Πίσω από τις λέξεις του Νταμπίζα

Πίσω από τις λέξεις του Νταμπίζα

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, είπε πολλά και to10.gr αποκρυπτογραφεί τα λεγόμενά του και τι… έκρυβαν αυτά.

Ειδήσεις που μπορούν να δώσουν στα media τίτλους δεν έβγαλε. Αλλωστε, δεν περίμενες και πολλά από τη συνέντευξη Τύπου που αποφάσισε να παραχωρήσει ο Νίκος Νταμπίζας στα μέσα της σεζόν. Από τη στιγμή που μεταγραφές δύσκολα θα γίνουν, ήταν αυτονόητο πως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας θα προχωρούσε σε έναν μίνι απολογισμό των όσων έχουν συμβεί έως τώρα στον σύλλογο.

Ψαχουλεύοντας πίσω από τις λέξεις που είπε ο Νίκος Νταμπίζας, μπορείς να… διακρίνεις σημαντικές πληροφορίες. Όπως το ότι το ιδιοκτησιακό έχει φτάσει σε τέλμα σε ότι αφορά την υπόθεση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

«Αυτό που είχε ξεκινήσει να γίνει στην αρχή της χρονιάς φαίνεται πως δεν έχει προχωρήσει. Εμείς ως ποδοσφαιρικό τμήμα έχουμε ξεκινήσει ένα προγραμματισμό με ένα συγκεκριμένο σενάριο και αυτό δεν μας προβληματίζει. Αν υπάρξει κάτι άλλο δεν μπορώ να το προβλέψω ή να το επηρεάσω αλλά πάντα ο σχεδιασμός γίνεται με βάση αυτά που έχεις στα χέρια σου. Αυτά που θέλαμε στην αρχή της χρονιάς είναι διασφαλισμένα και άρα δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο. Αυτό που προσπαθούμε είναι να επανέλθει ο σύλλογος στην κανονικότητα. Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι εμείς δεν έχουμε κανένα εμπόδιο στη λειτουργία μας. Αυτό που δεν ολοκληρώθηκε δεν μας απασχολεί και δεν μας αφορά», είπε ο Νταμπίζας.

Η ατάκα «αυτό που δεν ολοκληρώθηκε» μοιάζει με κάποιου είδους «σφραγίδα» πως ο Ταϊλανδός δεν πρόκειται να επιστρέψει στην «πράσινη» επικαιρότητα. Αλλωστε το λέει ένας άνθρωπος που είχε επαφή μαζί του και που γνωρίζει πολύ καλά πράγματα και καταστάσεις. Μοιάζει, πλέον, με αντίστροφη μέτρηση έως την 21η Ιανουαρίου για να βάλει οριστική «ταφόπλακα» ο Γιάννης Αλαφούζος.

Καμία κουβέντα για τίτλο

Ο Νταμπίζας… πιέστηκε αρκετά για το θέμα των στόχων που θέτει ο Παναθηναϊκός. Που στοχεύει, για παράδειγμα, η ομάδα την επόμενη σεζόν και αν κάποιος τίτλος είναι κοντά ή μακριά. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στη λέξη πρωτάθλημα ή Κύπελλο. Προφανώς επειδή δεν θέλει να «φουσκώνει» τα μυαλά του κόσμου. Αλλωστε, και στην προηγούμενη θητεία του ο «Ντάμπι» με το ίδιο σκεπτικό λειτουργούσε και μιλούσε.

«Όλοι έχουμε θέσει ως στόχο να επανέλθει η ομάδα στην πραγματικότητα. Κάθε μέρα που περνάει πρέπει να υπάρχει μία συνεχής βελτίωση. Είναι ένας στόχος να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και έχουμε βάλει τις βάσεις για αυτό το πράγμα.

Για το αν θα μπορέσει η ομάδα να σβήσει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό είναι κάτι που αφορά καθαρά την ΟΥΕΦΑ».

Αλαφούζος… τριετίας

Λίγοι έδωσαν βάση, όμως η απάντηση του Νταμπίζα σχετικά με τον μεγαλομέτοχο και την πιθανότητα να αποχωρήσει από τον σύλλογο, αφού ψάχνει εδώ και καιρό να πουλήσει τις μετοχές, ίσως να βγάλει είδηση. Ο τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Αλαφούζος θα τηρήσει το πλάνο που έχει συμφωνήσει και στην απάντησή του μίλησε για τριετία.

«Είχαν μπει κάποιες σταθερές και όσα είχαμε συμφωνήσει έχουν τηρηθεί. Υπάρχει ορίζοντας τριετίας για αυτό που κάνουμε». Είναι σαν να λέει πως ο Αλαφούζος δεν έχει εγγυηθεί κανονικότητα μονάχα για τη φετινή σεζόν, αλλά για τα επόμενα τρία χρόνια, σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός εξακολουθήσει να προχωρά με το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Δηλαδή χαμηλό μπάτζετ, πολλοί Ελληνες νεαροί, πολλά παιδιά από την ακαδημία.

Το «παναθηναϊκό μνημόνιο» θα συνεχιστεί, όσο δεν υπάρχει αλλαγή ιδιοκτησίας, όχι μόνο και τους επόμενους μήνες, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Και επί της ουσίας αν η ομάδα καταφέρει και σε αυτά τα χρόνια επιστρέψει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ίσως με τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ να κάνει κάποιες υπερβάσεις.

Οι σχέσεις με τις άλλες ομάδες

Ο Νταμπίζας δίνει έμφαση και σε άλλα θέματα. Στο να διατηρήσει τις καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει με άλλους συλλόγους, όπως για παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ. Το έκανε με αφορμή την υπόθεση του Σιαμπάνη, ξεκαθαρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός, όσο ο παίκτης δεσμεύεται, δεν πρόκειται να κάνει κίνηση έστω και αν τον θέλει. Κάτι που σημαίνει πως δύσκολα θα τον κλείσει από τώρα για το καλοκαίρι, αν δεν υπάρξει συγκατάθεση του ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι είναι… άλλη ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ