Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια, κυριολεκτικά…

Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια, κυριολεκτικά…

Δεκαπέντε παιχνίδια φέτος στο πρωτάθλημα και 16 δοκάρια μετράει η Ένωση, που έχει βαλθεί να πραγματώσει τους στίχους του ύμνου της. Πριν από 14 χρόνια οι Κιτρινόμαυροι σημάδεψαν... σίδερο πάνω από τρεις φορές. Πέντε δοκάρια σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Πανιώνιο το 2004, πέντε και στον πρώτο ημιτελικού του Κυπέλλου του 2005 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Το πλασέ του Μάρκο Λιβάγια στο 17ο λεπτό του αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ στα Ιωάννινα, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Βελλίδη, το σουτ του Τάσου Μπακασέτα δυο λεπτά αργότερα και αυτό του Νίκλας Χούλτ στο 49′, συμπληρώνουν το… παράδοξο χατ-τρικ δοκαριών της ΑΕΚ στο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννενα το απόγευμα της Δευτέρας (14/01). Οι Κιτρινόμαυροι φέτος έχουν φτάσει συνολικά τα 16 δοκάρια σε 15 παιχνίδια πρωταθλήματος. Μπορεί το παιχνίδι με τους Γιαννιώτες να εξελίχθηκε με ιδανικό τρόπο για την Ένωση, που προηγήθηκε με 4-0 από το ημίχρονο, ωστόσο η ατυχία έκανε την εμφάνισή της στους Ζωσιμάδες!

ΑΕΚ – Πανιώνιος 0-1 (07/02/2004) – 5 δοκάρια

Τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο η ΑΕΚ βάλθηκε να σπάσει τα δοκάρια, εντοπίζεται στο μακρινό 2004, συγκεκριμένα στις 7 Φλεβάρη. Σε εκείνο το ματς για την 20η αγωνιστική της Α’ Εθνικής που διεξήχθη στο Γιάννης Παθιακάκης των Άνω Λιοσίων, η Ένωση ηττήθηκε με 1-0 από τον Πανιώνιο στο ντεμπούτο του Ντουμιτρέσκου στον πάγκο των Κιτρινόμαυρων. Στο 7ο λεπτό η προβολή του Κατσουράνη «έγλειψε» το δεξί δοκάρι του Ντρόμπνι, στο 29′ το φάουλ του Μπορμπόκη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της κυανέρυθρης εστίας ενώ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, το σουτ του Τσιάρτα βρήκε αρχικά στο κεφάλι του Λαγωνικάκη και εν συνεχεία στο οριζόντιο δοκάρι. Με την Ένωση να φτάνει τα τρία δοκάρια σε ένα ημίχρονο.  Στην επανάληψη εκείνης της αναμέτρησης, ο Κατσουράνης με προβολή στο 86′ σημάδεψε εκ νέου δοκάρι, ενώ ο Κωνσταντινίδης στο 90′ βρήκε και πάλι σίδερο με την ΑΕΚ να ηττάται σε ένα παιχνίδι που έφτασε τα 5(!) δοκάρια.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1 (20/04/2005) – 5 δοκάρια

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν ραντεβού με την ατυχία και στο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό τον Απρίλιο του 2005. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει 1-0 με γκολ του Τζόρτζεβιτς και η Ένωση έφυγε από το χορτάρι με κατεβασμένο κεφάλι και τον τραγικό απολογισμό των 5(!) δοκαριών. Πιο αναλυτικά, ο Σέρβος πλάγιος μπακ Νικόλα Μάλμπασα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κώστας Κατσουράνης έπιασε κεφαλιά και στην έστειλε στο δεξί δοκάρι, η μπάλα γύρισε σε αυτόν και με σουτ την έστειλε ξανά στο ίδιο δοκάρι. Στη συνέχεια της ίδιας φάσης ο Βραζιλιάνος Ζούλιο Σέζαρ σημάδεψε ξανά το οριζόντιο δοκάρι! Και η κακοτυχία δεν τελείωσε εκεί. Στο 84’ ο Κατσουράνης πλάσαρε από κοντά για να σημαδέψει το ίδιο δοκάρι (!) ενώ η τελευταία προσπάθεια των Κιτρινόμαυρων στο ίδιο λεπτό των καθυστερήσεων είχε το ίδιο αποτέλεσμα, καθώς το απευθείας φάουλ του Βλάνταν Ίβιτς κτύπησε επίσης στο δεξί δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη!

https://www.youtube.com/watch?v=4NEzqdQ2Sm0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ