«Ευλογία για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα ο Σαββίδης»

«Ευλογία για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα ο Σαββίδης»

Ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος έκανε έναν απολογισμό για το 2018 που έφυγε και μίλησε για τις προσδοκίες που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ για το 2019

Ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος (αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του ΔΣ της ασπρόμαυρης ΠΑΕ) παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη για τον ΠΑΟΚ.

Μιλώντας στη «Metrosport» αναφέρθηκε στην πρωτοκαθεδρία του Δικέφαλου στο Πρωτάθλημα, την πρόοδο όλων των τμημάτων του ερασιτέχνη και χαρακτήρισε τον Ιβάν Σαββίδη ως ευλογία για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα.

-Το 2018 πόσο έντονα χαραγμένο μένει μέσα σας για τον ΠΑΟΚ;

«Οι επιτυχίες το 2018 ήταν πάρα πολλές. Ήταν μία επιτυχημένη χρονιά από όλες τις απόψεις. Στο ποδόσφαιρο πήραμε το ντάμπλ, καθώς κατακτήσαμε αφενός το Κύπελλο διασύροντας την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ όσον αφορά το Πρωτάθλημα, σε 29 αγώνες ο ΠΑΟΚ κέρδισε 70 βαθμούς. Όταν ο υποτιθέμενος πρωταθλητής πήρε 67 βαθμούς μέσα στο γήπεδο, καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο πραγματικός Πρωταθλητής. Και στα υπόλοιπα αθλήματα όμως έκανε μία πολύ καλή πορεία ο ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο ο Δικέφαλος είναι μία από τις ελάχιστες αήττητες ομάδες στην Ευρώπη και έτσι πιστεύω ότι θα συνεχίσει. Η ομάδα το καλοκαίρι είχε ετοιμαστεί για τους ομίλους του Champions League και η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια ήταν συσσωρευμένη».

-Τι σημαίνει η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και πως την αποτιμάται εσείς όλα αυτά τα χρόνια;

«Ο κύριος Σαββίδης είναι δώρο Θεού για τον ΠΑΟΚ όπως δήλωσα και στο παρελθόν. Ήρθε στον σύλλογο σε μία περίοδο που δεν ήταν στα καλύτερά του και έδωσε όραμα. Έβαλε τις στέρεες βάσεις για να είναι το σωματείο υγιές, πλήρωσε τα χρέη που είχε η ομάδα και ήταν δυσβάσταχτα. Δήλωσε πως θα τελειώσει μία και έξω με την διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου και εδώ έγιναν τεράστια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι αποφασισμένος να πάει έως το τέλος, γιατί έχει πάρει την απόφαση να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από την βρωμιά και την δυσωδία. Ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο πρέπει να κατακτά τον τίτλο. Βέβαια η διαφθορά είναι τόσο έντονα ριζωμένη στο ποδόσφαιρο που κακά τα ψέματα, από την μία ημέρα στην άλλη, δεν γίνονται θαύματα. Στα έξι χρόνια Σαββίδη όμως, είχαμε μεγάλη πρόοδο για την καταπολέμηση της διαφθοράς που είναι ριζωμένη από την καθιέρωση της πρώτης εθνικής αρχικά, την σεζόν 1959-60 και στη συνέχεια από την καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θέλει να κάνει μία ευρωπαϊκή ομάδα και θα τα καταφέρει».

-Δηλαδή ο στόχος είναι να δημιουργήσει μία ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστική πορεία στο Champions League, παράλληλα με την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος;

«Αυτό εννοώ. Ο μεγάλος στόχος του μεγαλομετόχου είναι να κάνει μια ομάδα που θα μπει στους ομίλους του Champions League, θα προχωρήσει σε βάθος στην διοργάνωση και θα διεκδικεί το Πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Να χαίρονται οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να βλέπουν την ομάδα τους, να πρωταγωνιστεί. Βασικός στόχος είναι η εδραίωση στην Ελλάδα με κατακτήσεις τίτλων και ήδη τα τελευταία χρόνια έχουμε πανηγυρίσει δύο Κύπελλα. Θέλουμε και το δεύτερο Πρωτάθλημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ θα έχει μία ομάδα αντάξια για να ανταποκρίνεται σε όλους τους στόχους του».

-Το μπάτζετ του ΠΑΟΚ είναι το υψηλότερο στην Ελλάδα. Γνωρίζετε εάν θα αυξηθεί, εάν θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα στο άμεσο μέλλον;

«Ανάλογα με τις υποχρεώσεις της ομάδας θα διαμορφωθεί και το μπάτζετ. Πάντα ο πρόεδρος δείχνει διατεθειμένος να αγοράσει ότι είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, στην τιμή όμως που πρέπει και όχι στην τιμή που θέλουν κάποιοι για να ανεβάσουν το κόστος μίας μεταγραφής. Ο ΠΑΟΚ κάνει τις μεταγραφές που θέλει, αυτό είναι ξεκάθαρο».

-Σχέσεις της ΠΑΕ και του ΑΣ. Που βρίσκονταν το 2012, σε ποιο επίπεδο είναι τώρα;

«Πρέπει να σας πω ότι είμαι δίπλα στον κ. Σαββίδη εδώ και έξι χρόνια. Στην αρχή υπήρχε μία αναγνωριστική διαδικασία, μέχρι να γνωριστούμε και να καταλάβει ο πρόεδρος με ποιους έχει να κάνει. Τα τρία – τέσσερα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις μας είναι άριστες, η εμπιστοσύνη του είναι αμέριστη και βλέποντας πως ότι ζητάμε, τα πραγματοποιεί την ίδια στιγμή, έχει γίνει «ένα» με τον ερασιτέχνη, χαίρεται με τις επιτυχίες των τμημάτων. Να ξέρετε πως παρακολουθεί από το Ροστόφ, τους αγώνες των ομάδων του ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα, όταν υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση, ενώ ενημερώνεται για την πρόοδο όλων των αθλημάτων. Και ο ίδιος αλλά και ο Γιώργος. Η παρουσία του Σαββίδη είναι ευλογία για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα, αν δείτε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και πόσα προσφέρει στην ελληνική κοινωνία μέσα σε αυτή την γενικότερη περίοδο της κρίσης. Υπάρχει ένα δέσιμο της ΠΑΕ και του ερασιτέχνη. Ο ΠΑΟΚ είναι μία οικογένεια, δεν υπάρχει ΠΑΕ και Α.Σ. Δεν πρέπει να το ξεχωρίζουμε».

-Είστε ικανοποιημένοι από τα οικονομικά δεδομένα της συνεργασίας με την ΠΑΕ;

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, διότι η συμφωνία που έχουμε κάνει δεν έχει καμία σχέση με αυτά που πρέπει να παίρνουμε. Ο πρόεδρος είπε πως οτιδήποτε κι αν χρειάζεστε για να φτιάξετε τις ομάδες και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, θα πρέπει να απευθύνεστε σε εμένα. Έτσι είναι η κατάσταση».

«ΓΗΠΕΔΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ Η ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ»

-Τι πρέπει να γίνει για το νέο γήπεδο, τι απαιτείται για να προχωρήσει το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ της νέας Τούμπας;

«Το πρώτο που έκανε ο Σαββίδης, ήταν να ξεχρεώσει τον σύλλογο. Το δεύτερο μεγάλο έργο, είναι αυτό του γηπέδου. Το οραματίστηκε, το σκέφτηκε και θα το τελειώσει. Ήδη προχωράει το πρότζεκτ, είναι πολύ δύσκολο καθώς κοστίζει πολλά χρήματα. Αποφάσισε το νέο γήπεδο να γίνει στην Τούμπα για συναισθηματικούς λόγους, αν και θα μπορούσε να το κάνει σε άλλη τοποθεσία. Ο ΠΑΟΚ είναι ταυτισμένος με την Τούμπα και δεν θα μπορούσε να φύγει σε άλλα εδάφη. Είμαστε στη διαδικασία της συγκέντρωσης όλων των απαραίτητων εγγράφων για να αρχίσει το έργο. Όταν όλοι οι φορείς θα είναι έτοιμοι και δεν θα έχουμε πρόβλημα με την Πολιτεία, τότε θα προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς. Έχουμε δίπλα μας όλο τον κόσμο της Βορείου Ελλάδας και της Μακεδονίας».

-Γνωρίζετε ποιο θα είναι το συνολικό κόστος κατασκευής;

«Αυτό που ξέρουμε είναι πως το γήπεδο θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα μπορέσει να φιλοξενήσει μέχρι και τελικό Europa League. Για το Champions League απαιτείται γήπεδο χωρητικότητας 50.000 θέσεων, το οποίο δεν μπορεί να γίνει στην Τούμπα. Ο Σαββίδης θέλει να γίνει ότι καλύτερο υπάρχει».

-Ποια θα είναι η συνολική χωρητικότητα της νέας Τούμπας;

«Θα είναι κατά προσέγγιση 35.000 θέσεων, σκεπαστό σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε».

-Γήπεδο σαν αυτό της Γιουβέντους; Σαν αυτό της Ντιναμό Μόσχας;

«Δεν μπορώ να απαντήσω ευθέως. Και της Γιουβέντους είναι πραγματικό στολίδι και αυτό της Ντιναμό στην Μόσχα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να το δούμε πριν από μερικούς μήνες στη Μόσχα όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε με αντίπαλο την Σπαρτάκ και την απέκλεισε. Θα γίνει ένα γήπεδο στολίδι».

«Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΟΚΤΣΗΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ»

-Τι να περιμένουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο μέλλον;

«Έχω πει, πως τα καλύτερα έρχονται. Αυτό που οραματίζονται οι φίλαθλοι, να είναι σίγουροι πως θα υλοποιηθούν. Η επιθυμία του κ. Σαββίδη την οποία δείχνει στην πράξη, είναι να μεγαλώσει τον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που ζητάμε από τους φιλάθλους, είναι να συσπειρωθούν στον απόλυτο βαθμό γύρω από την ομάδα, να την στηρίξουν με πάθος, όπως κάνουν μέχρι τώρα, να μην επηρεάζονται από τα όποια φερέφωνα των Αθηνών που προσπαθούν με χίλους – δύο τρόπους να μας διχάσουν. Αυτό πρέπει να προσέξουμε, να μην διχαστούμε. Έτσι ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

-Θανάσης Κατσαρής, ο πρόεδρος του Α.Σ. Τι έχετε να πείτε;

«Με μία λέξη. Πλανητάρχης ! Αυτό είναι το προσωνύμιο που του αποδίδω μετά από όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας. Γιατί, θεωρώ ότι επί 20 χρόνια διοικήσεως, αυτά που έμαθα από τον Κατσαρή από τον τρόπο που διοικεί, είναι μοναδικά. Είμαστε επί 20 χρόνια ο μοναδικός σύλλογος που έχουμε 24 ενεργά τμήματα υπό την σκέπη μας. Όταν αναλάβαμε το 1998, τα τμήματα του Α.Σ. ήταν μόλις πέντε και πλέον είναι 24! Ο Κατσαρής έχει καταφέρει να μην χρωστάμε πουθενά, ούτε ένα ευρώ, είτε μιλάμε για την εφορία, το ΙΚΑ, τους αθλητές, τις αθλήτριες. Βέβαια τα έξι τελευταία χρόνια η βοήθεια του κ. Σαββίδη είναι πολύ μεγάλη, αλλά ο τρόπος που χειρίζεται ο Θανάσης Κατσαρής τα οικονομικά, είναι αξιοθαύμαστος. Μην ξεχνάτε πως στα 24 τμήματα, υπάρχουν 5.000 αθλητές και αθλήτριες, προπονητές. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας ζωντανός οργανισμός και όλα τα τμήματά του πρωταγωνιστούν. Πλέον και οι πιο άπιστοι, ζήτησαν συγγνώμη από τον Κατσαρή και εκτιμούν το έργο που έχει κάνει στον σύλλογο».

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΘΗΣΗ ΣΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

-Ποια θεωρείτε μεγαλύτερη πρόοδο από τα τμήματα του ερασιτέχνη;

«Πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός γεγονότων. Στο βόλεϊ έχει καθιερωθεί ο ΠΑΟΚ. Στο γυναικείο, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από το μηδέν και αυτή την στιγμή είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο. Στο χάντμπολ, ο ΠΑΟΚ έχει καθιερωθεί στις πρώτες θέσεις, κατέκτησε Πρωταθλήματα και Κύπελλα, φέτος ναι μεν δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως όλα κρίνονται στα πλέι οφ. Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ έφθασε στον ημιτελικό του Κυπέλλου, φέτος είναι η χρονιά της. Έχουμε ως στόχο το νταμπλ.

Στο γυναικείο ποδόσφαιρο παρά την μεγάλη αλλαγή που έγινε καθώς αποχώρησε ένας πολύ μεγάλος παράγοντας ο Γιώργος Προύσαλης, και πάλι πρωταγωνιστούμε. Έγιναν αλλαγές, στην ομάδα προστέθηκαν νέες αθλήτριες. Με μπροστάρηδες τους κ.κ. Βαρδαλή, Ναλμπάντη και Στράντζαλη η γυναικεία ομάδα πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού και θα διεκδικήσουμε το νταμπλ. Βέβαια εδώ είχαμε κάποιους «τριγμούς» καθώς ορισμένες αθλήτριες που θεωρούσαν τον ΠΑΟΚ τσιφλίκι τους, θέλησαν να φύγουν.

Αναφέρομαι στην Παντελιάδου, την Ντιμιτρίεβιτς και άλλες. Η ομάδα είναι των φιλάθλων και της διοίκησης που φτιάχνει την ομάδα. Έφυγαν και πήγαν στο αντίπαλο στρατόπεδο για να μας «χτυπήσουν» όμως αυτή η κίνησή τους, τους βγήκε μπούμερανγκ. Για μία ακόμη χρονιά το Πρωτάθλημα εμείς θα το πάρουμε.

Στο πόλο κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία και σε πρώτη φάση η επιτυχία μας θα είναι να μπούμε στην πρώτη τετράδα. Στο γυναικείο μπάσκετ, η ομάδα θα βαδίσει από την 2η έως την 4η θέση. Στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ που είναι ανώνυμη εταιρία αλλά υπάρχει διοίκηση πρωτοδικείου που έχει ορίσει ο Α.Σ. και εκεί έχουμε λόγο, υπάρχει μία διοίκηση που κατόρθωσε να βάλει την ομάδα στο άρθρο 99 και να την ΒΓΑΛΕΙ χωρίς να χρωστάει.

Σπάνια μία εταιρία που μπαίνει στο άρθρο 99 βγαίνει αλώβητη. Ο ΠΑΟΚ στο μπάσκετ, κατόρθωσε με συνετή διοίκηση να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και τα πέντε τελευταία χρόνια, τερμάτισε τρείς φορές, στην τρίτη θέση, πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Φέτος έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να προκριθούμε στον τελικό του Κυπέλλου και εκεί δεν μπορείς να προβλέψεις τι μπορεί να γίνει.

Στην Ευρώπη μπορούμε να βρεθούμε στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League. Αρκετές είναι οι επιτυχίες όμως και στην Άρση Βαρών. Αυτό το τμήμα έφερε πέντε πανελλήνιους τίτλους στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Διακρίσεις όμως έχουμε και στην πυγμαχία, στην ποδηλασία με έφορο τον Παύλο Παπαδόπουλο, ένα μαχητή που είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Στον στίβο συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό για να βγάλουμε ταλέντα ώστε η ομάδα να αποτελείται από δικά μας παιδιά.

Στην συγχρονισμένη κολύμβηση, τα δύο τελευταία χρόνια ξεκίνησε μία δουλειά από το μηδέν που θα φανεί τα επόμενα χρόνια. Έχουμε βεβαίως και τμήμα σκάκι, μετά από επιθυμία του μεγαλομετόχου, όπου υπάρχει ανταπόκριση. Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστούν όλα τα τμήματα που έχουμε κάτω από την ομπρέλα του Α.Σ. Και παράλληλα να έρθουν νέα παιδιά σε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη για να «γεννιούνται» νέοι φίλαθλοι στον σύλλογο.

Ο πρωταθλητισμός έρχεται στην πορεία. Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλους τους εφόρους των τμημάτων για την δουλειά που κάνουν. Δεν πρέπει ακόμη να ξεχάσουμε και το κοινωνικό έργο του ΠΑΟΚ καθώς με την συνδρομή της ΠΑΕ, των φιλάθλων συγκεντρώνουμε τρόφιμα την τελευταία αγωνιστική κάθε σεζόν, για να δοθούν σε απόρους σε πέντε Μητροπόλεις. Φέτος συγκεντρώσαμε περισσότερους από 90 τόνους τροφίμων και ο στόχος είναι κάθε χρόνο να δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ