ΟΦΗ – Πανιώνιος 1-1

ΟΦΗ – Πανιώνιος 1-1

Ο ΟΦΗ βρέθηκε κοντά σε μια νίκη που την περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία, ωστόσο για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε πάρει. Αποδοκιμασίες στο φινάλε από τους οπαδούς των Κρητικών.

ΟΦΗ και Πανιώνιος δεν κατάφεραν να μπουν νικηφόρα στη νέα χρονιά, μένοντας στο 1-1 στο ματς του Γεντί Κουλέ για την 16η αγωνιστική. Οι Κρητικοί είχαν καλύτερο πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, προηγήθηκαν στο 27’  με τον Πλατέλλα, ωστόσο για μία ακόμη φορά πέταξαν την… καρδάρα με το γάλα.

Κι αυτό καθώς ο Καμαρά που πέρασε ως αλλαγή βρήκε δίχτυα στο 80’ για να σώσει την ομάδα του από την ήττα. Στους 12 βαθμούς ο ΟΦΗ μετά την έκτη του ισοπαλία, στους 19 ο Πανιώνιος μετά τη δική του τέταρτη.

Το τέλος του ματς βρήκε τον κόσμο των γηπεδούχων να γιουχάρει έντονα την ομάδα του βλέποντας οτι δεν μπορεί να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις…

Καλός ρυθμός, ανώτερος ο ΟΦΗ
Τόσο ο Νίκος Παπαδόπουλος όσο και ο Ακης Μάντζιος παρέταξαν τις ομάδες τους με 4-2-3-1. Οι μεν Κρητικοί είχαν στην κορυφή τον Βουό, οι δε Νεοσμυρνιώτες τον Ντουρμισάι.

Το πρώτο μέρος είχε αρκετά καλό ρυθμό  χωρίς όμως τις πολλές φάσεις.  Ο ΟΦΗ είχε πάντως ελαφρώς καλύτερη εικόνα, αλλά και την κατοχή της μπάλας γύρω στο 60-65%. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους Κρητικούς. Στο 8’ από ένα γύρισμα του Κουτσιανικούλη, ο Πλατέλλας σούταρε λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 20’ όταν μια κεφαλιά του Ντουρμισάι έφυγε λίγο αουτ.

Το κυανέρυθρο λάθος και το γκολ
Το σκορ άνοιξε επτά λεπτά αργότερα, δηλαδή στο 27’. Μετά από νέο γύρισμα του Κουτσιανικούλη (από αριστερά στο ύψος του πέναλτι), ο Σταυρόπουλος γλίστρησε, με τον Πλατέλλα να επωφελείται και να πλασάρει για το 1-0.

Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με διαφορά ενός γκολ, καθώς στο υπόλοιπο δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο με τους δύο αντιπάλους να επηρεάζονται και από το βαρύ λόγω της βροχόπτωσης γήπεδο.

Στο 55’ ο Μάντζιος πέρασε τον Σπιριντόνοβιτς καθώς έβλεπε ότι η ομάδα του δεν μπορεί να αντιδράσει. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, το υπόλοιπο απέκτησε μια άγρια ομορφιά, λόγω του εύθραυστου του αποτελέσματος.

Ο Πανιώνιος ήταν αναγκασμένος να βγει και να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης, κάτι το οποίο έκανε κυρίως με αντεπιθέσεις. Και η αλήθεια είναι οτι βελτιώθηκε στην κυκλοφορία και άρχισε να επιτίθεται πιο ορθολογικά.

Καμαρά και 1-1
Πάντως τις φάσεις τις είχε κυρίως ο ΟΦΗ. Στο 67’ η ομάδα του Παπαδόπουλου άγγιξε το γκολ όταν ο Βουό δεν κατάφερε να πιάσει… καλά το σουτ ενώ ήταν απέναντι από τον Κότνικ. Και στο 70’ ο Ντίνας έβγαλε αριστερά στην περιοχή για τον Βουό, αυτός προσπάθησε να γυρίσει παράλληλα για τον Πλατέλλα, με τη μπάλα να κοντράρει και ο Κότνικ να μπλοκάρει τη μπάλα.

Και αφού δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες του, ο ΟΦΗ το πλήρωσε. Στο 80’ ο Καμαρά που είχε περάσει στο ματς λίγο πριν, έκανε το 1-1 παγώνοντας τους γηπεδούχους. Από σέντρα του Παπαγεωργίου από δεξιά, η καρφωτή κεφαλιά του Καμαρά από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά είχαμε από μια μεγάλη φάση για κάθε ομάδα. Στο 82’ ο Βουό δεν μπόρεσε να εκτελέσει από καλή θέση όπως ήθελε, μετά και την παρέμβαση του Σιντί Αλί.

Και στο 90’ από το κόρνερ του Σπιριντόβιτς ο Ντομίνγκες ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το κλειδί: Σε ένα ματς με λίγες ευκαιρίες οι δύο ομάδες πλήρωσαν τα λάθη τους εκμεταλλευόμενες –από την άλλη- η μία τις ολιγωρίες της άλλης
Το «10άρι»: Ο Καμαρά που πέρασε στο ματς στο 72’ βρήκε δίχτυα οκτώ λεπτά αργότερα γλιτώνοντας τη ομάδα του από ήττα.
Στον πάγκο: Οι άμυνες που δεν απέφυγαν τις γκέλες
Γιατί κόοουτς;: Η αδυναμία του ΟΦΗ να κρατήσει αποτέλεσμα στην έδρα του για πολλοστή φορά, ενώ προηγείται

Γκολ: Πλατέλλας 27’, 80’ Καμαρά
Κίτρινες: 22’ Κουτσιανικούλης, 22’ Παπάζογλουμ 55΄Πλατέλλας, 63’ Γιαννούλης – 29’ Οικονομίδης, 69’ Ντομίνγκες
Κόκκινες:
Διαιτητής: Γ. Κομίνης

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Παπάζογλου (83’Πάρσον), Ποτουρίδης, Γιαννούλης (74’ Κοροβέσης), Μιχόγεβιτς, Πλατέλλας, Ντίνας (74’ Κυριακίδης), Μπράουν, Κουτσιανικούλης, Βουό.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάντζιος): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιντί Αλί (85’ Μακρύλλος), Οικονομίδης, Τσιλούλης (72’ Καμαρά), Κότσιτς (55’ Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ