ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να πάει ως το τέλος την υπόθεση «τίτλος» και με τον Κώστα Φορτούνη σε οργιώδη κατάσταση, πέρασε με 2-0 από τη Λιβαδειά και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Εξαιρετικοί Μπουχαλάκης, Ομάρ, ασίστ και γκολ ο Γκερέρο.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι ένας: Ο τίτλος. Τίποτε λιγότερο… πολλά περισσότερα. Οι Ερυθρόλευκοι πήγαν στη Λιβαδειά με σκοπό να πάρουν τη νίκη που θα τους πήγαινε στο -5 από τον ΠΑΟΚ και κυρίως να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπεροχής προς πάσα κατεύθυνση. Και όχι μόνο το έκαναν, αλλά το τελικό 2-0 φαντάζει (και είναι) πολύ μικρό σε σχέση με ό,τι έκαναν στο παιχνίδι. Σε σχέση με τα όσα απίθανα εκτέλεσε και καθοδήγησε ο ευρισκόμενος σε οργιώδη κατάσταση Κώστας Φορτούνης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, όχι μόνο άνοιξε το σκορ στο 7′, όχι μόνο έκανε ό,τι ήθελε στο παιχνίδι, αλλά κυρίως «εξήγησε» με τον καλύτερο τρόπο, γιατί όταν ο ίδιος είναι καλά, οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν αντίπαλο. Με τον Ολυμπιακό να λειτουργεί εντυπωσιακά, να παράγει (και να χάνει… ως συνήθως) σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά και να πετυχαίνει μία «καθαρή» νίκη, με τον Γκερέρο να δείχνει πάλι ότι του ταιριάζει η θέση του… δεύτερου επιθετικού και τους Ομάρ, Μπουχαλάκη να ακολουθούν τον… χορό του Φορτούνη.

ΜΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ… ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ

Ο σχηματισμός του ιστορικού αγώνα με τη Μίλαν, με τον Φορτούνη σε ρόλο κεντρικού επιθετικού και τον Γκερέρο πίσω του, σε ελεύθερο ρόλο, αποτέλεσε οδηγό για τον Πέδρο Μαρτίνς και κόντρα στον Λεβαδειακό. Με τον Ελληνα επιτελικό μέσο να αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή των Ερυθρόλευκων από τα πρώτα λεπτά κιόλας του αγώνα.

Το γκολ του Μπουχαλάκη (μόλις στο 2′) μπορεί να ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Στανόγεβιτς, από τους Ομάρ και Γκιγιέρμε, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε με το γκάζι πατημένο. Στο 4′ ο Φορτούνης δημιούργησε, αλλά Ποντένσε και Λάζαρος έχασαν την ευκαιρία, με την κεφαλιά του τελευταίου να κοντράρεται στον Ανγκουα και η μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ομο τράβηξε εμφανώς τον Σισέ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σιδηρόπουλος συνέχισε το παιχνίδι.

Τρία λεπτά μετά, ωστόσο, ο Φορτούνης ανέλαβε να ξεκινήσει και να τελειώσει τα πάντα. Πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έκανε εντυπωσιακή κούρσα, συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Γκερέρο από δεξιά και με προβολή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Μια φάση ενδεικτική της ποιότητας και της εκρηκτικής κατάστασης του κορυφαίου Ελληνα ποδοσφαιριστή. Ο οποίος ήταν ασταμάτητος.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός… ξόδεψε το πρώτο 45λεπτο, με μόλις ένα γκολ στο ενεργητικό του. Παρότι οι ευκαιρίες που έχασε, τον έκαναν να δικαιούται πολύ περισσότερα. Στο 12′ ο Μπάγιτς έδιωξε δύσκολα σουτ του Μπουχαλάκη, στο 20′ ήταν η σειρά του Ποντένσε να… σημαδέψει τον Καραχάλιο μέσα από την περιοχή του Λεβαδειακού. Στο 23’ ο Σισέ αστόχησε μετά από κόρνερ του Φορτούνη, που τον έβγαλε εντελώς μόνο του! Στο 27′ η προβολή του Γκερέρο έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Κάπου εκεί ο Λεβαδειακός βρήκε τον τρόπο να επιτεθεί. Και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, με τον Στανόγεβιτς να αναγκάζει τον Σα σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 28ο λεπτό. Το 10λεπτο της ισορροπίας, ωστόσο, τελείωσε γρήγορα και στο 38′ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Στανόγεβιτς, φάση στην οποία ο Σιδηρόπουλος είπε πάλι «παίζεται». Με τους Πειραιώτες να χάνουν νέα μεγάλη ευκαιρία στη συνέχεια της φάσης. Ο Φορτούνης γύρισε εντυπωσιακά στον Ελαμπντελαουί δεξιά, αυτός βρήκε μόνο του τον Σισέ στην περιοχή του Λεβαδειακού, αλλά το σουτ του Σενεγαλέζου κόντραρε στον Λιάγκα και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρι!

ΓΚΟΛ ΣΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ… ΣΒΗΣΙΜΟ

Ο,τι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός φρόντισε να το κάνει στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Πάλι με τους γνωστούς… υπόπτους. Στο 49′ ο Φορτούνης έβγαλε μαγική σέντρα στον Μπουχαλάκη, με εξ επαφής την κεφαλιά του να αναγκάζει τον Μπάγιτς στην επέμβαση της χρονιάς. Αλλά ο Έλληνας χαφ πήρε το αίμα του πίσω δευτερόλεπτα αργότερα. Σέντρα με το αριστερό, κεφαλιά του Γκερέρο στο πρώτο δοκάρι και το 2-0 ουσιαστικά έγραψε την ιστορία του αγώνα.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έμεινε εκεί. Εως το 65ο λεπτό οι Ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν να… πυροβολούν τον Λεβαδειακό. Στο 51′ ο Φορτούνης σούταρε λίγο άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο ίδιος έβγαλε μόνο του τον Ποντένσε στην περιοχή των Βοιωτών, με τον Πορτογάλο, ωστόσο, να σουτάρει άουτ. Στο 56′ ο Μπουχαλάκης ελήχθηκε έξω από την περιοχή, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο Μπάγιτς μπλόκαρε με υπερένταση.

Στο 64′ χάθηκε η τελευταία μεγάλη στιγμή των Πειραιωτών. Ο Φορτούνης έδωσε στον Γκερέρο, ο Ισπανός σούταρε ανενόχλητος με το δεξί από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λεβαδειακού.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να αναθαρρίσει. Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε την ευκαιρία στον Μασούρα να κάνει το ντεμπούτο του (αντί του Λάζαρου στο 68′). Στο 82′ μάλιστα, η ομάδα του Τζιουζέπε Σανίνο έχασε σπουδαία ευκαιρία να μειώσει, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μαρκόφσκι πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Σα.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε πάλι… ένα τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά το χρονικό σημείο που πέτυχε τα δύο γκολ του ήταν κομβικό. Τα γκολ του Φορτούνη στο 7′ και του Γκερέρ στο 5ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ουσιαστικά «έσβησαν γρήγορα το παιχνίδι και έδωσαν στους Ερυθρόλευκους μία σπουδαία νίκη.

ΤΟ 10ΑΡΙ: Ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο τελείωσε το παιχνίδι με γκολ και ασίστ. Ο Ομάρ οργίασε από δεξιά με τον Ποντένσε. Ο Μπουχαλάκης βρήκε χώρους και οργάνωσε εξαιρετικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού από πίσω. Αλλά όσο καλά κι αν παίζουν οι συμπαίκτες του, όταν ο Φορτούνης είναι καλός, ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα. Και ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν πολύ καλός στην Τρίπολη. Παίζοντας πάλι σε θέση σέντερ φορ. Το ένα γκολ που πέτυχε δεν αποτυπώνει όσα έκανε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και όσα… πάρε – βάλε έχασαν οι συμπαίκτες του.

ΓΙΑΤΙ ΚΟΟΥΤΣ: Ο Μαρτίνς είχε δηλώσει μετά το παιχνίδι με τη Μίλαν ότι ο σχηματισμός με τον Φορτούνη σε θέση σέντερ φορ δεν είναι για… χόρταση και ότι δεν θα είναι βασική επιλογή του. Εντούτοις, το σχήμα φαίνεται ότι δουλεύει καλά, ο Γκερέρο έχει απελευθερωθεί, ο Ελληνας χαφ αισθάνεται καλά πιο κοντά στο αντίπαλο τέρμα, η πίεση γίνεται καλύτερα και οι χώροι που δημιουργούνται προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο στους αντιπάλους. Αλλά και πολλές, περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ: Ο Ολυμπιακός θα ήταν αψεγάδιαστος εάν δεν είχε απωλέσει ξανά σημαντικές ευκαιρίες. Αλλά από τη στιγμή που έκανε τη… δουλειά, αυτή τη φορά δεν κόστισε. Όπως δεν κόστισε το τουλάχιστον ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο Σιδηρόπουλος (τράβηγμα Ομο στον Σισέ στο 4’, χέρι του Στανόγεβιτς στο 38’).

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης, 4ος: Γεώργιος Τάσσης
ΓΚΟΛ: 7′ Φορτούνης, 50′ Γκερέρο
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 56′ Ομο, Σαβαντογκό 88′ – 41′ Ελαμπντελαουί, 67′ Γκιγιέρμε
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζιουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Ανγκουά (73′ Ντιόγκο), Λιάγκας, Καραχάλιος, Όμο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Νανγκίς (62′ Σαβαντογκό), Ιωαννίδης (74′ Μαρκόφσκι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Χριστοδουλόπουλος (68′ Μασούρας), Ποντένσε, Γκερέρο (91′ Χασάν), Φορτούνης (82′ Νάτχο).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ