Ξάνθη – ΠΑΟΚ 0-3

Ξάνθη – ΠΑΟΚ 0-3

Πάρτι πρώτου διπλού στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, πήρε «αεράτα» και εύκολα τη νίκη στην Ξάνθη (0-3), και επιστρέφει ήρεμος στη Θεσσαλονίκη. «Αγιος Βασίλης» ο Ζίβκοβιτς με τραγικά λάθη στο ματς.

Μη γυρίσετε από την Ξάνθη αν δεν κερδίσετε ανέφερε η σκληρή και δεικτική ανακοίνωση των οπαδών του ΠΑΟΚ πριν από το ματς στα Πηγάδια. Ματς που ήταν δεδομένο πως θα έκρινε πολλά για όλους, με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να είναι πρώτος στο «κάδρο».

Ο ΠΑΟΚ όμως γυρνάει κανονικά στη βάση του, θριαμβευτής με το 3-0 στα Πηγάδια όπου βρήκε αυτό που έψαχνε ανεπιτυχώς από την αρχή της σεζόν. Το πρώτο διπλό που πρωτίστως του δίνει την ηρεμία που χρειάζεται και βαθμολογικά τον βάζει έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, περιμένοντας το ματς του Ολυμπιακού και το αυριανό της ΑΕΚ.

Το διπλό αυτό κυρίως του αποτινάσει την μεγάλη πίεση που του έδινε η προσδοκία να δείξει πως μπορεί και μακριά από την Τούμπα, πηγαίνοντας πλέον στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟ, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Στα καθαρά αγωνιστικά του ματς στα Πηγάδια, ο ΠΑΟΚ από το πρώτο λεπτό έδειξε πως θέλει περισσότερο τη νίκη, πίεσε την Ξάνθη, βρήκε από αυτογκολ και απανωτά λάθη το πρώτο γκολ στο 25΄, «χτύπησε» στο 33΄για δεύτερη φορά με τον Μακ και όλα έγιναν πολύ γρήγορα εύκολα. Την ίδια στιγμή η Ξάνθη που είχε ως αδύναμο κρίκο το ματς τον Ζίβκοβιτς απλά παρακολουθούσε έχοντας ως μοναδική αντίδραση το δοκάρι απο το σουτ του Μεχία στο πρώτο ημίχρονο.

Η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ με τον Βιερίνια και τον Μακ ήταν καταλυτική στην επικράτηση των φιλοξενούμενων, με τον τραυματισμό του Ελ Καντουρί, εν τέλει να μην επηρεάζει στο ελάχιστο τα πλάνα του Λουτσέσκου που απόψε το βράδυ θα κοιμηθεί πολύ πιο ήσυχος. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ το «καθάρισε» μια και καλή με τον Κρέσπο στο 62΄(3-0) ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο στην Ξάνθη.

Το κλειδί: Και στην Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε αλλά δεν κέρδισε. Στην Ξάνθη όμως δεν προηγήθηκε απλά αλλά έκανε αυτό που οφείλουν να κάνουν οι ομάδες που θέλουν να διεκδικούν τον τίτλο. «Καθάρισε» το ματς με συνοπτικές διαδικασίες με το 2-0 στο 33΄.

Το 10αρι: Η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική με πρώτο και καλύτερο τον Βιειρίνια. Πολύ δουλειά και από τον Μακ που μπήκε νωρίς εξαιτίας του τραυματισμού του Ελ Καντουρί, αλλά και από τους Λημνιό και Πέλκα.

Στον πάγκο: Ο Ζίβκοβιτς κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ όμως ήταν ο αδύναμος κρίκος. Και όταν πρόκειται για τον τερματοφύλακα γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο κακό κάνει αυτό στην ομάδα του. Κακή έξοδος στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, «πνίξιμο» στο τρίτο.

Γιατί κόουτς: Ο Λουτσέσκου έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και είδε την ομάδα του να αποδίδει την κατάλληλη στιγμή όπως ήθελε. Τελικά η αποχώρηση του Ελ Καντουρί τον… βοήθησε από τη στιγμή που ο Μακ που μπήκε ήταν πολύ καλός. Ο Ράσταβατς από την άλλη διάβασε λάθος το ματς, έδωσε πολύ χώρο και μπάλα στον αντίπαλο και τον είδε να τον κλείνει και τον «πνίγει» από την αρχή έως το τέλος.

ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟΚ 0-3
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-2

Γήπεδο: Πηγάδια
Διαιτητής: Σκούλας
Βοηθοί: Απτόσογλου, Μπούξμπαουμ
Γκολ: 25΄ Ντε Λούκας (αυτογκόλ), 33΄Μακ, 62΄Κρέσπο
Κίτρινες κάρτες: 56΄ Λημνιός, 67΄Μπαξεβανίδης, 87΄Σβαρνάς

Ξάνθη: (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (Μελιόπουλος), Λούσερο (77΄Φασίδης), Σιλά, Μεχία, Σβάρνας, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Κίκε (55΄Ορφανίδης)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μάτος, Ελ Καντουρί (12΄Μακ), Κρέσπο, Τσίμιροτ, Λημνιός, Κουλούρης, Πέλκας, Κάνιας (74΄Μαουρίσιο), Βιεϊρίνια (70΄Μαλεζάς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ