Παναθηναϊκός – Ξάνθη: Το έγκλημα του Μαυρομμάτη επισκίασε την πολύ καλή εικόνα του ΠΑΟ στο β’ 45λεπτο

Παναθηναϊκός – Ξάνθη: Το έγκλημα του Μαυρομμάτη επισκίασε την πολύ καλή εικόνα του ΠΑΟ στο β’ 45λεπτο

Με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από παράβαση του Μαυρομμάτη, η Ξάνθη ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό (2-2) και του στέρησε τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Διαβάστε την κριτική των παικτών του Δώνη.

Το λάθος του Μαυρομμάτη έκλεψε τη δόξα από τον Παναθηναϊκό, που είχε στο δεύτερο ημίχρονο εξαιρετικούς τους Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, Δώνη, Κάτσε, θετικός και ο Βέργος. Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού.

Σωκράτης Διούδης: Δεν φέρει ευθύνη στο 0-1, αφού η μπάλα στο σουτ του Καντά βρήκε στο κεφάλι του Κάστρο κι αιφνιδιάστηκε. Στο πέναλτι έπεσε σωστά, αλλά ήταν καλή η εκτέλεση. Γενικά σταθερός, απλώς είχε κάποια θέματα με την απομάκρυνση της μπάλας.

Ματίας Γιόχανσον: Κακό πρώτο ημίχρονο. Τόσο ανασταλτικά, αφού όλες οι φάσεις της Ξάνθης έγιναν από την πλευρά του, όσο κι επιθετικά. Στο δεύτερο ήταν καλός, όπως και όλος ο Παναθηναϊκός, αλλά για την εμπειρία του έκανε ένα τρομερό λάθος στο 93’, όπου με τακουνάκι έδωσε την κατοχή στην Ξάνθη και το μοναδικό της κόρνερ στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να μείνει κοντά στην περιοχή του «τριφυλλιού».

Εμάνουελ Ινσούα: Ένα ακόμα παθιασμένο ματς από τον Αργεντινό. Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα ανασταλτικά, ενώ επιθετικά ήταν ο μοναδικός που κάτι προσπάθησε να κάνει στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο είχε μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 61’, αλλά τον σταμάτησε ο Ζίβκοβιτς.

Δημήτρης Κολοβέτσιος. Στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετή δουλειά. Κέρδισε κι έχασε μονομαχίες από τον Κάστρο. Στο δεύτερο παραλίγο να γίνει ήρωας. Πέτυχε το πρώτο του γκολ κι έγινε ο δέκατος φετινός σκόρερ των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα. Θα ήταν ιδανικό να συνδυάσει το νικητήριο γκολ με την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά…

Φάνης Μαυρομμάτης: Στο ματς τη Λάρισα ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε το ανόητο πέναλτι που είχε κάνει με το χέρι. Κόντρα στην Ξάνθη το πλήρωσε. Ο στόπερ του Παναθηναϊκού είχε μερικές καλές επεμβάσεις στη διάρκεια του ματς, ωστόσο, στάθηκε μοιραίος με το πέναλτι στο τελευταίο λεπτό.

Έργκους Κάτσε: Κάκιστο πρώτο ημίχρονο. Πολλά αβίαστα λάθη, δεν βοήθησε καθόλου στην ανάπτυξη, ενώ κι ανασταλτικά δεν πρόσφερε. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και είχε κι ένα φοβερό σουτ που βρήκε στη συμβολή των δοκών στο 75’.

Χρήστος Δώνης: Μέτριος στο πρώτο μέρος, εξαιρετικός στο δεύτερο. Πίεζε, έκοβε, μοίραζε το παιχνίδι. Είχε ένα πλασέ στο 61’, όπου έγινε πέναλτι από τον Μελιόπουλο και κατόπιν έσωσε ο Ζίβκοβιτς και από το δικό του σουτ που έδιωξε στη γραμμή ο Σιλά προήλθε το 2-1 του Κολοβέτσιου.

Γιάννης Μπουζούκης: Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε μόνο σε μία φάση στο 43’ όταν ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το δεξί του σουτ. Στο δεύτερο μέρος, όπου πέρασε σε ρόλο δεξιού χαφ , ισοφάρισε νωρίς κι έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή. Πολύ καλός, αλλά κουράστηκε, λόγω και της ίωσης που τον ταλαιπώρησε.

Αντονί Μουνιέ: Έπαιξε βασικός έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες. Κακό πρώτο ημίχρονο επιθετικά, ενώ επέτρεψε και στον Σιλά να κάνει κούρσες και δεν έδινε βοήθειες στον Γιόχανσον. Στο δεύτερο αγωνίστηκε ως δεκάρι, φάνηκε βελτιωμένος, αλλά όχι στον βαθμό που θα ήθελε ο Δώνης.

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Στο πρώτο 45λεπτο είχε ημιτελείς προσπάθειες. Στο δεύτερο ήταν δαίμονας. Τα στημένα του ήταν φωτιά. Τα δύο έγιναν τεράστιες φάσεις και το τρίτο κατέληξε στο 2-1 του Κολοβέτσιου.

Φεντερίκο Μακέντα: Αόρατος στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ανέβηκε ειδικά με την παρουσία του Βέργου, αλλά ήταν κι αυτός μοιραίος, αφού έχασε στο 80’ το τετ α τετ (απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς) με το οποίο θα καθάριζε το ματς.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Νίκος Βέργος: Πολύ καλή εμφάνιση από τον 22χρονο επιθετικό. Είχε διαρκής κίνηση, μία μεγάλη ευκαιρία, ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε, αφού ήταν εκτεθειμένος και την κάθετη στο τετ α τετ του Μακέντα στο 80’.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης: Έπαιξε αριστερό χαφ, πρέσαρε, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο κράτημα της μπάλας.

Ουσμάν Κουλιμπαλί: Μπήκε στα τελευταία λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ