Το νέο ταρακούνημα του Μαρτίνς και οι 8/11

Το νέο ταρακούνημα του Μαρτίνς και οι 8/11

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στους παίκτες του για το «πρέπει» της νίκης στη Λιβαδειά (και παντού). Ποιοι είναι οι 8 «σίγουροι» της 11άδας, ποιοι διεκδικούν τις 3 θέσεις και τι έχει ο Καμαρά.

Το πρωτάθλημα ξεκινάει πάλι για τον Ολυμπιακό. Η έξοδος στη Λιβαδειά δεν φαντάζει, είναι δύσκολη. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά στο Μεγάλο Λιμάνι. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να παίρνει τα μέτρα του, ώστε οι ποδοσφαιριστές του να μην εμφανίσουν τίποτε που να θυμίζει… Ξάνθη. Δείχνοντας ότι δεν θεωρεί τίποτε δεδομένο και δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Αλλωστε το μόνο «δεδομένο» για τον Ολυμπιακό, είναι ότι όλα τα παιχνίδια του είναι «πόλεμος». Ενώ στην «τύχη», καλό θα είναι να μην αναφερθούμε καν. Μια μικρή υπενθύμιση του τι έχει συμβεί φέτος στους Ερυθρόλευκους και πόσες φορές τους έχει γυρίσει την πλάτη, είναι ικανή να αναδείξει την τραγική σχέση καλοτυχίας-Ολυμπιακού…

Η εικόνα του αγώνα με την Ξάνθη ήταν ένα μικρό «δώρο» για τον προπονητή των Πειραιωτών. Καθώς βρήκε την ευκαιρία που ήθελε να ανεβάσει τους τόνους και να τσιτώσει τα πράγματα, ώστε η ομάδα του να παρουσιαστεί έτοιμη και… υποψιασμένη στην αναμέτρηση της Λιβαδειάς. Μάλιστα, επέλεξε να μιλήσει και πάλι στους παίκτες του, προτάσσοντας το «πρέπει» της νίκης, αλλά και της βελτίωσης της εικόνας, σε σχέση με ό,τι έδειξαν και έκαναν στον αγώνα Κυπέλλου.

Πριν την έναρξη της προπόνησης του Σαββάτου, λοιπόν, ο Μαρτίνς ξεκίνησε το… μάθημα. Αρχικά μίλησε για την κακή εικόνα στην Ξάνθη, απαίτησε να μην επαναληφθεί οτιδήποτε ανάλογο ή… κοντινό σε αυτό των Πηγαδιών και εξήγησε ότι για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα, πέραν της νίκης, στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Μόνο οι τρεις βαθμοί είναι αποδεκτοί, τίποτε λιγότερο.

Στη συνέχεια έδειξε βίντεο από παιχνίδια των Βοιωτών και της ομάδας του, εξηγώντας πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Ερυθρόλευκοι τους γηπεδούχους και τι πρέπει να κάνουν για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι γρήγορα. Αποφεύγοντας την αγωνία του πρώτου γύρου, όταν οι Ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 1-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», χάρη σε ένα φάουλ του Χριστοδουλόπουλου.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «…πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση, πάθος και αποφασιστικότητα. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε όπως ξέρουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πρέπει να προσέξουμε τις βαθιές μπαλιές στον χώρο στην άμυνα, να κλέβουμε μπάλες και να τους πιέζουμε τους  πιέζουμε, για να κάνουμε πολλές επιθέσεις. Και κυρίως πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Δεν γίνεται να σπαταλάμε άλλες ευκαιρίες».

«ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ» ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ

Σε ό,τι έχει να κάνει με την 11άδα, τώρα, ο Μαρτίνς αποφάσισε να κρατήσει αρκετούς παίκτες του στην… τσίτα. Ετσι, στην προπόνηση «έδειξε» ότι έχει αποφασίσει για τους 8 από τους 11 του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Φορτούνης και Γκερέρο, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν «σίγουρη» τη θέση τους στο αρχικό σχήμα.

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις «παίζονται». Στη μεσαία γραμμή ο Μπουχαλάκης και ο Νάτχο διεκδικούν τη θέση δίπλα στον Γκιγιέρμε, με τον Ελληνα μέσα να έχει μικρό προβάδισμα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα άκρα της επίθεσης, τώρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού τους δοκίμασε όλους. Και τους πήρε και όλους στην αποστολή. Ποντένσε, Ναουέλ, Μασούρας, Χριστοδουλόπουλος και Φετφατζίδης δεν πήραν… σήμα για το εάν παίζουν ή όχι. Κι αν για τον Ποντένσε, οι πιθανότητες είναι αρκετές, για τους υπόλοιπους τίποτε δεν είναι σίγουρο. Με τον Ναουέλ να έχει (θεωρητικά) προβάδισμα και τον Μασούρα να τον ακολουθεί… Ειδικά μετά την κακή εικόνα του «Φέτφα» στην Ξάνθη και το γεγονός ότι Λάζαρος έχει να παίξει από τις 11 Νοεμβρίου!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟ Ο ΚΑΜΑΡΑ

Η απουσία του Μάντι Καμαρά από την αποστολή των Πειραιωτών προκάλεσε αίσθηση, αλλά αδίκως. Ο μέσος από το τη Γουινέα ταλαιπωρούνταν από το παιχνίδι με την Ξάνθη με μυϊκό πρόβλημα στον τετρακέφαλο, δεν προπονήθηκε στο 100% και έτσι επιλέχθηκε να προφυλαχθεί, καθώς υπήρχε φόβος να υποστεί κάποια μεγαλύτερη ζημιά. Η πορεία της αποθεραπείας του θα δείξει πότε θα είναι έτοιμος, ωστόσο, υπολογίζεται ότι θα είναι απολύτως υγιής για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ