Παναθηναϊκός: Οι 12+2 που θα κρίνουν όλο τον σχεδιασμό

Παναθηναϊκός: Οι 12+2 που θα κρίνουν όλο τον σχεδιασμό

Ο Νταμπίζας και ο Δώνης θα έχουν πολύ έργο στο τέλος της σεζόν για να δημιουργήσουν τον Παναθηναϊκό που έχουν στο μυαλό τους.

Ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι ένα πρότζεκτ, το οποίο έχει πάρει τον δρόμο του.

Στη μέση της σεζόν δεν θα διαταραχθεί. Έχει αποκτηθεί, μάλιστα, ο Πάνος Αρμενάκας και υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθει και ο 19χρονος τερματοφύλακας Μάριος Σιαμπάνης. Το «τριφύλλι», λοιπόν, θα πορευθεί έως τη λήξη της περιόδου, όπως είναι.

Με στόχο να πετύχει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και να φτάσει έως το τέλος στον θεσμό του κυπέλλου. Παράλληλα με τους ειδικούς στόχους, σκοπός των Νταμπίζα, Δώνη είναι να εξελιχθούν οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει τώρα η ομάδα.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι προς τη λήξη του πρωταθλήματος θα γίνει με τον 49χρονο προπονητή η αξιολόγηση του ρόστερ, προκειμένου να αποφασίσουν με ποιους θα πορευθούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπου φυσικά θα υπάρχει στόχος να γίνει ένα βήμα ή αρκετά βήματα παραπάνω. Η δουλειά που περιμένει, πάντως το καλοκαίρι τα δύο στελέχη του Παναθηναϊκού είναι αρκετή.

Μία ντουζίνα ποδοσφαιριστών θα μπει το καλοκαίρι στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με κάποιους είναι δεδομένο ότι ο Νταμπίζας θα βιαστεί για να κλείσει την παραμονή τους για περισσότερα χρόνια και δεν θα αφήσει να φτάσουν στο σημείο που θα μπορούν να υπογράψουν νόμιμα σε άλλη ομάδα, έξι μήνες πριν τη λήξη της συνεργασίας.

Το καλοκαίρι οι παίκτες που θα μπουν στον τελευταίο χρόνο δέσμευσης με τον Παναθηναϊκό (μένουν ελεύθεροι τον Ιούνιο του 2020) είναι οι Ινσούα, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Διούδης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Δώνης,Τζανδάρης, Στάικος, Άλτμαν, Μουνιέ, Οικονόμου.

Οι επτά πρώτοι στην δωδεκάδα που αναφέραμε είναι βασικά στελέχη μέχρι στιγμής. Ειδικά οι Έλληνες αυτής της επτάδας με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι αποτελούν πρόθεση να στελεχώσουν τον κορμό για πολλά χρόνια. Για τους υπόλοιπους πραγματικά θα γίνει μία αξιολόγηση στο τέλος της περιόδου. Κανείς δεν είναι βασικός και οι Μουνιέ, Άλτμαν δεν έχουν προσφέρει καθόλου για τους γνωστούς λόγους.

Πέρα απ’ αυτή τη ντουζίνα παικτών, υπάρχουν ακόμα δύο σημαντικά στελέχη που θα παίξουν ρόλο το καλοκαίρι στον σχεδιασμό. Ο ένας είναι ο Κάτσε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρήτρα, την οποία να δώσει ο Παναθηναϊκός και να τον κάνει δικό του, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί σε σίριαλ. Θα γίνουν διαπραγματεύσεις, θα μετρήσει η επιθυμία του παίκτη, αλλά η λογική σ’ αυτές τις περιπτώσεις λέει ότι δεν θα έχουμε σύντομα εξέλιξη. Ο ΠΑΟΚ στον οποίο ανήκει ο παίκτης, μπορεί να περιμένει να έρθει μία πρόταση και να μην βιάζεται, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που θα θέλει να γνωρίζει τις ανάγκες του.

Υπάρχει επίσης ο Κουλιμπαλί, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι. Δεν στεκόμαστε στον Κολοβέτσιο, διότι μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα με την παραμονή του. Ο Αφρικανός υπολογίζεται για δεξί μπακ και στόπερ και γίνεται αντιληπτό ότι η εξέλιξη στη δική του περίπτωση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση για τις ανάγκες του ρόστερ. Αυτοί οι 12+2 παίκτες, λοιπόν, είναι καθοριστικοί για τη δημιουργία που έχουν στο μυαλό τους οι Νταμπίζας, Δώνης.

Εννοείται, ότι κι άλλοι παίκτες θα καθορίσουν τις προτεραιότητες της ομάδας. Κυρίως αυτοί που είναι αναπληρωματικοί. Παίκτες όπως οι Βέργος, Παντελάκης, οι οποίοι δεν έχουν παίξει πολύ και πρέπει να εξελιχθούν και να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν στην ομάδα, αλλά και ο νεαρός Σέχου επίσης μπορεί να είναι καθοριστικοί. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασιστεί ότι ο Βέργος έχει χάσει έδαφος και δεν μπορεί να βοηθήσει. Θα ανέβει ο Σέχου στην ιεραρχία; Αυτός είναι ο στόχος, αλλά είναι δεδομένο ότι αυτό θα συμβεί;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ