Εκδικάστηκε στο Διαιτητικό η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά Λάζαρου

Εκδικάστηκε στο Διαιτητικό η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά Λάζαρου

Από τη νέα εβδομάδα αναμένεται η απόφαση, καθώς οι εμπλεκόμενες πλευρές θα καταθέσουν υπομνήματα.

Μετά από αρκετό καιρό, εκδικάστηκε την Τρίτη (8/1) η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Και αντιστοίχως η προσφυγή των ερυθρόλευκων κατά της Ένωσης.

Από την πλευρά του το Δικαστήριο έδωσε στις εμπλεκόμενες πλευρές διήμερη προθεσμία, προκειμένου να προσκομίσουν υπομνήματα. Ετσι η τελεσίδικη απόφαση αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα.

Η ΑΕΚ ζητάει την τιμωρία του παίκτη αλλά και του Ολυμπιακού και επιπλέον αποζημίωση. Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες ζητούν την τιμωρία των κιτρινόμαυρων.

Την Ενωση εκπροσώπησε η νομικός Ελλη Ρίζουν ενώ τους Ολυμπιακό και Χριστοδουλόπουλο εκπροσώπησαν οι Λίνα και Ασπα Σουλούκου, Γιάννης Χατζησαββάογλου και Δημήτρης Καρπετόπουλος,, αλλά και ο ΠΣΑΠ. Συγκεκριμένα ο  Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έκανε πρόσθετη παρέμβαση.

Πάνω-κάτω οι αντιμαχόμενες πλευρές υποστήριξαν τις ίδιες θέσεις όπως και στην πρώτη εκδίκαση. Συγκεκριμένα η κα Ρίζου είπε μεταξύ άλλων ότι «…ο ποδοσφαιριστής αποδέχτηκε πανηγυρικά το δεύτερο συμβόλαιο αλλά δεν μπορεί να το αναγνωρίζει εκεί που τον βολεύει και να μην το αναγνωρίζει εκεί που δεν τον βολεύει.

Η διάταξη λέει “αν ο ποδοσφαιριστής υπογράψει δύο συμβόλαια». Δεν λέει πουθενά να έχουν κατατεθεί δύο συμβόλαια. Η γραμματική ερμηνεία είναι σαφής. Ο ποδοσφαιριστής είπε ότι υπέγραψε γιατί ήξερε πως ήταν άκυρο το συμβόλαιο. Και εδώ φαίνεται ο δόλος του».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Χατζησαββάογλου τόνισε πως το συμβόλαιο της ΑΕΚ με τον Λάζαρο δεν είναι ουσιαστικά συμβόλαιο. Είναι «…στην καλύτερη περίπτωση μια πρόταση για σύναψη σύμβασης, δεν είναι συμβόλαιο. Είναι αδιανόητο οι ΠΑΕ να κρατάνε στα συρτάρια τους τέτοια έγγραφα και να τα εμφανίζουν όποτε θέλουν.

Σε όλα τα συμβόλαια η ΑΕΚ βάζει το +1 και έχει το θράσος να το επικοινωνεί και προς τα έξω. Διαφημίζει μια παράνομη και ανήθικη πρακτική και θέλει από εσάς να την δώσετε νομιμοποίηση».

Επιπλέον η Άσπα Σουλούκου έκανε λόγο για δημιουργία εντυπώσεων από πλευράς ΑΕΚ χαρακτηρίζοντας το «ψευδοσυμβόλαιο» Μάλιστα πρόσθεσε ότι ουδέποτε η Ένωση ενημέρωσε τον παίκτη ότι από 1/7/2018 δεν είναι ελεύθερος.

Από τη μεριά της η Λίνα Σουλούκου υποστήριξε πως «…η ΑΕΚ δεν κατέθεσε κανένα συμβόλαιο την 1η Ιουλίου 2018 και στις 3/7 κατέθεσε την προσφυγή. Μέχρι τότε και από τις 10 Μαΐου, το μοναδικό συμβόλαιο του παίκτη είναι αυτό με τον Ολυμπιακό. Και είναι οξύμωρο να επιρρίπτει δόλο η ΑΕΚ στον ποδοσφαιριστή, όταν η ίδια τον ανάγκασε να υπογράψει μια σύμβαση».

Ο Δημήτρης Καρπετόπουλος τέλος υποστήριξε προσφυγή της ΑΕΚ πρέπει να απορριφθεί στο σύνολό της, καθότι δεν υφίσταται νομικό έρεισμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ