Γεωργιάδης: «Ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ρόστερ»

Γεωργιάδης: «Ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ρόστερ»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης υποστήριξε με δηλώσεις του πως ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος, έπειτα από 34 ολόκληρα χρόνια.

Το στέλεχος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, μίλησε στην επετειακή έκδοση της εφημερίδας «Karfitsas» και αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Δικεφάλου, αναλύοντας τους αγωνιστικούς λόγους για τους οποίους η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος. Από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείπει και το κεφάλαιο Εθνική Ελλάδος, με τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, να τάσσεται υπέρ της πρόσληψης του Άγγελου Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία.

– Κ. Γεωργιάδη, την Κυριακή ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ να είναι πρώτος και αήττητος στη βαθμολογία και μετά από 29 χρόνια να έχει κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Ποια τα στοιχεία τον οδήγησαν σε αυτή τη θέση;

«Ήταν ένας καταπληκτικός πρώτος γύρος. Το λένε οι αριθμοί. Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής (σ.σ. απομένει ένα ακόμα παιχνίδι) μετράει 13 νίκες και μία ισοπαλία και έχει την ευκαιρία να κλείσει αήττητος το πρώτο μισό της σεζόν. Μην ξεχνάμε πως ξεκίνησε και με -2 και ήδη έχει απόσταση οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό. Νομίζω πως μετά από πολλά χρόνια είναι σε ασφαλή δρόμο για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, είναι καθαρά στα… πόδια των παικτών του να διατηρήσουν τη διαφορά και γιατί όχι ακόμα και να την αυξήσουν».

– Τι έχει ο φετινός ΠΑΟΚ και είναι τόσο αποτελεσματικός στο ελληνικό πρωτάθλημα, έναντι των προηγούμενων ετών;

«Η διαφορά του έναντι των αντιπάλων του, αλλά και των προηγούμενων χρόνων είναι πως φέτος έχει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα. Έχει τον καλύτερο προπονητή και αυτά μαζί με την αποτελεσματικότητά του είναι τα σημεία που τον κάνουν να υπερέχει έναντι των υπολοίπων».

– Στην Ευρώπη όμως, η πορεία του ήταν αντιστρόφως ανάλογη από αυτή που πραγματοποιεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει εξήγηση;

«Προφανώς και ο αποκλεισμός από τον όμιλο που είχε, συνιστά αποτυχία. Νομίζω πως ο Λουτσέσκου, εξήγησε στον απόλυτο βαθμό γιατί συνέβη αυτό. Ο ΠΑΟΚ κατέβαλε από το καλοκαίρι ακόμα τεράστια προσπάθεια για να μπει στους ομίλους του Champions League, o στόχος αυτό δεν επετεύχθη και υποσυνείδητα νομίζω στο μυαλό των παικτών μπήκε το πρωτάθλημα και το πως θα φτάσουν στην κατάκτηση του. Δεν υπήρξε αδιαφορία πάντως, απλώς η συγκέντρωσή τους δεν ήταν στον βαθμό που έπρεπε γι’ αυτά τα παιχνίδια».

– Αν ήταν στο δικό σας χέρι, θα «θυσιάζεται» την Ευρώπη για την κατάκτηση του εγχώριου τίτλου;

«Είναι κάτι υποθετικό. Ξαναλέω το να μην περάσει τον όμιλο, που κακά τα ψέμματα, αν εξαιρέσεις την Τσέλσι, ο ΠΑΟΚ αποτελούσε το δεύτερο φαβορί συνιστά αποτυχία. Όμως αν έρθει στο τέλος της σεζόν η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από τόσα πολλά χρόνια, κανείς δεν θα θυμάται τον αποκλεισμό».

– Να περάσουμε σε πιο ατομικά στοιχεία του φετινού ΠΑΟΚ. Η παρουσία του Πρίγιοβιτς θεωρείται πως είναι η μεγάλη διαφορά της φετινής ομάδας, έναντι των υπολοίπων συνδιεκδικητών του τίτλου;

«Ο Πρίγιοβιτς είναι ένας παίκτης που ξέρει να τελειώνει τις φάσεις. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ακόμα και στην κακή του ημέρα μπορεί με ένα του γκολ να κρίνει αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα, τέτοιοι παίκτες κάνουν την διαφορά και νομίζω φαίνεται και σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν. Ξανά τονίζω όμως πως το σημαντικό είναι πως φέτος ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ποιότητα σε ολόκληρο το ρόστερ του. Είναι το καλύτερο με διαφορά».

– Ο Πρίγιοβιτς σκοράρει και δίνει βαθμούς. Ένας παίκτης όμως από μόνος του δεν αρκεί για να χαρίσει πρωτάθλημα. Ποιους άλλους ποδοσφαιριστές έχετε ξεχωρίσει από την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ;

«Τον Βαρέλα και τον Πασχαλάκη. Είναι καθοριστικοί για την ομάδα. Σταθεροί, ώριμοι στο παιχνίδι τους, δίνουν λύσεις, σιγουριά και βαθμούς σε πολλά παιχνίδια. Επίσης ο Μαουρίσιο, με την εμπειρία του στο κέντρο είναι «κλειδί» για τον ΠΑΟΚ, ενώ και ο Μπίσεσβαρ, βλέπετε πως σε πολλά παιχνίδια κάνει τη διαφορά και έχει την ικανότητα και την ποιότητα να «ξεκλειδώσει» άμυνες και να δώσει λύσεις. Θα επιμείνω όμως πως το σύνολο του ρόστερ είναι αυτό που κάνει τη διαφορά».

– Είστε από τους πρώτους που όταν ήσασταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ είχατε δώσει ευκαιρίες στον Ευθύμη Κουλούρη. Σήμερα, αυτός είναι ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Το περιμένατε;

«Τον Κουλούρη τον ξέρω από πολύ μικρή ηλικία. Είναι ποδοσφαιριστής που το γκολ το είχε πάντα εύκολο. Το μοναδικό πράγμα που του έλειπε ήταν η εμπιστοσύνη. Ο δανεισμός του στον Ατρόμητο, του έδωσε αυτοπεποίθηση, ελευθερία και χρόνο συμμετοχής και απλώς τώρα βλέπει όλη η Ελλάδα το ταλέντο του στο σκοράρισμα».

– Εκτός του Κουλούρη, ο ΠΑΟΚ διαθέτει μια πλειάδα ποδοσφαιριστών στο ρόστερ του που αγωνίζονται ως δανεικοί σε άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα οι Δεληγιαννίδης, Λάμπρου, Γιαννούλης, Χατζηισαϊας, Μυστακίδης ο Χαρίσης στο Βέλγιο, που όχι μόνο παίρνουν χρόνο συμμετοχής, αλλά είναι και πρωταγωνιστές. Πόσο εύκολο γι’ αυτούς είναι να επιστρέψουν στον ΠΑΟΚ και να διεκδικήσουν θέση στο ρόστερ του, με βάση το πως εξελίσσονται τα πράγματα και με το επίπεδο που συνεχώς ανεβαίνει στον σύλλογο;

«Η πόρτα του συλλόγου είναι ανοικτή για όλους. Σε μια ομάδα, πάντα υπάρχουν ή προκύπτουν ανάγκες. Το θετικό για όλους είναι πως είναι σημαντικοί για τις ομάδες τους. Εμείς τους παρακολουθούμε όλους, γνωρίζουμε την εξέλιξη που έχουν και αυτό ακριβώς είναι ένας επιπλέον λόγος σε αυτό που ανέφερα πως ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα».

– Ποιοι Έλληνες ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων σας έχουν κάνει εντύπωση την φετινή χρονιά;

«Μου αρέσει πολύ το γεγονός πως όλο και περισσότερες ομάδες δίνουν ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν αρκετοί που έχουν πολύ ταλέντο και αυτό είναι μόνο προς όφελος του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι Χατζηγιοβάννης και ο Μπουζούκης είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, που βέβαια ήταν και τυχεροί, αφού οι καταστάσεις στον Παναθηναϊκό οδήγησαν τον σύλλογο σε αυτό το πρότζεκτ των πολλών Ελλήνων νεαρών ποδοσφαιριστών και έτσι παίρνουν ευκαιρίες και χρόνο να αποδείξουν την αξία και το πλούσιο ταλέντο τους».

«Ο Αναστασιάδης ήταν η καλύτερη επιλογή»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης αποτέλεσε μέλος της «Χρυσής φουρνιάς» της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το Euro 2004 και από την συζήτησή μας δεν θα μπορούσε να λείπει το κεφάλαιο: «Εθνική ομάδα». Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, μίλησε για τα οφέλη της πρόσληψης του Αγγελου Αναστασιάδη, το «φρεσκάρισμα» των προσώπων, αλλά και τον αυτονόητο στόχο της πρόκρισης στο Euro toy 2020.

– Κεφάλαιο Εθνική Ελλάδος: Αγγελος Αναστασιάδης. Πιστεύεται είναι η ενδεδειγμένη επιλογή για να επιστρέψει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξανά στον δρόμο των επιτυχιών;

«Για μένα ήταν η κατάλληλη επιλογή και μακάρι να τα καταφέρει. Ελπίζω να μπορέσει να πείσει τους παίκτες ότι το πιο σημαντικό γι’ αυτούς είναι να αποδίδουν τα μέγιστα για την Εθνική, κάτι που ήταν και το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό απουσιάζουμε σταθερά από τις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων. Έχει την ικανότητα, την εμπειρία και ελπίζω βάσιμα θα αλλάξουν πράγματα με αυτόν στον πάγκο».

– Από τις πρώτες κλήσεις φάνηκε πως υπάρχει η διάθεση για αλλαγές. Για να δοθούν ευκαιρίες σε παίκτες που δεν δύσκολα βρίσκονταν στις κλήσεις των προηγούμενων τεχνικών. Αυτό είναι κάτι που προσφέρει κίνητρο; Ενδεχομένως και η ενδεδειγμένη λύση για να επιστρέψουμε ξανά δυναμικά στο προσκήνιο;

«Όταν επιχειρούνται αλλαγές σε πρόσωπα, φιλοσοφία, χρειάζεται χρόνος για να αφομοιωθούν αυτές. Δυστυχώς χρόνος δεν υπάρχει στην παρούσα φάση και το ξεκαθάρισε αυτό και ο κ. Αναστασιάδης. Η Εθνική πρέπει να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο και ο όμιλος της είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το κάνει αυτό. Εύχομαι να τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ