Τα «δώρα», η αλήθεια, οι λύσεις που περιμένει ο ΠΑΟ το 2019

Τα «δώρα», η αλήθεια, οι λύσεις που περιμένει ο ΠΑΟ το 2019

Στο άμεσο μέλλον ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός, αλλά και ο Δώνης ελπίζουν να δουν λύσεις σε αρκετά από τα θέματα που απασχολούν την ομάδα.

Το νέο έτος τρέχει και ο Παναθηναϊκός περιμένει στο άμεσο μέλλον να τακτοποιηθούν πολλές από τις υποθέσεις που τον απασχολούν ως οργανισμό. Το ίδιο περιμένει και ο Γιώργος Δώνης. Να βρει λύσεις που… δεν είχε στον πρώτο γύρο. Τους στόχους της πεντάδας και του Κυπέλλου, άλλωστε, δεν χρειάζεται να τους επαναλάβουμε. Αυτά, όπως και την εξέλιξη της ομάδας, τα θέλουν όλοι. Αλλά είναι γενικά Εμείς θα σταθούμε σε πιο ειδικά θέματα.

Τα… δώρα

Στον Παναθηναϊκό όχι μόνο στην ΠΑΕ, αλλά σε όλο τον σύλλογο περιμένουν τις εξελίξεις στην υπόθεση του «Athens Alive». Για να μην κρυβόμαστε, πρόκειται για ένα χρονοβόρο πρότζεκτ, αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συνεργατών του, αυτό το διάστημα που διανύουμε, ενδεχομένως μέσα στον Γενάρη ή, το αργότερα τον Φλεβάρη, θα υπάρχει μία εικόνα για το αν μπορεί να υλοποιηθεί. Το πότε θα φανεί στην πορεία. Είναι ένα σχέδιο το οποίο αν γίνει μπορεί να αποτελέσει τη σωτηρία της ποδοσφαιρικής ομάδας και την ανάπτυξη ολόκληρου του συλλόγου.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όμως, αντιμετωπίζει άμεσα ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτό της άδειας. Τον Δεκέμβριο τα στελέχη του «τριφυλλιού» πέτυχαν διακανονισμούς με αρκετούς πιστωτές, αλλά η υπόθεση της άδειας είναι μία διαρκής μάχη. Ο Παναθηναϊκός την άνοιξη θα πρέπει να παρουσιάσει ένα βιώσιμο πλάνο, ν’ αποδείξει ότι έχει μπει στον σωστό δρόμο κι ότι τα οικονομικά θέματα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τα χρέη σε πρώην εργαζόμενους ανήκουν στο παρελθόν. Αν μπει η ομάδα στην πεντάδα και καταφέρει να πετύχει και την άρση του αποκλεισμού από την ΟΥΕΦΑ θα είναι το ιδανικό.

Η αλήθεια

Ο επενδυτής (πρότζεκτ «Athens Alive») και η άδεια θα είναι τα δύο δώρα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, παράλληλα, περιμένει και το τυπικό της λήξης του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Στις 21 Γενάρη κλείνει η ΑΜΚ ύψους δέκα εκατ. ευρώ και με τα έως τώρα δεδομένα θα είναι τεράστια έκπληξη να κάνει ο Ταϊλανδός την ανατροπή. Όσο τρέχει η ΑΜΚ, βέβαια, όλα μπορούν να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση, έμειναν λίγες μέρες για να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Λογικά να βγει οριστικά από την Παναθηναϊκή επικαιρότητα ο Πιεμπονγκσάντ και να ειπωθεί από κάποιον η αλήθεια. Αν και μπορεί να μοιάζει περιττό. Να αποπροσανατολιστούν όλοι και να ζημιωθεί η ομάδα.

Οι λύσεις

Το «τριφύλλι» τα πήγε αρκετά καλά, εξαιτίας και των ιδιαίτερων συνθηκών, στον πρώτο γύρο, αλλά τράβηξαν το κουπί συγκεκριμένοι παίκτες. Κι επειδή στον δεύτερο γύρο κρίνονται όλοι και όσο πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν θα γίνει και η αξιολόγηση, ο Δώνης, ο Νταμπίζας και όλοι στην ομάδα περιμένουν να δουν ορισμένους παίκτες να προσφέρουν αυτά που δεν μπόρεσαν, για διάφορους λόγους, στον πρώτο γύρο.

Ο Μουνιέ δεν κατάφερε να βοηθήσει με αλλεπάλληλους τραυματισμούς, ενώ ο Άλτμαν ιατρικά είναι καλά, αλλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ο Κουλιμπαλί ξεκίνησε με θλάση και στη συνέχεια έσπασε το χέρι του. Κι αυτός πλέον έχει γυρίσει στις προπονήσεις και μπορεί να δώσει λύσεις. Αν αποδώσει καλά θεωρητικά θ’ αυξήσει την… πίεση στην ομάδα για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Δώνης, παράλληλα, περιμένει να δει και παίκτες όπως οι Τζανδάρης, Στάικος, Βέργος, Οικονόμου, Παντελάκης, οι οποίοι δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του. Θέλει να διαπιστώσει την εξέλιξή τους και πόσο μπορεί να υπολογίζει στο μέλλον σ’ αυτούς. Ο Νταμπίζας τόνισε ότι μελλοντικά εκτός από ορισμένους νεαρούς που έχουν μείνει πιο πίσω και θα χρειαστεί να δοθούν δανεικοί, θα επιχειρηθεί μία αποσυμφόρηση στο ρόστερ. Το καλοκαίρι θα υπάρξει προώθηση κάποιων παιδιών από την Κ19, θα προκύψει ενίσχυση με ξένους (αν δεν υπάρχει περιορισμός) και κάποιοι, όσοι κριθεί ότι δεν μπορούν δηλαδή, θα πρέπει να παραχωρήσουν τη θέση τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ