ολυμπιακός έφερε στα τέλη του καλοκαιριού τον Γιάγια Τουρέ για να κάνει την διαφορά, αλλά αυτό το… έργο το έχουν αναλάβει δυο πιο «αθόρυβοι» παίκτες. Από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει φέτος είναι οι δυο Καμαρά και Γκιγέρμε, με τις βοήθειες που παίρνουν από τον Μπίμπρας Νάτχο.

Στον ΠΑΟΚ που περίμεναν τον Πόντους Βέρνμπλουμ να σκληρύνει τον άξονα, προς το παρόν δεν τα έχει καταφέρει, αφού δεν έχει πιάσει την απόδοση που τον έκανε να είναι βασικός για έξι χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με σκαμπανεβάσματα οι Κάνιας και Μαουρίσιο, με τον Λουτσέσκου να περιμένει βοήθειες από τον Σάκχοφ και μια μεταγραφή ενόψει του δεύτερου μισού της χρονιάς.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ-ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ            Χ

Ισοπαλία στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, με τους δυο ποδοσφαιριστές σε ότι αφορά το πρωτάθλημα και σε επίπεδο αριθμών να έχουν ίδια συνεισφορά.

Η αλήθεια είναι ότι τα δυο καλύτερα του παιχνίδια στην Σούπερλιγκ φέτος, ο Μπίσεσβαρ τα έκανε σε Ηράκλειο και Λιβαδειά, δηλαδή όταν αγωνίστηκε πίσω από τον επιθετικό, ωστόσο όταν όλοι είναι διαθέσιμοι ο Ολλανδός παίζει στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης. Από την άλλη, είναι ένας παίκτης άλλου στυλ με πολύ ταχύτητα που του λείπει όμως η δημιουργία φάσεων και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Η παρουσία του Μπίσεσβαρ δίνει την δυνατότητα στον Λουτσέσκου, κυρίως στα ματς εντός Τούμπας να έχει ένα «δεκάρι» στα πλάγια, για περισσότερες επιιλογές στο «χτίσιμο» φάσεων. Ο Πορτογάλος στον αντίποδα είναι ένα εξτρέμ που ναι μεν είναι πολύ γρήγορος, αλλά του λείπει το εύκολο γκολ όπως συμβαίνει και γενικότερα στα εξτρέμ του Δικεφάλου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ VS ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ              1

Ξεκάθαρη η υπεροχή του ΠΑΟΚ στην θέση του δεξιού εξτρέμ, αφού έχει έναν παίκτη με τεράστια βελτίωση και δυνατότητες για να γίνει ο νέος εξτρέμ της Εθνικής, ενώ στην απέναντι πλευρά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με τις εμφανίσεις του παίκτη του.

Από 10 παιχνίδια ο καθένας και ένα γκολ, ωστόσο είναι φανερό πως υπάρχει διαφορά υπέρ του Δικεφάλου στην συγκεκριμένη θέση. Η ενέργεια που βγάζει ο Λημνιός στο γήπεδο, η τακτική του συνέπεια και οι συνεργασίες του με τον Λέο Μάτος είναι από τα στοιχεία που δίνουν στον ΠΑΟΚ αυτόν τον «αέρα» των οκτώ βαθμών στην βαθμολογία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΚΑΣ VS ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ        2

Μπήκε δυνατά στην σεζόν ο Πέλκας, αλλά μέχρι τώρα αναζητά τα «πατήματα» του, την ίδια στιγμή που ο Φορτούνης «κουβαλάει» τον Ολυμπιακό στα δύσκολα και τον έχει γλιτώσει από πολύ χειρότερες καταστάσεις.

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ακόμα δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα, αλλά έχει προλάβει να μοιράσει τρεις ασίστ, όμως η εικόνα του στο γήπεδο δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που είδαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή ακόμα και κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν.

Ο Φορτούνης είναι με διαφορά ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των «ερυθρόλευκων» και από τα πόδια του περνάει το παιχνίδι της ομάδας του Μαρτίνς. Δυο γκολ, τρεις ασίστ και πολύ τρέξιμο από τον Τρικαλινό επιτελικό που δείχνει να κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ακόμα και αν η ομάδα είναι τόσο πίσω στην βαθμολογία. Αυτό ίσως είναι και δείγμα της πτώσης της ποιότητας στο ρόστερ του Ολυμπιακού…

ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ VS ΑΝΧΕΛ ΓΚΕΡΕΡΟ          1… ΑΠΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Είναι περιττή η όποια συζήτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος γενικότερα. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς κάνει πράγματα και θάματα ξανά με την φανέλα του ΠΑΟΚ και τον οδηγεί από τον πιο ασφαλή δρόμο στον τίτλο. Εννέα γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά 18 την φετινή σεζόν για τον «Πρίγιο» που είναι η ανθρώπινη απόδειξη στο θεώρημα ότι «στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ότι πληρώνεις… παίρνεις».

Εφόσον ο Δικέφαλος έχει έναν τέτοιο Πρίγιοβιτς στον δεύτερο γύρο, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα νωρίτερα του αναμενόμενου, ενώ την ίδια χρονική περίοδο ο Ολυμπιακός αναζητά λύσεις στο σκοράρισμα, δοκιμάζοντας ακόμα και τον Φορτούνη σέντερ φορ. Τόσο ο Γκερέρο, όσο και ο Κόκα δεν μπορούν επ’ ουδενί να συγκριθούν με τον Πρίγιοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ