Πας Γιάννινα – ΑΕΚ 0-4

Πας Γιάννινα – ΑΕΚ 0-4

Η ΑΕΚ ισοπέδωσε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, με τον Πόνσε να φτάνει τα 9 γκολ και να οργιάζει (κερδισμένο πέναλτι, δύο γκολ). Επιστροφή του φουριόζου Μπακασέτα, γκολ ο Μάνταλος, τρία δοκάρια η Ενωση, ανάσα για Ουζουνίδη.

Καταιγιστική ήταν η ΑΕΚ στα Γιάννενα, με την Ένωση να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και να διασύρει τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες με 4-0, σκοράροντας μάλιστα όλα τα γκολ της στο πρώτο ημίχρονο! Οι Κιτρινόμαυροι είχαν τέσσερα γκολ αλλά και τρία δοκάρια (!) στο παιχνίδι που έκλεισε την 16ηαγωνιστική, δείχνοντας αποφασισμένοι να… γυρίσουν το χαρτί μέσα στο 2019 και να αφήσουν οριστικά πίσω τους, το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε.

Η ΑΕΚ είχε για κορυφαίο της τον Πόνσε που σκόραρε δύο φορές, εξαιρετικούς τους Λιβάγια, Μάνταλο (που βρήκε επίσης δίχτυα), αλλά και έναν Μπακασέτα από τα… παλιά, που θύμισε με το «καλημέρα» πόσο έλειψε από τον Δικέφαλο όλο αυτό το διάστημα. Παρότι αγωνίστηκε σε έναν νέο ρόλο, σε αυτό το νέο σχήμα που είδαμε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ο ‘Ελληνας προπονητής έδωσε φανέλα βασικού στον Μπακασέτα, δείχνοντας πως περιμένει άμεσα κιόλας πολλά από τον διεθνή άσο. Στην προσπάθεια της ΑΕΚ να επιστρέψει στις νίκες και να βρει ξανά το καλό της πρόσωπο. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, παίζοντας ως εσωτερικός χαφ μαζί με τον Μάνταλο και μπροστά από τον Άλεφ, σε αυτό το 3-5-2 που επέλεξε ο τεχνικός του Δικεφάλου απέναντι στα Γιάννενα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, καθώς μόλις στο 5’ κατάφερε να βρει ένα γκολ και να ανοίξει το σκορ. Ο Πόνσε ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αποστολόπουλο, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Μάνταλος που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κιτρινόμαυρη… καταιγίδα

Η Ένωση έδειχνε να πατάει πολύ καλά στο γήπεδο και πριν συμπληρώσουμε 20 λεπτά αγώνα, έφτασε δύο φορές κοντά σε ακόμα ένα τέρμα, με τις προσπάθειες των Κιτρινόμαυρων να σταματούν όμως στο δοκάρι του Βελλίδη! Στο 17’ ο Λιβάγια βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, πλάσαρε στην απέναντι γωνία, όμως η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, έπειτα και από παρέμβαση του Βελλίδη. Ενώ στο 19’ ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε ο Μπακασέτας σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Έλληνα γκολκίπερ!

Ήταν σαφές πως η ΑΕΚ είχε μπει με το πόδι πατημένο στο γκάζι, έχοντας την πρόθεση να βρει άμεσα ένα ακόμα τέρμα και να μην δώσει δικαιώματα. Κάτι που κατάφερε τελικώς στο 22’, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του ΠΑΣ από προβολή του Μιχαήλ, στην προσπάθειά του να κόψει ένα γύρισμα του Γκάλο προς τον Λιβάγια. Με την ΑΕΚ να παίρνει έτσι πολύ νωρίς προβάδισμα δύο γκολ!

Το ματς είχε γείρει για τα καλά υπέρ της Ένωσης που μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου θα κατορθώσει να το «τελειώσει» και οριστικά. Σκοράροντας, μάλιστα, άλλες δύο φορές, μετά τη συμπλήρωση των 45’! Αρχικά ο Πόνσε έκανε το 3-0 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκάλο, ενώ ένα λεπτό μετά ο Αργεντινός βρήκε και πάλι δίχτυα, ξανά με το κεφάλι, μετά από γύρισμα του Λιβάγια! Με την ΑΕΚ να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενη 4-0 των Ιωαννίνων στους Ζωσιμάδες.

 

Κρίστιτσιτς και… σβηστές μηχανές

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα μετά την «καταιγίδα» από τα γκολ της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, με τον ρυθμό ωστόσο να μην πέφτει. Τουλάχιστον άμεσα. Η Ένωση αναζήτησε με το ξεκίνημα του Β’ μέρους ένα ακόμα γκολ, όμως η προσπάθεια του Χουλτ σταμάτησε στο δοκάρι! Το τρίτο για την Ένωση στην αναμέτρηση! Κάπου εκεί τα Γιάννενα αποφάσισαν να μπουν πιο δυναμικά στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν ότι περισσότερο μπορούσαν. Στο 58’ η κεφαλιά του Κριζμάν έφυγε λίγο άουτ, στην πρώτη ουσιαστική φάση των γηπεδούχων στον αγώνα. Ενώ στο 63’ η ωραία ενέργεια του Νικολιά κατέληξε άουτ, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα και το δοκάρι του Μπάρκα.

Ο Ουζουνίδης αποφάσισε πριν το 70’ να περάσει στο ματς και τον Νέναντ Κρίστιτσιτς, με τον Σέρβο μέσο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, παίρνοντας τη θέση του Μπακασέτα. Στη δεύτερη αλλαγή για τον Δικέφαλο, καθώς στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Τσόσιτς είχε αντικαταστήσει τον Μπακάκη, λόγω ενοχλήσεων του Έλληνα αμυντικού.

Κάπου εκεί η ΑΕΚ έδειξε την πρόθεση να κάνει διαχείριση δυνάμεων. Οι Κιτρινόμαυροι κρατούσαν τον ΠΑΣ μακριά από την περιοχή τους και κυκλοφορούσαν με υπομονή την μπάλα, αναζητώντας ένα ακόμα γκολ μονάχα μέσω κάποιας αντεπίθεσης. Αφού το σκορ του ημιχρόνου ήταν… υπεραρκετό για να πάρουν αυτό που ήθελαν από την αναμέτρηση των Ζωσιμάδων.

Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να βρει ούτε το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις, καθώς ο Μπάρκας απέκρουσε το πέναλτι που κέρδισε ο Λίλα και εκτέλεσε (άσχημα) ο Αθανασιάδης. Με αυτό το 0-4 να μένει έτσι μέχρι τέλους.

Το 10άρι: Ο Έκι Πόνσε. Ο Αργεντινός συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι ένας «Killer» με την μπάλα στην περιοχή και με τα γκολ του έκανε ξανά τη διαφορά για την ΑΕΚ, τελειώνοντας το ματς πριν την συμπλήρωση των 45’.

Το κλειδί: Η απόφαση του Μαρίνου Ουζουνίδη να αλλάξει τη διάταξη σε 3-5-2. Ένα σχήμα που βάσει των επιλογών που έχει στα χέρια του μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο στην Ένωση.

Γιατί κόουτς: Ο Γιάννης Πετράκης ενδεχομένως υποτίμησε την ΑΕΚ, παρατάσσοντας μια ομάδα με αρκετά επιθετικούς προσανατολισμούς. Κάτι που αποδείχθηκε καταστροφικό για τον ΠΑΣ, αφού η Ένωση εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πολλά αμυντικά κενά της ομάδας των Ιωαννίνων, φτάνοντας σε μια ευρεία νίκη.

Στον πάγκο: Ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο ΠΑΣ περίμενε πολλά περισσότερα από τον έμπειρο φορ στο σημερινό ματς, με τον «Κλάους» να κάνει αισθητή την παρουσία του μονάχα στις φάσεις που… διαμαρτυρήθηκε, αλλά και στο πέναλτι που έχασε στις καθυστερήσεις.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΕΚ 0-4

Γήπεδο: Ζωσιμάδων

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης

Βοηθοί: Χατζηνάκος, Τζιώτζιος

Γκολ: 5’ Μάνταλος (πέν.), 22’ Μιχαήλ (αυτ.), 45’, 45+2’ Πόνσε

Δοκάρια: 17’ Λιβάγια, 19’ Μπακασέτας, 48’ Χουλτ, 63’ Νικολιάς

Κίτρινες: Μπακασέτας (7’), Οικονόμου (43’), Αθανασιάδης (4’), Κρίζμαν (11’)

Κόκκινες: –

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης, 4-4-2): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Λίλα, Παμλίδης (46’ Σιόντης), Νικολιάς (76’ Νάουμετς), Γιάκος (83’ Ξύδας), Κρίζμαν, Αθανασιάδης

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (46’ Τσόσιτς), Γκάλο, Μπακασέτας (69’ Κρίστισιτς), Αλεφ, Μάνταλος, Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε (80’ Μπογέ)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ