ΠΑΟΚ : Η επίδραση του Γκουαρδιόλα στον Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ : Η επίδραση του Γκουαρδιόλα στον Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει επηρεαστεί πολύ από τις μεθόδους του Καταλανού προπονητή.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνεχίζει να δίνει συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της Ρουμανίας. Αυτή τη δορά μίλησε για το πρότυπο που έχει ως προπονητής και την επίδραση του Πεπ Γκουαρδιόλα στην προπονητική του καριέρα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε ότι τα αγαπημένα του βιβλία είναι αυτά του Καταλανού τεχνικού και μέσα από αυτά έχει μάθει πώς θα πρέπει να διαχειρίζεται τους παίκτες του και ειδικά εκείνους που έχουν μειωμένο χρόνο συμμετοχής.

Μεταξύ άλλων ο Λουτσέσκου τόνισε: «Μου αρέσουν τα βιβλία που μιλούν για τη ζωή των προπονητών, το αγαπημένο μου είναι αυτό του Πεπ Γκουαρδιόλα. Διαβάζω πολύ για αυτόν τον προπονητή. Το ένα βιβλίο που διάβασα μιλά για τη θητεία του στη Μπάγερν Μονάχου, ενώ στο άλλο εξηγούσε γιατί έφυγε από την Μπαρτσελόνα.

Ο Πεπ αναφέρονταν στην αδρεναλίνη, μετά από μια μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα, αλλά εξηγούσε επίσης ότι δεν είχε χρόνο να… ανασάνει, διότι έπρεπε να προετοιμάσει τον επόμενο αγώνα της ομάδας του. Κατά την ίδια περίοδο κάποιοι παίκτες του χτυπούσαν την πόρτα και του τόνιζαν πως είναι δυσαρεστημένοι με τον χρόνο συμμετοχής τους.

Όλοι οι παίκτες υποφέρουν όταν δεν παίζουν. Οι περισσότεροι έρχονται και σου λένε: «Τι πρέπει να κάνω για να παίξω, κάνω κάτι λάθος;» Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να κάνουν τον προπονητή να τους δει με άλλο μάτι και να τους δώσει χρόνο συμμετοχής.

Προτιμώ να είμαι ξεκάθαρος απέναντι τους, αλλά τους μιλάω με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη χάσουν το κίνητρο τους, αλλά δεν μπορώ να τους δίνω υποσχέσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ