Ο αθλητικός Καζαμίας του 2019

Ο αθλητικός Καζαμίας του 2019

Μετά το σουτ – τηλεφώνημα, to10.gr σας δείχνει από την κλειδαρότρυπα το 2019 και σας προσφέρει τον Καζαμία – τηλεγράφημα!

Κάποτε οι “Καζαμίες” ήταν το παραδοσιακό εύθυμο ανάγνωσμα της νέας χρονιάς.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως, το τραγικό είναι ότι τα περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε χαριτολογώντας θα μπορούσαν να έχουν συμβεί στην πραγματικότητα.

Ωστόσο τηρώντας την παράδοση και με τις καλύτερες ευχές μας για μια πραγματικά καλή χρονιά σας προσφέρουμε σε… αποκλειστικότητα τον αθλητικό Καζαμία του 2019.

Ιανουάριος: Ανήμερα των Θεοφανίων ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Αγγελος Αναστασιάδης βάζει τέλος στο πολύμηνο σίριαλ της έδρας που θα χρησιμοποιεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ρίχνει στο τραπέζι τη λύση του Αγίου Ορους και εξασφαλίζει χορηγία από τον Εφραίμ για την κατασκευή νέου γηπέδου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο Μουντιάλ 2030. Εχει τις ευλογίες και του Βλαντιμίρ Πούτιν. Διαδήλωση στην ΕΠΟ από φεμινιστικά κινήματα, καθώς είναι γνωστό ότι απαγορεύεται η πρόσβαση σε γυναίκες. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην ΕΠΟ της εξυγίανσης από την ομοσπονδία του Ιράν.

Φεβρουάριος: Οι Ελληνες διαιτητές συνεχίζουν την αποχή τους και για να επανέλθουν καταθέτουν τη ριζοσπαστική πρόταση να σφυρίζουν αυτοί τα ντέρμπι και οι ξένοι τα βαρετά ματς που συγκεντρώνουν λιγότερους από 500 θεατές. Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση χούλιγκαν της Λάρισας και σε σπάνια ραδιοφωνική του συνέντευξη καταγγέλλει τη διοίκηση της ΑΕΛ. Λίγα λεπτά αργότερα κάνει παρέμβαση απαντώντας στον εαυτό του ως μεγαλομέτοχος. Βροχή τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στα γραφεία της ΠΑΕ, ξεχωρίζει αυτό από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Μάρτιος: Την ώρα που τα “μωρά” του Γιώργου Δώνη ζητούν αναβολή της αγωνιστικής δράσης για να πάνε πενταήμερη και ο Βασίλης Κωνσταντίνου μάχεται για το δίκαιο του αιτήματος στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, ο Γιάννης Αλαφούζος αποκαλύπτει το ενδιαφέρον για αγορά της ομάδας από επιφανή επιχειρηματία της Ζιμπάμπουε. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Απρίλιος: Ο Θανάσης Αντεντοκούμπο ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσει την προσπάθεια του αδερφού του Γιάννη στους τελικούς του ΝΒΑ. Μαζί του προσκεκλημένος της οικογένειας ταξιδεύει και ο Τάκης Τσουκαλάς. Το αίτημά του να φοράει φανέλα με κόκκινο ελάφι αντί πράσινου των Μιλγουόκι Μπακς έγινε δεκτό. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο ΝΒΑ από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Μάιος: Ο ΠΑΟΚ κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ωστόσο τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης έχασαν την είδηση και ασχολούνται με μεταγραφικά σίριαλ. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη που αναφέρει ότι “ΠΑΟΚ και Λίβερπουλ ως πρωταθλητές μου θύμισαν τα νιάτα μου”. Εγκρίνεται η κάρτα υγείας και όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν επιζήσει, παίρνουν το πολυπόθητο χαρτί ότι ήταν υγιείς τους προηγούμενους μήνες! Συγχαρητήριο τηλεγράφημα φτάνει στα γραφεία της ΕΠΟ από τους γιατρούς χωρίς σύνορα!

Ιούνιος: Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ανακοινώνει την απόφασή της για το πότε θα διεξαχθεί η 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Πακέτο βγαίνει και η απόφαση για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, σύμφωνα με την οποία ο διεθνής επιθετικός επιστρέφει στην ΑΕΚ, η οποία όμως θα πρέπει να πληρώσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή που είχε στον Ολυμπιακό. Εξαλλος ο “Τίγρης”, παρά τη δικαίωση της ΑΕΚ, προσφεύγει κατά της απόφασης, ζητώντας να πληρωθούν τα δικαστικά έξοδα από τον Ολυμπιακό. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην ΕΠΟ από το υπουργείο δικαιοσύνης της Τουρκίας για ταχύτητα και την αμερόληπτη κρίση των δικαστών.

Ιούλιος: Το 2018 η “εξυγίανση” έφερε ξένους διαιτητάς μετά από 40 χρόνια σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Το 2019 το ελληνικό ποδόσφαιρο απογειώνεται. Ο τελικός γίνεται όπως παλιά στα τέλη Ιουλίου, εποχή κατά την οποία έχουν ξεκινήσει ήδη τα περισσότερα πρωταθλήματα. Η καινοτομία που εισάγει η ΕΠΟ της εξυγίανσης για το 2019, είναι ότι αντί για ξένο διαιτητή στην Ελλάδα, τον τελικό θα διευθύνει Ελληνας ρέφερι στο εξωτερικό! Ως γήπεδο του τελικού επιλέγεται το “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” της Μαδρίτης και ανάμεσα στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που δέχεται η ΕΠΟ ξεχωρίζουν αυτά από Μπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ και την συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής (CONCACAF).

Αύγουστος: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης του ελληνικού ποδοσφαίρου επιστρέφει καβάλα στ’ άλογο. Ο δικαιωμένος από την ΕΠΟ της εξυγίανσης Αχιλλέας Μπέος έξι χρόνια μετά τη φυλάκισή του στο Ναύπλιο σαν τον Κολοκοτρώνη, είναι και πάλι στη Σούπερ Λίγκα. Η παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων του Βόλου γίνεται στο Μακεδονία Παλάς. “Περνούσα απ’ έξω, το είδα ωραίο, ρώτησα αν μπορούν να μου νοικιάσουν μια αίθουσα και είπα να μπω να πιω κι έναν καφέ” δήλωσε ο πολυπράγμων παράγοντας – δήμαρχος, ενώ αναφερόμενος στις δικαστικές υποθέσεις που εξακολουθούν να τον βασανίζουν πρόσθεσε ότι “σ’ αυτή τη χώρα έβαλαν φυλακή τον Κολοκοτρώνη, εγώ θα τη γλίτωνα;” Ο σαφώς πιο έμπειρος από ποτέ Αχιλλέας επιδείκνυε στις τηλεοπτικές κάμερες το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έλαβε από τον… Δήμο Βόλου!

Σεπτέμβριος: Η ΕΠΟ παραλαμβάνει από τη Σούπερ Λίγκα την αναθεωρημένη προκήρυξη του προηγούμενου πρωταθλήματος που δεν προβλέπει μπαράζ! Ετσι έπειτα από δύο αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα 2, ο Λεβαδειακός που είχε ηττηθεί από τον… ιστορικό Καραϊσκάκη Αρτας στο μπαράζ παραμονής, επιστρέφει – σα να μην έφυγε ποτέ – στη μεγάλη κατηγορία. Δικαιώνονται οι πιλότοι της Aegean που ταξιδεύουν με κασκόλ της ομάδας από τη Βοιωτία “γιατί δεν πέφτει ποτέ”. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην ΕΠΟ από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Οκτώβριος:  Η νέα υφυπουργός Αθλητισμού Αννα Καραμανλή με ένα σούπερ τοσοδούλι μίνι ανακοινώνει τη νέα αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων με την εισαγωγή της κατηγορίας Σούπερ Λίγκα 1,5… Η’ Σούπερ Λίγκα 1 και 1/2. Η’ Super League ver. 2.6 για τους λάτρεις των νέων τεχνολογιών. Σύμφωνα με το ριζοσπαστικό σχέδιο που θα εκτοξεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, η νέα κατηγορία θα μπει “σφήνα” ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα 1 και τη Σούπερ Λίγκα 2 προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα των ομάδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία “παζαρεύει” ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος ως γνωστό επιβιώνει με όλες τις κυβερνήσεις. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα από την UEFA για την εφευρετικότητα στην κατανομή των κατηγοριών και ανοιχτή πρόσκληση στη Νυών της Ελβετίας για ανταλλαγή ιδεών ενόψει των νέων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Νοέμβριος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού εξάντλησε την τετραετία και τους Ελληνες πολίτες γνώρισε συντριβή στις εκλογές. Το ίδιο και ο Γιώργος Βασιλειάδης που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει βουλευτική έδρα. Ωστόσο ο ακάματος δικηγόρος και πολιτευτής προσλαμβάνεται ως νομικός σύμβουλος στη Σούπερ Λίγκα! Ωστόσο αναλαμβάνει προϊστάμενος του τμήματος μάρκετινγκ, χορηγιών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο δίδυμο με τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Γκαγκάτση. Κατακεραυνώνει τη Σούπερ Λίγκα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον συνεταιρισμό για “πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου”, ενώ συγχαρητήρια τηλεγραφήματα φτάνουν από την πρόεδρο της επιτροπής ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, τον Μανόλη Πετσίτη, τον Γιάννη Κομπότη και την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Δεκέμβριος: Για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να προκριθεί αφήνοντας εκτός θεσμού τη Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο που λίγους μήνες νωρίτερα είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Δικέφαλος ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις με τον ξεχασμένο Λεβέκ και προκρίνεται στους “16”. Εκτός από τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που έφτασαν στα γραφεία της Μικράς Ασίας από τους υπόλοιπους 15 που συνεχίζουν στη διοργάνωση, τηλεγραφήματα έστειλαν και η Εστερσουντ με τη Βίντι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ