Στην εθνική οδό του «πρέπει» και του τίτλου, ο Ολυμπιακός

Στην εθνική οδό του «πρέπει» και του τίτλου, ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός βγαίνει στην εθνική οδό και το Ερυθρόλευκο road movie του Γενάρη θα αποδείξει αν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα μπει στο κόλπο της κατάκτησης του πρωταθλήματος

Από τις αρχές Μάρτη (11/3) και εκείνο το ξεγυρισμένο 4-0 επί του Πλατανιά στα Περιβόλια. Δέκα μήνες μακριά. Μια εντεκάδα με Προτό, Μποτία, Ρομαό, Μαρτίνς, Μάριν, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ. Μοιάζει μια… αιωνιότητα μακριά. Είναι όμως μόνο η απόσταση από την τελευταία Σούπερ Λιγκ νίκη του Ολυμπιακού στην «επαρχία». Σε εκείνη την καθοριστική ειδική διαδρομή που όσο και αν δεν τις φαίνεται παίζει πάντα καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Υπάρχει «μάχη» κορυφής; Μπορούν οι Πειραιώτες να απειλήσουν τον ΠΑΟΚ του +8; Θα αντέξει το «σχοινί» του Γενάρη για είναι ο Φλεβάρης των ντέρμπι όσο σπουδαίος φαντάζει από μακριά; Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που για την ομάδα του Μαρτίνς η απάντηση είναι… ο χάρτης. Η εθνική οδός. Αύριο στη Λιβαδειά κόντρα σε έναν αντίπαλο που μάχεται για τη σωτηρία του. Το Σάββατο στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ. Μετά στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Από αύριο ως τις 27 του Γενάρη. Ένα παράξενο ποδοσφαιρικό road movie με σενάριο ακαθόριστο.

Πέρσι σε αυτή την τρόικα αγώνων μάζεψε δύο βαθμούς και έχασε επτά. Φέτος αν δεν πάρει και τους εννέα μοιάζει απίθανο να διατηρήσει τις πιθανότητες του για… ολική επαναφορά. Έστω και αν είναι αποδεκτό ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλο δικαίωμα στο λάθος. Σαν εκείνο που έκανε στην Κρήτη με τον ΟΦΗ (1-0) τον Οκτώβρη ή ακόμη και σαν αυτό που υποχρεώθηκε στην Ξάνθη (1-1) στο ματς που ο Ντανιέλ Ποντένσε αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Ούτε όσα έγραψε. Αυτό που είναι μπροστά μετρά. Το «πρέπει». Να… σκουπίσει όλους τους βαθμούς μέχρι να φτάσει στα ντέρμπι. Ο μοναδικός τρόπος να μαζέψει και την διαφορά από τον πρωτοπόρο. Ο μοναδικός τρόπος να στείλει στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ περισσότερο πίεση. Αύριο το ματς στην Τρίπολη για τον Δικέφαλο του Βορρά θα ξεκινήσει με παρονομαστή τι έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Λεβαδειακό. Αν οι Πειραιώτες έχουν μειώσει στους 5, προφανώς βάζουν και εκείνη την… πινελιά τους στο κάδρο της χιονισμένης πρωτεύουσας της Αρκαδίας. Το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ είναι μια κουβέντα που ξεκινά μετά το «τι έκανε ο Ολυμπιακός».

Και δεν είναι μόνο η 16η αγωνιστική. Ακόμη πιο ιδιαίτερη είναι η συνέχεια. Γιατί όσο ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στην εθνική οδό η ομάδα του Λουτσέσκου θα επιστρέψει σπίτι της για διαδοχικές εντός έδρας αναμετρήσεις. Μαζεμένα στη Τούμπα τα ματς με Πανιώνιο, ΟΦΗ και ΠΑΣ (εξ αναβολής). Αν οι Πειραιώτες λοιπόν δεν κάνουν τη δουλειά; Τότε μπορεί κάλλιστα ο Γενάρης αντί να τους φέρει πιο κοντά στην κορυφή, να τους απομακρύνει. Και αυτό είναι ένα σενάριο που προφανώς δεν θέλει κανείς να σκέφτεται στο μεγάλο λιμάνι.

Τα καλά νέα είναι πως ο Ολυμπιακός δούλεψε εξαιρετικά το κομμάτι του χειμερινού σχεδιασμού, και ουσιαστικά δεν χρειάζεται άλλη ενίσχυση (πέρα από μια πιθανή απόκτηση δεύτερου τερματοφύλακα). Τα άσχημα; Πως μόλις πέρασε μια διακοπή 25 ημερών που σαφώς και επηρέασε πολύ τον αγωνιστικό ρυθμό. Μια.. ζημία που την καταλαβαίνουν κυρίως εκείνες οι ομάδες που βάζουν τη μπάλα κάτω φιλοδοξώντας να παίξουν ποδόσφαιρο. Έχει τεράστια σημασία η… επιστροφή των Ερυθρόλευκων στην εικόνα του Δεκέμβρη να γίνει μια ώρα αρχύτερα. Ακόμη μεγαλύτερη όμως έχει να έρθουν νίκες. Σε αυτό το χρονικό σημείο είναι καλύτερα να νικάς και να… σκέφτεσαι την απόδοση σου, από το να παίζεις και να μην έρχονται τα αποτελέσματα που σου αξίζουν.

Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ
ΓΙΑ ΠΑΟΚ (38β) ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (30β)

16η     ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ

17η     ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

18η     ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

15η     ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΛ
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ