Τα τελειώματα του Σολδάνο

Τα τελειώματα του Σολδάνο

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν μια πρώτη γεύση για τις «εκτελεστικές» ικανότητες του Φράνκο Σολδάνο.

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα πάνω του. Όχι άδικα. Καθώς αποκτήθηκε μετά από μάχη και πολλές «περιπέτειες». Ενώ ήρθε στην Ελλάδα με τη «στάμπα» του παίκτη που θα προσφέρει εκτελεστικές λύσεις που έχουν ανάγκη οι Ερυθρόλευκοι. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, ο Φράνκο Σολδάνο είναι το πρόσωπο των ημερών στο Μεγάλο Λιμάνι. Με όλους να αναμένουν να ανταποκριθεί.

Ο Αργεντινός σέντερ φορ, λοιπόν, είναι στο κέντρο της προσοχής. Αλλά δείχνει να μην έχει πρόβλημα στη διαχείριση αυτής της ιδιότυπης για τον ίδιο κατάστασης. Δείχνει να έχει πλήρη επίγνωση των απαιτήσεων, των προσδοκιών και των «πρέπει», αλλά αυτό που τον απασχολεί είναι το ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο. Καθώς βλέπει τον Ολυμπιακό ως ευκαιρία ζωής. Ως τη μεγάλη του στιγμή, να δείξει τι μπορεί να κάνει και να ξεκινήσει την πορεία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Πέραν του τμήματος σκάουτινγκ, που έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορεί να κάνει ο Σολδάνο, οι υπόλοιποι τώρα αρχίζουν να μαθαίνουν τον Αργεντινό. Και όσο περνάει ο καιρός και ο ίδιος «λύνεται» στις προπονήσεις, τόσο θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για την αξία του. Ωστόσο ήδη στην πρώτη του «γεμάτη» προπόνηση, έδειξε κάποια από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, συνεχίζοντας τα… εντατικά μαθήματα σκοραρίσματος στους ποδοσφαιριστές του, τους χώρισε σε δύο γκρουπ. Οι αμυντικοί και οι αμυντικοί συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο αφορούσε αμυντική τακτική και γενικώς τη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας, ενώ οι μέσοι και οι επιθετικοί επιδόθηκαν σε ατελείωτα τελειώματα. Τελειώματα από κάθε θέση, με κάθε τρόπο, με σουτ, με κεφαλιές, με πίεση, χωρίς πίεση.

Ο Σολδάνο, λοιπόν, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο πρόγραμμα. Καθώς όλοι περίμεναν να δουν τι ψάρια πιάνει. Περίμεναν να δουν την επαφή του με τα δίχτυα, τον τρόπο που πλασάρει, που εκτελεί, που παίρνει κεφαλιές. Γενικώς περίμεναν να δείξει γιατί ο Ολυμπιακός επέλεξε να του εμπιστευθεί μία από τις θέσης της επίθεσής του και έκανε τόσο πολύ θόρυβο για να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Και όπως προκύπτει από το Ρέντη, τα είδαν. Διότι ο Αργεντινός φορ απέδειξε ότι, αν μη τι άλλο, ξέρει να σκοράρει. Ξέρει να τελειώνει σωστά τις φάσεις. Και αυτό είναι το ζητούμενο για τους Ερυθρόλευκους. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μαρτίνς ασχολούνταν διαρκώς μαζί του, δείχνοντας μεγάλη ικανοποίηση για αυτά που έβλεπε από τον νέο ποδοσφαιριστή του. Είπαμε, άλλωστε, ότι πρόκειται για ένα στοίχημα της ομάδας και του ιδίου, να μπορέσει να εντάξει άμεσα τον Σολδάνο στην ομάδα και να πάρει από αυτόν όσα μπορεί να προσφέρει. Και κυρίως πολλά γκολ…

Είναι σαφές ότι με 2-3 προπονήσεις δεν γίνεται να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Σολδάνο δείχνει να έχει έρθει με πλήρη συνείδηση σχετικά με το τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τον χώρο και τον χρόνο του στο rotation του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ