Ο Δήμος Χανίων τιμάει τον Γιάννη Δαμανάκη

Ο Δήμος Χανίων τιμάει τον Γιάννη Δαμανάκη

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ θα τιμηθεί στις 9/1 σε ειδική εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Γιάννη Δαμανάκη, θα τιμήσει ο Δήμος Χανίων.

Αυτό θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 17:00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Εκεί έχουν προσκληθεί ο νυν προπονητής της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου, Άγγελος Αναστασιάδης (με τον οποίο ο Δαμανάκης έπαιξε μαζί στον ΠΑΟΚ), καθώς και ο Χρήστος Τερζανίδης (ήταν επίσης μαζί στον Δικέφαλο) και ο παλαίμαχος άσος Ηλίας (Μάικ) Γαλάκος.

Ο Γιάννης Δαμανάκης είναι ο μοναδικός Χανιώτης ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα των ανδρών, ξεκινώντας την καριέρα του το 1970 από τον ΑΟ Χανίων.

Το 1976 μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε έως το 1985, όταν κατέκτησε και το πρωτάθλημα με τον Δικέφαλο.

Στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 242 αγώνες πρωταθλήματος (είχε και 18 γκολ), 53 ματς Κυπέλλου (10 γκολ) και 16 στην Ευρώπη (1 γκολ). Συνολικά είχε 311 παιχνίδια στον Δικέφαλο και 29 γκολ.

Με την εθνική ομάδα αγωνίστηκε 24 φορές, σκοράροντας 1 γκολ. Ήταν μέλος της ομάδας, που έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (τότε Κύπελλο Εθνών) του 1980 στην Ιταλία, κάτι που αποτελεί ιστορικό γεγονός, αφού επρόκειτο για την πρώτη παρουσία της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου σε διεθνή διοργάνωση (Μουντιάλ ή EURO).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ