ΑΕΚ: Ερχεται υπεύθυνος από το εξωτερικό για τις Ακαδημίες – Προωθείται το ολλανδικό μοντέλο

ΑΕΚ: Ερχεται υπεύθυνος από το εξωτερικό για τις Ακαδημίες – Προωθείται το ολλανδικό μοντέλο

Μετά την αποχώρηση του Ακη Ζήκου οι Ακαδημίες της ΑΕΚ αλλάζουν... ταυτότητα και πρόσωπα.

Η δεύτερη θητεία του Ακη Ζήκου στις Ακαδημίες της ΑΕΚ έληξε (όπως και η πρώτη) άδοξα. Το project που ξεκίνησε πριν περίπου 1,5 χρόνο με τον επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη και τον Ζήκο δεν προχώρησε τελικά, αφού διαφάνηκε διαφορά φιλοσοφίας και δεν υπήρχαν άμεσα απτά αποτελέσματα, ενώ είχε προηγηθεί και η αποχώρηση του Γιάννη Σαμαρά προ αρκετών μηνών που δημιούργησε επίσης προβληματισμό.

Πλέον, όλα δείχνουν ότι ο Γρηγόρης Σαράντης έχει αποφασίσει να συνεχιστεί το project, το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή ακόμη 2-3 γηπέδων και ξενώνα, όπως και χώρους για τις Υποδομές στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Κάτι που πάντως έχει καθυστερήσει αρκετά. Ειδικά στον τομέα των γηπέδων, όπου οι Ακαδημίες έχουν μόλις ένα γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα, ενώ τα δύο με φυσικό χορτάρι για την πρώτη ομάδα έχουν προβλήματα. Όταν το ένα είναι σε καλή κατάσταση, το άλλο δεν χρησιμοποιείται για να βελτιώνεται, ώστε να είναι έτοιμο όταν το πρώτο έχει προβλήματα και δεν «λειτουργεί». Ετσι δημιουργούνται αρκετά προβλήματα στην χρήση τους από την πρώτη ομάδα, με τις Υποδομές να περιορίζονται στο ένα γήπεδο που δεν μπορεί να βοηθήσει όλα τα τμήματα.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι η λειτουργία των Ακαδημιών θα αλλάξει ταυτότητα και πρόσωπα. Η απόφαση του κ.Σαράντη είναι να προχωρήσει το project με… ξένες πλάτες. Να το αναλάβει ειδικός από το εξωτερικό και στόχος είναι να λειτουργεί με ευρωπαϊκό πρότυπα, όπως το ολλανδικό μοντέλο το οποίο είναι και η κορυφή στο κομμάτι των Υποδομών και αποτελεί το μεγάλο στόχο.

Μάλιστα, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών θα έρθει στην Αθήνα ο νέος υπεύθυνος των Ακαδημιών από την Ολλανδία. Ωστε να παρθούν αποφάσεις για τη λειτουργία και το πλάνο και να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ θα αποφασιστεί και ποιοι από τα στελέχη των Υποδομών θα συνεχίσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ