Το πρωτάθλημα του Πασχαλάκη!

Το πρωτάθλημα του Πασχαλάκη!

Ο 29χρονος τερματοφύλακας οδηγεί τον ΠΑΟΚ στο όνειρο. Στην Τρίπολη πρόσθεσε άλλη μια εντυπωσιακή παρουσία πιστοποιώντας πως αυτός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φήμες πως έρχεται πρόταση από την Αγγλία.

Για τους φιλάθλους, αυτός που βάζει τη μπάλα στα δίχτυα είναι στα μάτια τους ο σούπερ σταρ μιας ομάδας. Ποιος να τολμήσει να πει ότι ο τερματοφύλακας ή ο τάδε αμυντικός ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Στον ΠΑΟΚ, αυτός που είχε ταυτιστεί μ’ αυτό το σκεπτικό ήταν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά στο ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά χθες στην αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχει την ευτυχία να έχει κάτω από τα γκολπόστ του έναν τερματοφύλακα που θα τον ήθελαν όλες οι ομάδες της Super League και αρκετές ομάδες της Ευρώπης. Όχι για το καλογυμνασμένο κορμί του ή για τα μάτια του, αλλά για τις ικανότητες που έχει ως τερματοφύλακας.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ήρθε στον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2017 γνωρίζοντας ότι δε θα αποτελεί την πρώτη επιλογή για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, και πως θα έπρεπε να μείνει πίσω από το Ροδρίγο Ρέι.

Μετά από τέσσερις περίπου μήνες ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον εμπιστεύτηκε σε μια χρονική στιγμή που η ομάδα του «καιγόταν» και έψαχνε απεγνωσμένα μια εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Κάθισε για πρώτη φορά ως βασικός σε αναμέτρηση για το πρωτάθλημα στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη. Ο Έλληνας γκολκίπερ κράτησε το μηδέν στο ματς με την ακριτική ομάδα και ο Δικέφαλος άρχισε να πατάει γκάζι και να σαρώνει τους πάντες στο πέρασμά του.

Από τότε μέχρι και σήμερα έχει καθίσει σε 31 συνεχόμενες αναμετρήσεις στον πάγκο του ΠΑΟΚ γράφοντας της δική του ιστορία. Ο Πασχαλάκης μέχρι στιγμής έχει υπερασπιστεί την εστία του Δικεφάλου σε 54 παιχνίδια γράφοντας 4.816 λεπτά.

Φέτος, κι ενώ βρισκόμαστε στον προθάλαμο της 17ης αγωνιστικής, ο Πασχαλάκης έχει δεχθεί μόλις 6 γκολ. Είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό ρεκόρ για τον ίδιο και φυσικά για τον Δικέφαλο που ουδέποτε στο παρελθόν είχε ένα τόσο πολύτιμο όπλο κάτω από τα δοκάρια του.

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Δικεφάλου έχει δώσει φέτος αρκετούς βαθμούς στην ομάδα του. Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ κάνει δύο πολύ καλές επεμβάσεις κρατώντας το μηδέν στην άμυνα του πριν βάλει ο Πρίγιοβιτς το πρώτο από τα δύο τέρματα του ΠΑΟΚ.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Πασχαλάκης, κατέβασε τα ρολά στην εστία του μην επιτρέποντας από τις 23 φάσεις (!) που έβγαλαν οι Ερυθρόλευκοι να γίνει κάποιο γκολ. Στην αναμέτρηση με τον Άρη απέκρουσε το πέναλτι του Γιουνές όταν το σκορ ήταν στο 1-1. Στο ματς με την Λαμία κράτησε ανέπαφη την εστία του παρότι δέχθηκε μεγάλη πίεση για την ισοφάριση ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Κάνιας.

Τα μαγικά του έκανε και χθες στην Τρίπολη. Όταν η ομάδα του βογκούσε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας μόλις μια τελική προσπάθεια και ένα ακυρωθέν γκολ (λάθος υπόδειξη), αυτός ήταν εκεί και φώναξε παρών.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δημιούργησε 9 τελικές εκ’ των οποίων οι έξι ήταν προς την εστία. Η πιο χαρακτηριστική φάση ήταν αυτή το τετ α τετ. Και τις έξι τις έβγαλε δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα του να γυρίσει… τούμπα της απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει ένα μεγάλο τρίποντο.

Ο κόσμος και οι συμπαίκτες του τον αποθεώνουν για τις εμφανίσεις του. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Αντελίνο Βιερίνια για τον διεθνή πορτιέρο του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. «Ο Πασχαλάκης μας κράτησε, είναι σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο τερματοφύλακα, που να μπορεί να σε κρατήσει όρθιο».

Την ίδια ώρα στη Μικράς Ασίας τους λούζει κρύος ιδρώτας από την άποψη πως το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του έχει πάει πίσω. Ο Πασχαλάκης που έχει ένα χαμηλό συμβόλαιο σε σχέση με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες της ομάδας, ζητάει μια μεγάλη αύξηση, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φήμες πως ομάδα από την Αγγλία ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ