Γκούμας : «Αν δεν υπήρχε Βαρδινογιάννης, δεν θα υπήρχε Παναθηναϊκός»

Γκούμας : «Αν δεν υπήρχε Βαρδινογιάννης, δεν θα υπήρχε Παναθηναϊκός»

Ο Γιάννης Γκούμας αποθέωσε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη και όσα έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι για να επιστρέψει η οικογένειά του θα πρέπει να γίνει συλλαλητήριο συγγνώμης

Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε για όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό και τη διαχείριση της ομάδας από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Παράλληλα, αποθέωσε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη για την προσφορά του στους Πράσινους αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού τόνισε ότι για να επιστρέψει η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα πρέπει να γίνει συλλαλητήριο συγγνώμης. Ακόμη μίλησε για την Εθνική Νέων, όντας ο προπονητής της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκούμας στη Sportday:

Για το αν έφυγε πικραμένος ο Γιώργος Βαρδινογιάννης από τον Παναθηναϊκό: «Νομίζω πως ναι και δεν του άξιζε. Δεν άξιζε στον άνθρωπο που δημιούργησε τις Ακαδημίες-πρότυπο και την ομάδα που μίλαγε όλη η Ευρώπη. Δεν έφυγε όπως του άξιζε από τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο ο “Καπετάνιος”. Αυτό δε, που με στενοχωρεί, είναι όταν πηγαίνει στο γήπεδο και υπάρχουν άτομα που βρίζουν τον Γιώργο Βαρδινογιάννη που τον σέβονται και οι αντίπαλοι, μέχρι και οι “εχθροί”. Βρίζουν ποιον; Τον άνθρωπο που αν δεν υπήρχε Βαρδινογιάννης δεν θα υπήρχε Παναθηναϊκός. Δεν φόρεσα άλλη φανέλα. Βλέπω τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε κινούμενη άμμο που τον τραβάει προς τα κάτω μέχρι να τον αποτελειώσει. Κλαίει η ψυχή μου».

Για το αν «κόντυναν» σκόπιμα τον Παναθηναϊκό: «Τον Παναθηναϊκό τον κόντυναν οι ψευδαισθήσεις που έδωσαν μερικοί ότι θα τον άλλαζαν, ότι θα μπουν χρήματα και θα τον έκαναν Μπαρτσελόνα στα λόγια. Ο κόσμος τσίμπησε και ξεγελάστηκε».

Για την άρνηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να εμπλακεί ξανά με τον Παναθηναϊκό: «Δεν είναι άρνηση. Όταν κάνανε διαδήλωση εναντίον της οικογένειας, έγραφαν στους τοίχους συνθήματα, έβριζαν μάνες και πεθαμένα αδέλφια. Η οικογένεια είμαι σίγουρος ότι πονάει με αυτά που βλέπει. Μόνο μία περίπτωση υπάρχει, όπως το σκέφτομαι εγώ για να γυρίσει πίσω στον Παναθηναϊκό. Να ξαναμαζευτεί όλος αυτός ο κόσμος που έβριζε τον Βαρδινογιάννη και την οικογένεια σε ένα συλλαλητήριο συγνώμης. Μόνο έτσι μπορεί να επιστρέψει η οικογένεια».

Για τη διαχείριση του Αλαφούζου: «Καλές οι αρχικές προθέσεις, αλλά το ένα λάθος έδινε σκυτάλη στο άλλο. Διαφωνώ που άφησε ξαφνικά την ομάδα. Εφόσον ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, όφειλε να βγει και να πει σε έναν χρόνο φεύγω, δεν αντέχω. Θα αφήσω την ομάδα με τακτοποιημένες τις υποχρεώσεις της κι από εκεί και πέρα κάνετε ό,τι θέλετε. Απορώ όμως τη στιγμή που δεν υπάρχουν λεφτά γιατί δεν προωθούν τα ταλαντούχα παιδιά των Ακαδημιών και με έναν κορμό έμπειρων παικτών να πορευτεί η ομάδα. Δεν γίνεται να σβήσει ο Παναθηναϊκός».

Για το αν τον έχουν πιέσει να καλέσει παίκτη στην Εθνική: «Έχει γίνει, μάνατζερ, γονείς, παίρνουν τηλέφωνα “να πάρεις αυτόν, να κάνεις τον άλλον”. Οι μάνατζερ και οι γονείς που λειτουργούν έτσι κάνουν κακό στα παιδιά. Οι μάνατζερ φουσκώνουν τα μυαλά των παιδιών με υποσχέσεις και δυστυχώς υπάρχουν γονείς που νομίζουν ότι έχουν όλοι από έναν Μέσι για να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα».

Για το αν τον έχει πιέσει παράγοντας της ΕΠΟ να πάρει παίκτη στην Εθνική: «Η Εθνική δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Να καταλάβουμε ότι στην Εθνική πρέπει να είναι οι καλύτεροι. Ξεκίνησα από τις Ακαδημίες και δεν θα αδικήσω ποτέ παιδί που αξίζει».

Ενώ για την αλλαγή στην ΕΠΟ κι αν αλλάξει η νοοτροπία στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πιστεύω πως ναι. Όλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να αφεθεί το άθλημα να εξελιχτεί, να μην επηρεάζεται και να μην υποσκάπτεται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ